ទទួលទានអាហារ ៥ មុខនេះជួយទប់ទល់នឹងជំងឺវង្វេងស្មារតី
- 2020-01-02 03:50:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ទទួលទានអាហារ ៥ មុខនេះជួយទប់ទល់នឹងជំងឺវង្វេងស្មារតី
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងតែមានបញ្ហាភ្លេចភ្លាំងច្រើន សូមអ្នកទទួលទានប្រភេទអាហារទាំង ៥ មុខនេះ។ បន្ទាប់ពីអ្នកទទួលទានអាហារអស់ទាំងនេះ វានឹងជួយកាត់បន្ថយជំងឺវង្វេងវង្វាន់បានមួយកម្រិត។ អាហារ ៥ មុខនោះរួមមាន៖
**១. ផ្លែប៊ឺរី**
ផ្លែឈើប្រភេទនេះគឺសំបូរទៅដោយជាតិ flavonoids ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ខួរក្បាល។ អំឡុងពេលការសិក្សារយៈពេល ២០ ឆ្នាំ មានមនុស្សរាប់ពាន់អ្នកបានទទួលទានផ្លែឈើផ្សេងៗគ្នា អ្នកស្រាវជ្រាវបានឲ្យដឹងថាអ្នកទទួលទានផ្លែប៊ឺរីមានកម្រិតនៃការភ្លេចទាបជាងមនុស្សធម្មតា។
២. បន្លែបៃតង
បន្លែគឺល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នកគ្រប់ផ្នែក ពិសេសគឺសុខភាពខួរក្បាល ពីព្រោះវាសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជាអាស៊ីដ folate, flavonoids, វីតាមីន E និង carotenoids។ ស្លឹកបន្លែបៃតងដូចជា ស្ពៃខ្មៅ ស្ពៃ collards សាឡាត់ និងខាត់ណាគឺជាជំរើសល្អបំផុត ព្រោះវាជួយកាត់បន្ថយអត្រានៃភាពចាស់នៃខួរក្បាល។
៣. ទទួលទានសណ្ដែកដី
សណ្តែកដីគឺសំបូរទៅដោយវីតាមីន E ដែលជួយធ្វើឲ្យខួរក្បាលមានដំណើរការល្អ។ នៅក្នុងសណ្ដែកដីមានសារធាតុខ្លាញ់ល្អ ហ្វៃប៊ឺរ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលវាជួយសុខភាពរបស់អ្នកជាច្រើន។
៤. ប្រើប្រេងអូលីវទាំងការចម្អិននិងទទួលទានឆៅ
វេជ្ជបណ្ឌិតបានផ្តល់ដំបូន្មានថា ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានប្រេងអូលីវនៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃនោះវានឹងជួយការពារខួរក្បាលអ្នកពីជំងឺវង្វេងវង្វាន់។
៥. ទទួលទានត្រីឲ្យបានម្តងយ៉ាងតិចក្នុងមួយសប្តាហ៍
រូបតំណាង
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ចំពោះអ្នកមានអាយុ ៦៥ ឆ្នាំឡើងទទួលទានត្រីមានការចងចាំល្អជាងអ្នកទទួលទានត្រីតិច។ នៅក្នុងត្រីគឺសំបូរជាតិខ្លាញ់ល្អ វីតាមីន B6 និB12 ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ខួរក្បាលរបស់អ្នក។
ចុចអានបន្ត៖
ដឹងគុណវិបត្តិនៃការគេងបើកភ្លើង ទើបភ្ញាក់ព្រើតថាគ្រោះថ្នាក់លើសអ្វីដែលធ្លាប់គិត
អំឡុងពពោះ អ្នកម្តាយញ៉ាំផ្លែមង្ឃុត ជាជម្រើសល្អសម្រាប់សុខភាពនិងខួរក្បាលទារក