តើមានអ្វីកើតឡើងប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែត្របែកជារៀងរាល់ថ្ងៃ!
- 2024-12-18 01:08:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តើមានអ្វីកើតឡើងប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែត្របែកជារៀងរាល់ថ្ងៃ!
ការបន្ថែមផ្លែត្របែកជារៀងរាល់ថ្ងៃទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកផ្តល់ឱ្យរាងកាយនូវវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ បង្កើនភាពស៊ាំ គាំទ្រដល់ការរំលាយអាហារ និងគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
យោងតាមលោក Saheli Biswas អ្នកឯកទេសអាហារូបត្ថម្ភជាន់ខ្ពស់នៅមន្ទីរពេទ្យ Kauvery Bangalore ការទទួលទានផ្លែត្របែកមួយថ្ងៃអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរាប់មិនអស់។
1. ផ្តល់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ផ្លែត្របែកគឺជាប្រភពអាហាររូបត្ថម្ភដ៏សម្បូរបែប ដែលមានផ្ទុកនូវវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗជាច្រើន។ ផ្លែត្របែកទំហំមធ្យមមួយ ផ្តល់ពីរដងនៃបរិមាណវីតាមីន C ប្រចាំថ្ងៃដែលត្រូវបានណែនាំ ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ លើសពីនេះ ផ្លែត្របែកមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សាសុខភាពដ៏ល្អប្រសើរ។
2. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ មាតិកាវីតាមីន C ខ្ពស់នៅក្នុងផ្លែត្របែកជួយឱ្យរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ និងជំងឺផ្សេងៗ កាត់បន្ថយលទ្ធភាពនៃជំងឺផ្តាសាយទូទៅ និងផ្តាសាយ។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែត្របែកក៏រួមចំណែកដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរឹងមាំ ប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី។
3. ជួយដល់សុខភាពរំលាយអាហារ មាតិកាជាតិសរសៃនៅក្នុងផ្លែត្របែកជួយការពារការទល់លាមក ជួយសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀនទៀងទាត់ និងជួយដល់សុខភាពទូទៅនៃបំពង់រំលាយអាហារ។ ការបន្ថែមផ្លែត្របែកទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកអាចជួយឱ្យដំណើរការរំលាយអាហារដំណើរការកាន់តែរលូន។
4. គាំទ្រការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ មាតិកាជាតិសរសៃខ្ពស់នៅក្នុងផ្លែឈើនេះលើកកម្ពស់អារម្មណ៍នៃភាពឆ្អែត កាត់បន្ថយការញ៉ាំច្រើនពេក។ លើសពីនេះទៀត ត្របែកមានកាឡូរីទាប ជាអាហារសម្រន់ដែលមានជីវជាតិ និងស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកដែលចង់រក្សា ឬសម្រកទម្ងន់។
5. គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ផ្លែត្របែកមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប និងសម្បូរជាតិសរសៃ ដែលល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ មាតិកាជាតិសរសៃជួយបន្ថយការស្រូបយកជាតិស្ករ ការពារការកើនឡើង និងការធ្លាក់ចុះកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។