គោលការណ៍ ៥ យ៉ាងដែលអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំខ្ញីឱ្យបានត្រឹមត្រូវនិងល្អសម្រាប់សុខភាព
- 2025-07-31 03:06:07
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គោលការណ៍ ៥ យ៉ាងដែលអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំខ្ញីឱ្យបានត្រឹមត្រូវនិងល្អសម្រាប់សុខភាព
ដូចដឹងស្រាប់ហើយថាខ្ញី គឺជាបន្លែប្រភេទមុឹមអាចយកមកធ្វើជាម្ហូប ឬជាភេសជ្ជៈ សម្រាប់ទទួលទានជាប្រចាំបាន ពិសេសអាចធ្វើជាឱសថព្យាបាលសុខភាពបានផងដែរ។ ហើយថែមទាំងជួយបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួន បំបាត់ស្ត្រេស បំបាត់ជម្ងឺផ្តាសាយ និងជួយសម្រកទម្ងន់ដោយគ្រាន់តែឆុងញាំជាមួយទឹកក្តៅឧណ្ណៗ នៅពេលព្រឹកជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
របៀបទទួលទានខ្ញីឲ្យបានត្រឹមត្រូវ និងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីមុឹមខ្ញីខាងក្រោម៖
ប្រសិនបើប្រើក្នុងការចម្អិនអាហារប្រចាំថ្ងៃឬត្រូវការថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោមសូមរក្សាសំបក។
ការញ៉ាំខ្ញីនៅពេលយប់អាចធ្វើឱ្យពិបាកក្នុងការដកថាមពល yang ធ្វើឱ្យគេងមិនលក់ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានកង្វះ yin និងកំដៅខាងក្នុង។
កុំបរិភោគខ្ញីដែលខូច ឬផ្សិត។ ខ្ញីដែលខូចផលិត safrole - សារធាតុបង្កមហារីកដ៏ខ្លាំងក្លាដែលអាចបំផ្លាញថ្លើម។ កុំជឿពាក្យថាខ្ញីរលួយមិនខូចរសជាតិ!
កុំបរិភោគខ្ញីច្រើនពេក ខ្ញីមានរសជាតិហឹរ និងក្តៅ - ការទទួលទានច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យមាត់ស្ងួត ឈឺបំពង់ក និងកើតមុន។ កំរិតប្រើសមស្របគឺប្រហែល 10g/ថ្ងៃ ស្មើនឹង 3 បន្ទះស្តើងនៃខ្ញី។
ការរៀបចំត្រឹមត្រូវនឹងបង្កើនប្រសិទ្ធភាព ការចម្អិនយូរជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពកំដៅ និងអាហារបំប៉ន។ តែខ្ញីផ្លែប៉ោមក្រហមត្រូវដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់ ហើយដាំឱ្យពុះយ៉ាងហោចណាស់ ២០ នាទី ដើម្បីបញ្ចេញសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់។