បន្លែឆ្អិនមិនគួរទុកមួយយប់ក្នុងទូទឹកកកទេ

  • 2025-01-01 01:08:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ខាត់ណាផា្កស្ព បុកចយ ស្ពៃក្តោប... មិនគួរទុកចោលមួយយប់ក្នុងទូទឹកកក បន្ទាប់ពីចម្អិនរួច។ យោងតាមមជ្ឈមណ្ឌលគ្រប់គ្រង និងការពារជំងឺរបស់សហរដ្ឋអាមេរិក បន្លែមួយចំនួនដូចជា ស្ពៃក្តោប ស្ពៃខ្មៅ បុកចយ ប្រូខូលី រ៉ាឌី ការ៉ុត ស្ពៃលី ... មានផ្ទុកជាតិនីត្រាតច្រើនជាងបន្លែដទៃទៀត។ បន្លែទាំងនេះ បើទុកចោលមួយយប់ រួចយកទៅកំដៅវិញ អាចក្លាយជាជាតិពុល ព្រោះវាងាយផលិតសារធាតុ nitrosamines ដែលងាយនឹងបង្កជាមហារីក។

ប្រសិនបើមនុស្សទទួលទានក្នុងបរិមាណតិចតួច ជាតិពុលគឺគ្រប់គ្រាន់អាចបណ្តាលឱ្យពុលអាហារ ប៉ុន្តែការធ្វើបែបនេះម្តងហើយម្តងទៀតអាចប៉ះពាល់ដល់ក្រលៀន ហើយថែមទាំងគំរាមកំហែងដល់អាយុជីវិតទៀតផង។

ទាក់ទិននឹងបញ្ហានេះ សាស្ត្រាចារ្យរង-បណ្ឌិត Nguyen Duy Thinh អតីតសាស្ត្រាចារ្យនៅវិទ្យាស្ថានជីវបច្ចេកវិទ្យា និងបច្ចេកវិទ្យាចំណីអាហារ សាកលវិទ្យាល័យវិទ្យាសាស្ត្រ និងបច្ចេកវិទ្យាហាណូយ បានឯកភាព និងបាននិយាយថា មានអាហារមួយចំនួនដូចជា បន្លែឆ្អិន ស៊ុត និងអាហារសមុទ្រ។

ស៊ុបក្តាម... បើទោះជាទុកក្នុងទូទឹកកកក៏ដោយ ក៏អ្នកមិនគួរទុកវាចោលមួយយប់ឡើយ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យបាត់បង់វីតាមីន និងបង្កើតសារធាតុគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពបានយ៉ាងងាយ។ សូម្បីតែអាហារដែលសំបូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន ដូចជាសាច់ ត្រី និងស៊ុតដែលទុកក្នុងទូទឹកកកក្នុងរយៈពេលយូរ ក៏ងាយនឹងឆ្លងបាក់តេរីដែរ។

អាស្រ័យហេតុនេះ បន្លែបៃតងគួរតែទុកចោលរយៈពេល ៤ ម៉ោងប៉ុណ្ណោះ ប្រសិនបើទុកយូរ បាក់តេរីនឹងរលាយក្នុងបន្លែ ដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាព។

ប្រភព៖ plo.vn

អត្ថបទ៖ សិរីរត្នន៍