អាហារទាំង ៨ ប្រភេទដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគក្រោយអាយុ ៣០ ឆ្នាំ
- 2019-07-30 09:20:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារទាំង ៨ ប្រភេទដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគក្រោយអាយុ ៣០ ឆ្នាំ
ទទួលទានអាហារមិនល្អបណ្តាលឲ្យសុខភាពអ្នកមានបញ្ហានៅវ័យណាមួយ តែក្រោយអាយុ៣០ ឆ្នាំឡើងអ្នកគួរតែស្វែងយល់ថាអាហារប្រភេទណាគួរតែទទួលទាននិងអាហារណាគួរតែចៀសវាង។ ខាងក្រោមនេះ ជាប្រភេទដែលអ្នកគួរតែចៀសវាង៖
១ យ៉ាអួររសជាតិផ្លែឈើ
អ្នកប្រហែលជាក្លាសេយ៉ាអួរទុកក្នុងទូរទឹកកកដោយគិតថា វាជួយទៅដល់សុខភាព។ ផ្ទុយទៅវិញ រសជាតិដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នោះមានផ្ទុកជាតិស្ករលើស មានរហូតទៅដល់ ៤៧ ក្រាម។
២ ទឹកសណ្តែក
អ្នកគិតថាទឹកសណ្តែកជារូបមន្តសុខភាពល្អ តែតាមពិតនោះវាមិនល្អណាស់ណាជាងសាច់ដែលអ្នកគិតថាយកទឹកសណ្តែកមកជំនួសនោះទេ។ នៅក្នុងរយះពេលខ្លី សណ្តែកសៀងអាចបំបែកការរលាកនៅក្នុងខ្លួនប្រាណនិងរំខានទៅដល់មុខងាររបស់ក្រពេញទីរ៉ូអុីត។
៣ ប្រើបំពង់បឺត
នេះជារឿងមួយដែលអ្នកមិននឹកស្មានដល់ បើអ្នកមានទម្លាប់ប្រើទុយោគ្រប់ភេសជ្ជៈនោះ អ្នកនឹងចាប់ផ្តើមមានស្នាមបន្ទាត់ឫជ្រួញនៅក្បែរមាត់។ ដោយហេតុថា ក្រោយអាយុ ២៥ ឆ្នាំទៅ ជាតិខូឡាជេននៅក្នុងស្បែករបស់អ្នកចាប់ផ្តើមចុះខ្សោយ។
៤ ត្រីចិញ្ចឹម
ការពិតទៅ ត្រីនៅតាមផ្សារជិតផ្ទះអ្នកមាន ៧០ %ឡើង ជាត្រីចិញ្ចឹម។ ដើម្បីធំធាត់ពួកវាត្រូវបានចិញ្ចឹមដោយថ្នាំអង់ទីប្យូទិច ក៏ដូចជាការលាបពណ៌លើម្ហូបដើម្បីមើលមកមានរសជាតិឆ្ងាញ់។
៥ នំប័ុងសាច់ស
នំប័ុងពណ៌សលាយម្សៅពណ៌សធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នករីករាលដាលហើយមិនមានវីតាមីននិងសារធាតុរ៉ែស្ទើរទាំងអស់ដែលមាននៅក្នុងស្រូវសាលីទាំងមូល។ នំប៉័ងពណ៌សក៏មានជាតិសរសៃតិចជាងស្រូវសាលីទាំងមូល។ អ្នកត្រូវការជាតិសរសៃច្រើននៅពេលអ្នកមានអាយុនេះដើម្បីរក្សាប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នកឱ្យនៅដដែល។
៦ ទឹកផ្លែឈើ
មិនថាក្មេង សូម្បីតែមនុស្សធំក៏គិតថាទឹកផ្លែឈើល្អដូចផ្លែឈើ តែអ្នកយល់ខុសហើយ។ ពេលទឹកផ្លែឈើផលិតចេញពីផ្លែឈើ អត្ថប្រយោជន៍នៃជាតិសរសៃទាំងអស់ត្រូវបានបាត់បង់។ ជាតិសរសៃជួយសម្រួលអត្រាជាតិស្ករដែលត្រូវបានចាក់ចូលទៅក្នុងចរន្តឈាមរបស់អ្នក ដូច្នេះទឹកផ្លែឈើទាំងអស់នឹងវាយប្រហារទៅក្នុងខ្លួនអ្នក។
៧ ផលិតផលដុតដែលអ្នកទិញពីហាង
ផលិតផលដុតនៅផ្ទះមានគុណភាពល្អជាងនៅតាមហាងទំនិញ ព្រោះអ្នកអាចញុំាក្តៅៗពីឡភ្លាមៗខុសពីទំនិញនៅក្នុងហាងមានផ្ទុកសារធាតុគីមី។
៨ ពោតលីងលាយប៊រក្នុងម៉ាសុីនកម្តៅ
អាហារដែលធ្វើឲ្យខូចសុខភាពខួរក្បាលអ្នកគឺការញុំាពោតលីង។ ប៊រមិនសុទ្ធដែលលាបខឺណែលទាំងនោះពោរពេញទៅដោយជាតិខ្លាញ់ trans ដែលជះឥទ្ធិពលមិនល្អទៅដល់ការចងចាំ។ ពួកវាបំផ្លាញកោសិកានិងបង្កើនការរលាកនៅក្នុងខួរក្បាល។ ជាលទ្ធផលការផលិតរាងកាយនៃអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ជួយដល់រាងកាយត្រូវបានសម្របសម្រួល។
ចុចអានបន្ត៖
អត្ថប្រយោជន៍នៃខ្ទឹមសទាំង ១០ យ៉ាងដែលអ្នកគួរតែទទួលទាន
ភេសជ្ជៈ ១១ ប្រភេទ ជួយបន្ថយភាពចាស់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព