ប្រយ័ត្ន! អ្នកមានជំងឺ៣មុខនេះមិនគួរញ៉ាំទុរេនឡើយ ព្រោះអាចគ្រោះថ្នាក់ដល់ជីវិត
- 2018-05-18 07:59:32
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រយ័ត្ន! អ្នកមានជំងឺ៣មុខនេះមិនគួរញ៉ាំទុរេនឡើយ ព្រោះអាចគ្រោះថ្នាក់ដល់ជីវិត
អ្នកឯកទេសផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ នៃក្រសួងសុខាភិបាលក្នុងប្រទេសថៃ បានឲ្យដឹងថាអ្នកមានជំងឺ៣មុខរួមមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម សរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺតម្រងនោម គឺមិនគួរទទួលទានផ្លែទុរេនឡើយ ព្រោះថាបើទោះបីផ្លែទុរេនមានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន ទាំងវីតាមីន ធាតុរ៉ែ និងសរសៃអាហារ ប៉ុន្តែវាក៏មានសារធាតុស្ពាន់ធ័រ កាបូអ៊ីដ្រាត ខ្លាញ់ និងជាតិស្ករខ្ពស់ដែរ។
របាយការណ៍នេះបានឲ្យដឹងទៀតថា នៅពេលញ៉ាំទុរេន១គ្រាប់កន្លះ រាងកាយរបស់យើងនឹងទទួលបានថាមពលប្រមាណ ២០០កាឡូរី ដែលស្មើនឹងបាយ ១ចានធំ ឬទឹកក្រូចហ្គាសមួយកំប៉ុង។ ដូច្នេះការទទួលទានទុរេនដើម្បីឲ្យមានសុខភាពល្អ គឺចាំបាច់ត្រូវប្រយ័ត្ន និងកំណត់បរិមាណត្រឹមត្រូវ។
សម្រាប់បុរសពេញកម្លាំងមិនគួរទទួលទានជាតិស្ករ និងខ្លាញ់ លើសពី ៦ស្លាបព្រាកាហ្វេ នោះទេក្នុងមួយថ្ងៃ ខណៈមនុស្សគឺមិនគួរឲ្យលើសពី ៤ស្លាបព្រាឡើយ។ យ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើទទួលទាន ទុរេន១គ្រាប់កន្លះ នោះនឹងធ្វើឲ្យរាងកាយរបស់យើងទទួលបានជាតិស្ករ ៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងជាតិខ្លាញ់ចំនួន ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេបាត់ទៅហើយ ដូច្នេះអ្នកមិនគួរញ៉ាំអាហារផ្អែមៗបន្តទៀតឡើយក្នុងថ្ងៃដដែលនោះ។ យកល្អ ក្រោយញ៉ាំទុរេន អ្នកគួរជ្រើសរើសញ៉ាំអាហារណាដែលមិនចម្អិនដោយប្រើខ្លាញ់ ខ្ទិះ និងមិនផ្អែម និងកាត់បន្ថយបាយផង។
អ្នកដែលមានសុខភាពរឹងមាំ អាចអនុវត្តតាមវិធីខាងលើនេះបាន បើចង់រក្សាសុខភាពកុំឲ្យឡើងទម្ងន់ ឬលើសជាតិស្ករ។ ប៉ុន្តែសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង គឺត្រូវញ៉ាំក្នុងបរិមាណតិចបំផុត ហើយយូរៗញ៉ាំម្ដងបានហើយ។ សម្រាប់អ្នកមានជំងឺតម្រងនោម គឺហាមញ៉ាំទុរេនដាច់ខាត ព្រោះសាច់ទុរេនមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ដែលធ្វើឲ្យជំងឺតម្រងនោមរើឡើងកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរបាន ៕
ចុចអាន៖
ញ៉ាំអាហារ ៨មុខនេះខុសពេល នឹងអាចមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព
ពេលកូនតូចហើមពោះយប់ព្រលប់ មានក្រូចសើច+ខ្ទឹមសប្រើជំនួសប្រេងកូឡា បាត់ដូចគេបេះ