ម្តាយគ្រប់រូបគួរដឹងពីគ្រឿងផ្សំធ្វើបបរច្រើនបែប ដើម្បីឲ្យកូនញ៉ាំទៅឆ្លាតវៃ និងមានសុខភាពល្អ
- 2018-05-21 03:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ម្តាយគ្រប់រូបគួរដឹងពីគ្រឿងផ្សំធ្វើបបរច្រើនបែប ដើម្បីឲ្យកូនញ៉ាំទៅឆ្លាតវៃ និងមានសុខភាពល្អ
តើអ្នកពិបាកក្នុងការបង្ខំកូនតូចឲ្យញ៉ាំបបរដែលធ្វើនៅផ្ទះដោយខ្លួនឯង ឬមិនដឹងពីរបៀបធ្វើបបរឲ្យកូនញ៉ាំ ដើម្បីឲ្យកូនមានសុខភាពល្អមែនទេ? ថ្ងៃនេះ កញ្ញា នឹងបង្ហាញ ប្រិយមិត្តទាំងអស់គ្នា ពីរបៀបធ្វើងាយៗ និងច្រើនរសជាតិសម្រាប់កូនៗ។
**របៀបធ្វើ៖**
លាងអង្ករឲ្យបានស្អាតល្អ បន្ទាប់មកចាក់ទឹក ៣ ពែងទៅក្នុងឆ្នាំង រួចជ្រើសរើសគ្រឿងផ្សំណាមួយក្នុងចំណោមគ្រឿងផ្សំខាងក្រោមនេះដាក់ចូលឲ្យអស់ បើកភ្លើងត្រឹមពាក់កណ្តាលសិន សឹមបន្ថយវានៅពេលពុះនិងបិទគម្របទុកចោល ៤៥ នាទី ឬរហូតដល់អង្កររីកគ្រាប់ និងខាប់។ បើមានដាក់ពងមាន់ ត្រូវវាយបំបែកកូរឲ្យសព្វ ហើយសឹមចាក់ចូលចុងក្រោយគេ។ បន្ទាប់មកកូរបបរ ២ ទៅ ៣ នាទី រួចទុកចោល ១ ទៅ ២ នាទីទៀតជាការស្រេច។ មុនឲ្យកូនតូចញ៉ាំ ត្រូវយកសរសៃដែលរឹងៗចេញ ហើយកិនឲ្យម៉ត់ ទុកឲ្យត្រជាក់ ដើម្បីកុំឲ្យរលៀកមាត់កូន។
១#
ផ្កាខាត់ណាខៀវ
កូនប៉េងប៉ោះ
ស្ពៃក្រញាញ់
ស្ពៃក្តោបពណ៌ស្វាយ
ស្នូលពោត
ពងមាន់
សាច់ជ្រូក
២#
ពោតលឿង
ដំឡូងក្រហម
សាច់មាន់
៣#
ល្ពៅ
ននោង
ប៉េងប៉ោះ
សណ្តែកបារាំង
សាច់មាន់
៤#
ស្ពៃបូកគោ
ស្នូលពោត
ការ៉ុត
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
ពងមាន់
សាច់ជ្រូក
៥#
សាឡាដ
ការ៉ុត
ដំឡូងបារាំង
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
សាច់ជ្រូក
៦#
ប៉ោម
ការ៉ុត
ល្ពៅ
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
សាច់ជ្រូក
៧#
ការ៉ុត
ប៉េងប៉ោះ
ពងមាន់
ខ្ទឹមបារាំង
សណ្តែកបារាំង
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
សាច់ជ្រូក
៨#
ផ្កាខាត់ណាខៀវ និងស
ការ៉ុត
សណ្តែកបារាំង
ស្ពៃក្តោបពណ៌ស្វាយ
៩#
ការ៉ុត
ឆៃថាវ
ផ្សិតចំបើង
ផ្កាខាត់ណាខៀវ
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
ស្លឹកខ្ទឹម
សាច់ជ្រូក
១០#
ល្ពៅ
ពងមាន់
ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
ស្លឹកខ្ទឹម
ចុចអានបន្ត៖
អាហារ ៤យ៉ាងជួយឲ្យកូនៗមានខួរក្បាលល្អ និងឆ្លាតវៃដែលឪពុកម្ដាយគ្រប់រូបមិនគួរមើលរំលង
មិនចង់ស្ដាយក្រោយ ឪពុកម្ដាយត្រូវប្រយ័ត្នជំងឺទាំងនេះ ពេលទារកទើបកើត