ចង់បន្ថែមកាល់ស្យូម កុំភ្លេចបន្លែស្លឹកទាំង៥នេះ មានសារធាតុចិញ្ចឹមល្អ សម្រាប់សុខភាព

  • 2024-10-16 03:11:15
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

បន្លែស្លឹកមួយចំនួនមិនត្រឹមតែអាចបរិភោគបាន និងឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹមទៀតផង ជាពិសេសស្លឹករុក្ខជាតិ៥មុខនេះសម្បូរទៅដោយកាល់ស្យូម ដែលបន្លែទាំងនោះរួមមាន៖

១ ស្លឹករបស់ដើមឆៃថាវ

ជាទូទៅស្លឹកឆៃថាវ ត្រូវបានគេបោះចោល ដោយមិនគិតយកមកចំអិន ។តាមពិតទៅស្លឹកឆៃថាវ សម្បូរទៅដោយកាលស្យូមល្អមែនទែន សម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការឬក៏ខ្វះជាតិមួយនេះ ។

២ ស្លឹកល្ពៅ

តាមពិតទៅស្លឹកល្ពៅ ក៏សម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម និងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ការទទួលទានស្លឹកល្ពៅជាប្រចាំមិនត្រឹមតែអាចបំពេញបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយជម្រះ ឬបន្ថយកំដៅខាងក្នុង និងកាត់បន្ថយអារម្មណ៍មិនស្រួលផងដែរ។ បន្លែល្ពៅក៏មានប្រសិទ្ធភាពផ្តល់សំណើមដល់ពោះវៀន និងកាត់បន្ថយការទល់លាមក ពង្រឹងលំពែង និងចិញ្ចឹមក្រពះ។

៣ ស្លឹកCelery របស់អាមេរិក

វាសំបូរទៅដោយ carotene វីតាមីន C B1 ប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម។ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាម និងសរសៃឈាមអាក់ទែ ការទទួលទានស្លឹកស្ពៃពីរបីនឹងជាការល្អជាពិសេស។

៤ ស្លឹកដំឡូងជ្វា

ស្លឹកដំឡូងជ្វាសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមធម្មជាតិ។ សារធាតុ Carotene នៅក្នុងស្លឹកដំឡូងជ្វាគឺខ្ពស់ជាងការ៉ុត ហើយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគឺខ្ពស់ជាងបន្លែធម្មតាទៅទៀត។ ការទទួលទានស្លឹកដំឡូងជ្វាជាប្រចាំ មិនត្រឹមតែជួយការពារការទល់លាមកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយបន្សាបជាតិពុល និងចិញ្ចឹមស្បែកទៀតផង។

៥ ស្លឹកម្ទេស

លឹកម្ទេសក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុ carotene និងវីតាមីនជាច្រើន ហើយមានរសជាតិផ្អែម។ ស្លឹកម្ទេសអាចបរិភោគជាម្ហូបចម្រុះ ឬចម្អិនជាស៊ុប។ វិធីទាំងពីរនេះមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយអាចកែប្រែដោយគ្រឿងផ្សំបន្ថែម (សាច់ បន្លែ) ដែលអ្នកចូលចិត្ត។

កុំខកខានឱកាសដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍នៃបន្លែស្លឹកមានជីវជាតិនៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ ស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពនៃស្លឹក radish, ស្លឹកល្ពៅ, ស្លឹក celery របស់អាមេរិក, ស្លឹកដំឡូងជ្វា និងស្លឹកម្ទេស ជាបន្លែដែលមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងសម្បូរវីតាមីន និងជាតិសរសៃទៀតផង។ បន្ថែមជាតិកាល់ស្យូមធម្មជាតិ និងផ្តល់សំណើមដល់រាងកាយជាមួយនឹងរូបមន្តចម្រុះ និងទាក់ទាញ។

ប្រភព៖ phunutoday

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly