គោលការណ៍ ៥ យ៉ាងដែលអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំខ្ញីឱ្យបានត្រឹមត្រូវនិងល្អសម្រាប់សុខភាព

  • 2025-07-31 03:06:07
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ដូចដឹងស្រាប់ហើយថាខ្ញី គឺជាបន្លែប្រភេទមុឹមអាចយកមកធ្វើជាម្ហូប ឬជាភេសជ្ជៈ សម្រាប់ទទួលទានជាប្រចាំបាន ពិសេសអាចធ្វើជាឱសថព្យាបាលសុខភាពបានផងដែរ។ ហើយថែមទាំងជួយបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួន បំបាត់ស្ត្រេស បំបាត់ជម្ងឺផ្តាសាយ និងជួយសម្រកទម្ងន់ដោយគ្រាន់តែឆុងញាំជាមួយទឹកក្តៅឧណ្ណៗ នៅពេលព្រឹកជារៀងរាល់ថ្ងៃ។

របៀបទទួលទានខ្ញីឲ្យបានត្រឹមត្រូវ និងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីមុឹមខ្ញីខាងក្រោម៖

  1. តើខ្ញីគួរបកសំបកទេ? សំបកខ្ញីមានរសជាតិហឹរ លក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ ជួយសម្រួលដល់ការបត់ជើង និងហើម។ ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺផ្តាសាយ ឬស្លេកស្លាំង និងក្រពះខ្សោយ អ្នកគួរតែលាបស្បែកដើម្បីបង្កើនលក្ខណៈក្តៅ។

ប្រសិនបើប្រើក្នុងការចម្អិនអាហារប្រចាំថ្ងៃឬត្រូវការថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោមសូមរក្សាសំបក។

  1. ទទួលទានខ្ញីនៅពេលព្រឹកគឺល្អបំផុត ខ្ញីមានសារធាតុរំលាយអាហារ ពេលព្រឹកថាមពលយ៉ាងក្នុងរាងកាយកើនឡើង ការញ៉ាំខ្ញីនឹងជួយដល់ឈាមបានល្អ ។

ការញ៉ាំខ្ញីនៅពេលយប់អាចធ្វើឱ្យពិបាកក្នុងការដកថាមពល yang ធ្វើឱ្យគេងមិនលក់ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានកង្វះ yin និងកំដៅខាងក្នុង។

  1. កុំបរិភោគខ្ញីដែលខូច ឬផ្សិត។ ខ្ញីដែលខូចផលិត safrole - សារធាតុបង្កមហារីកដ៏ខ្លាំងក្លាដែលអាចបំផ្លាញថ្លើម។ កុំជឿពាក្យថាខ្ញីរលួយមិនខូចរសជាតិ!

  2. កុំបរិភោគខ្ញីច្រើនពេក ខ្ញីមានរសជាតិហឹរ និងក្តៅ - ការទទួលទានច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យមាត់ស្ងួត ឈឺបំពង់ក និងកើតមុន។ កំរិតប្រើសមស្របគឺប្រហែល 10g/ថ្ងៃ ស្មើនឹង 3 បន្ទះស្តើងនៃខ្ញី។

  3. ការរៀបចំត្រឹមត្រូវនឹងបង្កើនប្រសិទ្ធភាព ការចម្អិនយូរជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពកំដៅ និងអាហារបំប៉ន។ តែខ្ញីផ្លែប៉ោមក្រហមត្រូវដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់ ហើយដាំឱ្យពុះយ៉ាងហោចណាស់ ២០ នាទី ដើម្បីបញ្ចេញសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់។

ប្រភព៖ Phunutoday ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍

អត្ថបទថ្មី