ផ្លែឈើទាំងនេះល្អសម្រាប់ម្តាយមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលសម្រាលកូនរួច
- 2025-01-03 01:08:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ផ្លែឈើទាំងនេះល្អសម្រាប់ម្តាយមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលសម្រាលកូនរួច
ម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលសម្រាលកូនត្រូវមានរបបអាហារដែលមានជីវជាតិដើម្បីស្តារសុខភាពឡើងវិញ និងមានទឹកដោះច្រើនដើម្បីចិញ្ចឹមកូន។ ផ្លែឈើដែលអ្នកម្តាយត្រូវបន្ថែមនោះមាន ក្រូច ក្រូចថ្លុង ផ្លែមៀន...
ក្រូចថ្លុង យោងតាមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ ក្រូចថ្លុងមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ និងមានវីតាមីន C ច្រើន ដើម្បីជួយការពារការបន្តហូរឈាមចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ លើសពីនេះ ក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកសារធាតុ Phytogen របស់រុក្ខជាតិ ដូច្នេះហើយវាមានឥទ្ធិពលក្នុងការកែសម្ផស្សស្បែក និងដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូល ដែលមានផ្ទុកអាស៊ីតច្រើនជួយរំលាយអាហារឱ្យបានល្អ ពេលអ្នកញ៉ាំច្រើន ។ ជាពិសេស សមាសធាតុនៅក្នុងផ្លែក្រូចថ្លុងនឹងកែតម្រូវបរិមាណអាំងស៊ុយលីន ដែលជាអរម៉ូនផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ ដែលជួយឱ្យម្តាយមានផ្ទៃពោះស្រកទម្ងន់បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស និងទទួលបានរាងដូចដើមវិញបន្ទាប់ពីសម្រាលកូនរួច។
ទឹកក្រូច ក្រូចឃ្វិច គ្រួសារក្រូចឆ្មារសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ហើយមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើន ។ បន្ទាប់ពីសម្រាលកូនរួច ភ្នាសខាងក្នុងមាត់ស្បូនរបស់ម្តាយលេចចេញជាមុខរបួសធំ ហើយហូរឈាមយ៉ាងច្រើន។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែក្រូចឃ្វិចក្នុងបរិមាណសមស្រប អ្នកអាចការពារការហូរឈាមបន្ថែមទៀត។ កាល់ស្យូមជាសារធាតុសំខាន់ក្នុងការបង្កើតរចនាសម្ព័ន្ធឆ្អឹង និងធ្មេញរបស់ទារក។ ប្រសិនបើម្តាយញ៉ាំផ្លែក្រូចឃ្វិចក្នុងបរិមាណសមស្រប គាត់អាចផ្តល់កាល់ស្យូមដល់កូនតាមរយៈទឹកដោះរបស់គាត់ ដែលមិនត្រឹមតែជួយជំរុញដល់ការលូតលាស់នៃប្រព័ន្ធឆ្អឹង និងធ្មេញរបស់កុមារប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងអាចការពារជំងឺ rickets សម្រាប់ទារកផងដែរ។ លើសពីនេះ គ្រាប់ផ្លែក្រូចឃ្វិច និងផ្លែក្រូចឃ្វិច ក៏មានឥទ្ធិពលបន្ធូរបន្ថយការផលិតទឹកដោះគោផងដែរ។ នៅពេលដែលបំពង់ទឹកដោះរបស់ម្តាយត្រូវបានស្ទះ វានាំអោយមានទឹកដោះតិច សូម្បីតែបង្ករអោយមានការ mastitis ស្រួចស្រាវ ប៉ះពាល់ដល់សមត្ថភាពក្នុងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយ។ ការទទួលទានផ្លែត្របែកអាចជៀសផុតពីបាតុភូតខាងលើ។
ចេក ចេកមានផ្ទុកនូវសារជាតិសែលុយឡូស និងជាតិដែកយ៉ាងច្រើន ដែលជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងបំប៉នឈាម។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះច្រើនតែគេងច្រើន ងាយនឹងឈានដល់ការទល់លាមក។ ក្រោយសម្រាលកូនរួច ដោយសារបាត់បង់ឈាម ចាំបាច់ត្រូវបន្ថែមជាតិដែកជាសារធាតុសំខាន់មួយដែលបង្កើតឈាមដើម្បីចិញ្ចឹមរាងកាយ។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានផ្លែចេក និងម្ទេសច្រើន អាចជៀសវាងការទល់លាមក និងស្លេកស្លាំងក្រោយពេលសម្រាលកូនរួច។ បរិមាណជាតិដែកក្នុងរាងកាយម្តាយកើនឡើង បរិមាណជាតិដែកក្នុងទឹកដោះក៏កើនឡើង ថែមទាំងជួយការពារភាពស្លេកស្លាំងចំពោះទារកទើបនឹងកើតផងដែរ។
ផ្លែល្ហុង ការទទួលទានផ្លែល្ហុងជាប្រចាំអាចជួយបង្កើនភាពធន់ ចិញ្ចឹមឈាម និងមានប្រសិទ្ធិភាពធូររលុង ព្រោះផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកនូវម៉ាញ៉េស្យូម ជាតិដែក ស័ង្កសី និងជាតិសរសៃច្រើន។ ក្នុងករណីហើមពោះ ឬមិនរំលាយអាហារ អ្នកគួរញ៉ាំល្ហុងមួយចំណិត។ សារធាតុរំលាយប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងផ្លែល្ហុងនឹងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារបំពេញការងារបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ល្ហុងក៏ជាផ្លែឈើដែលជួយជំរុញដល់ការផលិតទឹកដោះ ដែលល្អសម្រាប់ទាំងម្តាយ និងទារក។
ផ្លែខ្នុរផ្លែប៉ោម ផ្លែប៉ោមជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C ។ ផ្លែប៉ោមមួយផ្លែជាមធ្យមអាចផ្តល់ 1/5 នៃបរិមាណវីតាមីន C ដែលរាងកាយត្រូវការប្រចាំថ្ងៃ។ ដោយសារតែសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ផ្លែឈើនេះត្រូវបានគេចាត់ទុកថាមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់ក្នុងការពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់មនុស្ស។ ស្រដៀងទៅនឹងផ្លែក្រូចដែរ វីតាមីន C នឹងជួយការពារការបន្តហូរឈាមចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
ទឹកដោះម្តាយ ផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, B1, B2, B3 និង C ជាពិសេសគ្លុយកូស កាល់ស្យូម ជាតិដែក ជាតិសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់ ដូច្នេះវាជួយបង្កើនវីតាមីនក្នុងរាងកាយ និងជួយបង្កើនការផលិតទឹកដោះគោ។
ប្រការគួរចៀសវាងពេលញ៉ាំផ្លែឈើសម្រាប់ម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលសម្រាល៖
– ជៀសវាងការទទួលទានផ្លែឈើមិនទាន់លាង៖ ផ្លែឈើដែលមិនទាន់លាងចាន មានផ្ទុកប៉ារ៉ាស៊ីត សារធាតុគីមី ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិត ដូចជា toxoplasmosis និងសារធាតុពុលជាច្រើនផ្សេងទៀត ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្រោយពេលសម្រាលកូនរួច និងធ្វើឱ្យក្រពះទារកទន់ខ្សោយ។
– ចៀសវាងការញ៉ាំផ្លែឈើក្តៅខ្លាំងដូចជា hawthorn, cherries, ផ្លែទទឹម, lychees… ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យកូនក្តៅ។
– ចៀសវាងការញ៉ាំផ្លែឈើដែលមានជាតិជូរ ឬត្រជាក់ខ្លាំងដូចជាត្រសក់ ដើម្បីកុំឱ្យកូនឈឺពោះ។