៥យ៉ាង ដែលអ្នកមិនគួរធ្វើបន្ទាប់ពីអាហាររួចនាំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព

  • 2025-08-14 04:19:55
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

៥យ៉ាង ដែលអ្នកមិនគួរធ្វើបន្ទាប់ពីអាហាររួចនាំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពខាងក្រោម៖

១.កុំបរិភោគផ្លែឈើក្រោយអាហារ៖ ផ្ទុយទៅនឹងចំណេះដឹងទូទៅ ផ្លែឈើគួរតែត្រូវញ៉ាំយ៉ាងហោចណាស់មួយម៉ោងមុនអាហារ ឬ២ម៉ោងក្រោយ។ ផ្លែឈើងាយរំលាយ; ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ ពួកវាមិនអាចបំបែកបានត្រឹមត្រូវទេ ប្រសិនបើទទួលទានភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហាររួច។

២. កុំងូតទឹកភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំ៖

មធ្យោបាយដ៏ល្អដើម្បីពន្យារការរំលាយអាហារគឺត្រូវងូតទឹកភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហាររួច។ ឈាមដែលជួយរំលាយអាហារនៅជុំវិញក្រពះត្រូវបានបង្ខំឱ្យដឹកជញ្ជូនពាសពេញរាងកាយអំឡុងពេលងូតទឹក ដោយហេតុនេះប៉ះពាល់ដល់អត្រារំលាយអាហារទាំងមូល។

៣. កុំផឹកតែបន្ទាប់ពីអាហារ៖

ស្លឹកតែមានជាតិអាស៊ីតណាស់។ អាសុីតក្រៀមក្រំនៅពេលដំណើរការរំលាយអាហារ។ ប្រូតេអ៊ីននឹងមានសភាពរឹងនៅពេលវាមានប្រតិកម្មជាមួយអាស៊ីតក្នុងស្លឹកតែ។ នេះអាចធ្វើឱ្យរាងកាយពិបាករំលាយមាតិកាប្រូតេអ៊ីន។ ដូចគ្នានេះផងដែរ ការស្រូបយកជាតិដែកត្រូវបានរំខាននៅពេលដែលអ្នកផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហារ។ វាត្រូវបានណែនាំឱ្យផឹកតែមួយម៉ោងមុនឬពីរម៉ោងបន្ទាប់ពីអាហារ។

៤. កុំជក់បារីបន្ទាប់ពីអាហារ៖

ពួកគេបាននិយាយថា ប្រសិនបើអ្នកជក់បារីក្រោយពេលបាយរួច វាមានចំនួន ១០ ដើម។ នេះអាចស្តាប់ទៅដូចជាកំហឹងមួយ ប៉ុន្តែយើងទាំងអស់គ្នាបានដឹងពីគ្រោះថ្នាក់ដែលបង្កឡើងលើសុខុមាលភាពរបស់យើងដោយបារី ដូច្នេះហើយពួកគេគួរតែជៀសវាង។

៥. កុំគេងក្រោយអាហារ៖

អ្នកប្រហែលជាគ្មានអ្វីត្រូវធ្វើ ហើយគិតថាមិនអីទេក្នុងការញ៉ាំ និងគេង – អ្នកគិតខុស! នៅពេលអ្នកលោតចូលគេងភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារ អ្នកបដិសេធរាងកាយរបស់អ្នកនូវឱកាសក្នុងការរំលាយអាហារប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព។ អ្នកទំនងជានឹងភ្ញាក់ពីគេងដោយមានអារម្មណ៍ឆ្អែត។

ប្រភព៖ healthhacks ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍