ផ្លែខ្នុរអាចប្រែជាថ្នាំពុល នៅពេលអ្នកហូបដោយមិនត្រឹមត្រូវ
- 2020-02-20 06:25:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ផ្លែខ្នុរអាចប្រែជាថ្នាំពុល នៅពេលអ្នកហូបដោយមិនត្រឹមត្រូវ
ផ្លែខ្នុរមានរសជាតិផ្អែមឈ្ងុយ ដែលធ្វើឲ្យមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ វាបង្កើនកម្លាំង និងបន្ថែមថាមពលដល់រាងកាយបានផងដែរ។ យ៉ាងណាក៏ដោយ ទម្លាប់នៃការទទួលទានផ្លែខ្នុរមិនត្រឹមត្រូវងាយនឹងកើតជំងឺបំផុត។
**១. ញ៉ាំពេលឃ្លានខ្លាំង**
នេះជាកំហុសមួយដែលមនុស្សគ្រប់គ្នាស្មានមិនដល់។ ញ៉ាំខ្នុរពេលកំពុងឃ្លានខ្លាំង ធ្វើឲ្យកម្រិតស្ករក្នុងសម្ពាធឈាមនឹងកើនឡើងភ្លាមមួយរំពេច ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យពិបាករំលាយអាហារ ហើយហើមពោះ។ ដូច្នេះ ល្អបំផុតគួរហូបខ្នុរបន្ទាប់ពីបាយរួចប្រហែល១ -២ ម៉ោង ដើម្បីចៀសឆ្ងាយពីជំងឺ។
២. ញ៉ាំខ្នុរច្រើនពេក
ខ្នុរជាផ្លែឈើសម្បូរជីវជាតិច្រើន ប៉ុន្តែមិនគួរហូបវាច្រើននោះទេ ព្រោះវាអាចជះឥទ្ធិពលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នកបាន។ បន្ថែមពីនេះ ក្នុងសមាសធាតុរបស់ផ្លែខ្នុរផ្ទុកកាកសរសៃនិងស្ករខ្ពស់ បើញ៉ាំច្រើនអាចបណ្ដាលឲ្យកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមបាន។
៣. ញ៉ាំផ្លែខ្នុរនៅពេលល្ងាច
មួយក្នុងចំណោមកំហុសដទៃទៀតគឺ បរិភោគផ្លែខ្នុរនៅពេលល្ងាច ដែលបណ្ដាលឲ្យជះផលអាក្រក់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ដោយសារសារជាតិ Fiber ខ្ពស់ ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ដំណេក ហើមពោះ និងពិបាករំលាយអាហារជាដើម។
៤. មិនត្រូវញ៉ាំជាមួយផ្លែឈើមានវីតាមីន C ច្រើនទេ
ក្រៅពីនេះ អ្នកក៏មិនគួរហូបផ្លែខ្នុរជាមួយផ្លែឈើដែលផ្ទុកវីតាមីន C ក្នុងពេលតែមួយឡើយ។ វាបណ្ដាលឲ្យងាយក្ដៅក្នុង ពេលខ្លះមុខឡើងមុនជាដើម។ ម្ល៉ោះហើយ បើញ៉ាំផ្លែខ្នុរ គួរផឹកទឹក និងបន្លែឲ្យបានច្រើន។
៥. ញ៉ាំលាយជាមួយទឹកដោះគោជូ
នៅរដូវក្ដៅ មនុស្សមួយចំនួនមានទម្លាប់ដាក់ខ្នុរលាយជាមួយទឹកដោះគោជូដើម្បីញ៉ាំ។ យ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនគួរញ៉ាំច្រើននោះទេ ព្រោះសមាសធាតុក្នុងផ្លែខ្នុរពេលលាយជាមួយទឹកដោះគោជូ នឹងកើតមេរោគម្យ៉ាង Duodenal ដែលប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ងាយឈឺក្រពះបំផុត៕
អានបន្ត៖ សញ្ញាទាំង ៧ បង្ហាញថារាងកាយអ្នកត្រូវការវីតាមីន A ចាំបាច់