ភេសជ្ជៈទាំងនេះផ្តល់ភាពកក់ក្តៅដល់មនុស្សនៅរដូវវស្សា និងការពារជំងឺផ្លូវដង្ហើមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព

  • 2025-01-05 01:08:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ភេសជ្ជៈក្តៅនៅថ្ងៃដែលមានភ្លៀងធ្លាក់ត្រជាក់ នឹងជួយអ្នកឱ្យជៀសផុតពីហានិភ័យនៃការកើតជំងឺផ្តាសាយ និងបាត់បង់កំដៅក្នុងខ្លួននៅពេលត្រលប់មកពីខាងក្រៅ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាការណែនាំសម្រាប់ភេសជ្ជៈក្តៅឧណ្ហៗ ដើម្បីជួយអ្នករក្សាសុខភាពបានល្អ។

តែពណ៌ទឹកក្រូច និងស្លឹកគ្រៃ ទឹកក្រូច និងស្លឹកគ្រៃគឺពិតជា "ពីរ" ដ៏សមរម្យនៅពេលផ្សំជាមួយគ្នា។ ដូចខ្ញី ស្លឹកគ្រៃមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងទេសដែលប្រើក្នុងផ្ទះបាយប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ត្រូវបានគេប្រើយ៉ាងទូលំទូលាយសម្រាប់គោលបំណងឱសថផងដែរ។ ក្រៅពីលក្ខណៈសម្បត្តិជាឱសថរបស់វា ស្លឹកគ្រៃក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែដូចជា វីតាមីន A វីតាមីន C វីតាមីន B អាស៊ីតហ្វូលិក ស័ង្កសី ម៉ាញ៉េស្យូម ជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម ម៉ង់ហ្គាណែស និងកាល់ស្យូម។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ក្រូចគឺជាផ្លែឈើដែលមានវីតាមីន C ច្រើន ដើម្បីជួយបង្កើនភាពស៊ាំ។

ស្លឹកគ្រៃមានគុណសម្បតិ្តជួយកំដៅរាងកាយយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព និងជួយការពារជំងឺផ្តាសាយ និងកាត់បន្ថយការក្អកបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព វីតាមីន C ក្នុងផ្លែក្រូចជួយបង្កើនភាពធន់ - ផ្សំគ្រឿងផ្សំទាំងពីរនេះចូលគ្នា យើងមានភេសជ្ជៈដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់សម្រាប់សុខភាព ការពារជំងឺផ្តាសាយ ក៏ដូចជាផ្លូវដង្ហើម ជំងឺ។

ដើម្បីទទួលទានតែក្រូចឃ្វិចក្តៅមួយពែងសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក គ្រាន់តែយកស្លឹកគ្រៃ 3-4 ចំណិត ត្រាំក្នុងទឹករំពុះ ហើយលាយជាមួយទឹកក្រូចស្រស់ 100ml នឹងជួយឱ្យរាងកាយរបស់យើងមានភាពកក់ក្តៅ។

ក្រូចឆ្មាស្រស់ ទឹកឃ្មុំ និងខ្ញី គឺជាអាហារផ្សំដ៏អស្ចារ្យ និងងាយស្រួលពិសា ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានក្អកស្ងួត ហៀរសំបោរ ឬផ្តាសាយ។ លើសពីនេះ តែនេះក៏ជួយឱ្យរាងកាយរក្សាកំដៅបានល្អផងដែរ។

កាត់ខ្ញីជាបំណែកតូចៗ ត្រាំក្នុងទឹកក្តៅប្រហែល 5 - 10 នាទី បន្ទាប់មកច្រោះទឹក បន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មា ទឹកឃ្មុំ ទឹកក្តៅឧណ្ហៗ ហើយកូរឱ្យសព្វចូលជាការស្រេច។

តែខ្ញី កំណែរហ័សមួយទៀតនៃភេសជ្ជៈតែទឹកឃ្មុំខ្ញីក្រូចឆ្មាក្តៅ។ ប្រសិនបើអ្នកចង់សន្សំពេលវេលាបន្ថែម អ្នកអាចប្រើខ្ញីស្រស់ក្នុងពែងតែក្តៅ ឬអ្នកក៏អាចទិញកញ្ចប់តែខ្ញីញ៉ាំភ្លាមៗនៅឱសថស្ថាន ឬផ្សារទំនើប។

តែខ្ញីក្តៅមួយពែងជួយសម្រួលដល់ការបន្ទោរបង់ ការពារការហើមពោះ និងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ សំខាន់ជាងនេះទៅទៀត នៅរដូវវស្សា ការទទួលទានតែខ្ញីក្តៅមួយពែង បន្ទាប់ពីត្រឡប់មកពីភ្លៀងវិញ នឹងជួយការពារជំងឺផ្តាសាយ និងពង្រឹងផ្លូវដង្ហើម។

តែបៃតង តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងបាក់តេរីជាង ៣០០។ ដូច្នេះហើយ ការប្រើប្រាស់តែបៃតងជាចម្បងគឺដើម្បីជួយកែលម្អសុខភាព គាំទ្រការប្រឆាំងនឹងដំណើរការនៃភាពចាស់ និងជំងឺដូចជាជំងឺធាត់ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។

ដូច្នេះហើយពេលភ្លៀងធ្លាក់ត្រជាក់ អ្នកគួរញ៉ាំតែបៃតងក្តៅមួយពែងនៅផ្ទះប្រើ។ តែអាចជាតែស្រស់ ឬតែស្ងួត។ អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ថាសីតុណ្ហភាពរាងកាយរបស់អ្នកកើនឡើងក្នុងរយៈពេលពីរបីនាទី។

ទឹកដោះគោក្តៅ ដើម្បីឱ្យសីតុណ្ហភាពរាងកាយរក្សាស្ថិរភាពនៅថ្ងៃវស្សា ទឹកដោះគោក្តៅមួយពែងមុនពេលចូលគេងគឺជាគន្លឹះក្នុងការសម្រេចបាននូវទឹកដោះគោដែលសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម និងសារធាតុរ៉ែដែលល្អសម្រាប់សុខភាព ហើយទឹកដោះគោក្តៅនឹងជួយអ្នក។ គេងកាន់តែប្រសើរ។

តែ Mint រដូវវស្សា ជារដូវដែលជំងឺផ្លូវដង្ហើម ឬការឆ្លងកើនឡើង រួមមាន ផ្តាសាយ ផ្តាសាយ ក្អកស្ងួត ឈឺក… Mint មានផ្ទុកនូវប្រេងសំខាន់ៗជាច្រើនដែលជាឱសថធម្មជាតិដែលអាចជួយអ្នកកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតជំងឺ ជាពិសេសបន្ទាប់ពីត្រលប់មកពីភ្លៀង។ ក្រៅពីនេះតែជីអង្កាមក៏ជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អដែរ។

សូកូឡាក្តៅ មានការសិក្សាមួយចំនួនដែលបង្ហាញថាសូកូឡាជួយកោសិកាឈាមកាត់បន្ថយភាពរសើបចំពោះរ៉ាឌីកាល់សេរី ហើយនៅពេលដែលសីតុណ្ហភាពទាប រាងកាយរបស់អ្នកអាចទប់ទល់នឹងវាបានប្រសើរជាងមុន។សូកូឡាក្តៅមួយពែងក៏ជាភេសជ្ជៈក្តៅដែលអ្នកអាចប្រើសម្រាប់អាហារសម្រន់ ឬញ៉ាំសូកូឡាសម្រាប់ផ្តល់ប្រសិទ្ធភាពដូចគ្នា។

ទឹកសណ្តែកក្តៅ ទឹកសណ្តែកក្តៅ គឺជាភេសជ្ជៈដ៏ពេញនិយមក្នុងចំណោមប្រជាជនវៀតណាម ជាពិសេសនៅពេលអាកាសធាតុត្រជាក់។ ទឹកសណ្តែកមានផ្ទុកនូវវីតាមីន A វីតាមីន E វីតាមីន K និងវីតាមីន B6 ជាច្រើន រួមជាមួយប្រូតេអ៊ីនដែលមានឥទ្ធិពលល្អក្នុងការរក្សាកំដៅក្នុងរាងកាយ។

ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដោយសារការផឹកច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យមិនរំលាយអាហារ អ្នកដែលមានបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ខ្សោយតម្រងនោម ឬជំងឺក្រពះគួរតែកំណត់ការផឹក។

ទឹកក្រូចក្តៅជាមួយ cloves និង cinnamon ផ្លែក្រូច ជាផ្លែឈើដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ការពារជំងឺដែលងាយកើតមាននៅពេលត្រាំក្នុងទឹកភ្លៀង ដូចជាផ្តាសាយ ឬផ្តាសាយ លើសពីនេះ ផ្កាខាត់ណាខៀវ ឬក្លិនឈុនក៏ជួយឱ្យរាងកាយមានភាពកក់ក្តៅផងដែរ។

ប្រភព៖ Phunutoday ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍