អត់ពិបាកទេ! រូបមន្តធ្វើចេកអាំងទឹកខ្ទិះសម្រាប់អ្នកចង់ធ្វើញ៉ាំខ្លួនឯង ឬធ្វើលក់
- 2018-10-11 08:15:42
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អត់ពិបាកទេ! រូបមន្តធ្វើចេកអាំងទឹកខ្ទិះសម្រាប់អ្នកចង់ធ្វើញ៉ាំខ្លួនឯង ឬធ្វើលក់
ចេកអាំងគឺជាអាហារដ៏សាមញ្ញនិងពេញនិយមសម្រាប់ប្រជាជនខ្មែរយើងជាយូរមកហើយ។ ប៉ុន្តែបច្ចុប្បន្ននេះ ចេកអាំងត្រូវបានកែច្នៃដោយការបន្ថែមគ្រឿងគ្រៅផ្សេងៗដើម្បីឲ្យប្លែក និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងមុន ជាក់ស្ដែងដូចជាចេកអាំងដាក់ដូង ឬចេកអាំងទឹកស្ករដែលកំពុងល្បីថ្មីៗជាដើម។ យ៉ាងណាមិញ ចេកអាំងកែច្នៃទាំងនោះក៏មានតម្លៃខ្ពស់ ឬអាចនិយាយបានថាពិបាករកទិញជាងចេកអាំងធម្មតាដែរ។ ដូច្នេះសម្រាប់អ្នកដែលចង់ធ្វើញ៉ាំខ្លួនឯង ឬធ្វើលក់យកកម្រៃ ថ្ងៃនេះ កញ្ញាសូមចែករំលែកពីរបៀបធ្វើចេកអាំងស្រោចទឹកខ្ទិះ ចង់ដឹងថាវិធីធ្វើយ៉ាងណានោះ សូមតាមដានខាងក្រោមនេះតែម្ដង៖
គ្រឿងផ្សំ៖
ចេកណាំវ៉ា ១ស្និត
ទឹកខ្ទិះ ១ចានគោម
ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រាបាយ
អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ស្លឹកតើយ ២សន្លឹក
វិធីធ្វើ៖
ជំហានទី១៖ អាំងចេក
យកចេកណាំវ៉ាដែលទុំស្រគាល មកបកសម្បក ហាន់ជាកង់ៗ រួចយកមកដោតឈើចង្កាក់។ នៅពេលដោតចេករួចរាល់អស់ហើយ ត្រូវយកទៅអាំងរហូតដល់ចេកឡើងពណ៌ត្នោតក្រៀមបន្តិចៗ។ នៅពេលចេកឆ្អិន សឹមយកមកកៀបឲ្យសំប៉ែត។
ជំហានទី២៖ ធ្វើទឹកខ្ទិះ
ដាក់ឆ្នាំងលើភ្លើង ដាក់ខ្ទិះ ស្ករត្នោត អំបិល និងស្លឹកតើយចូល កូររហូតខ្ទិះឡើងខាប់បន្តិច សឹមបិទភ្លើង ដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់បន្តិច។ នៅពេលរៀបចំញ៉ាំ អាចរូតយកឈើចង្កាក់ចេញ ហើយស្រោចទឹកខ្ទិះ ឬជ្រលក់ញ៉ាំក៏បាន។
ទស្សនាវីដេអូខាងក្រោមនេះ៖
ចុចអាន៖
អ្នកស្គមៗចង់ឡើងគីឡូ មករៀនធ្វើល្ពៅក្រឡុកទឹកដោះគោ ឆ្ងាញ់ហើយប៉ូវខ្លាំងទៀត
ចង់ញ៉ាំស្វាយខ្ចីឲ្យឆ្ងាញ់ប្លែកមាត់ សាកក្រឡុកកាពិបែបនេះទៅ