ប្រភពកាល់ស្យូមទាំង ៤នេះ អ្នកមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភអំពីជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់នោះទេ
- 2024-08-19 04:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រភពកាល់ស្យូមទាំង ៤នេះ អ្នកមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភអំពីជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់នោះទេ
កាល់ស្យូមគឺជាសារធាតុរ៉ែដែលបង្កើតបានជាសមាមាត្រដ៏ធំបំផុតនៅក្នុងរាងកាយ ដែលភាគច្រើនមាននៅក្នុងឆ្អឹង និងធ្មេញ។ នេះគឺជាសារធាតុសំខាន់ដែលជួយឱ្យឆ្អឹងលូតលាស់រឹងមាំ រក្សាសរសៃប្រសាទ សាច់ដុំ និងមុខងារសរសៃឈាមបេះដូង។
ការបន្ថែមជាតិកាល់ស្យូមគ្រប់គ្រាន់ជួយការពារជំងឺពុកឆ្អឹង ដែលជាជំងឺទូទៅចំពោះមនុស្សចាស់ ហើយក៏ជួយដល់ការលូតលាស់កម្ពស់ចំពោះកុមារ និងមនុស្សវ័យជំទង់ផងដែរ។
ទោះបីជាជាតិកាល់ស្យូមមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងក៏ដោយ ការបន្ថែមមិនត្រឹមត្រូវ - តិចពេក ឬច្រើនពេក - អាចបណ្តាលឱ្យមានផលវិបាកធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។ ដើម្បីជួយមនុស្សឱ្យស្រូបយកប្រភពកាល់ស្យូមដ៏បរិបូរណ៍ និងធម្មជាតិបំផុត អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភបានបង្ហាញអាហារ ៤ ខាងក្រោម ៖
១ . ទឹកដោះគោ និងផលិតផលទឹកដោះគោ
នៅពេលនិយាយអំពីកាល់ស្យូម ទឹកដោះគោតែងតែជាប្រភពអាហារដំបូងគេដែលគិតដល់។ ទឹកដោះគោ និងផលិតផលទឹកដោះគោ ដូចជាឈីស និងទឹកដោះគោយ៉ាអួ មិនត្រឹមតែមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងងាយស្រូបយកដោយរាងកាយទៀតផង។ លើសពីនេះ ទឹកដោះគោយ៉ាអួ គឺជាជម្រើសដ៏ល្អមួយ មិនត្រឹមតែបន្ថែមជាតិកាល់ស្យូមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្តល់សារធាតុ probiotics ជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ។
២ . ត្រីសាម៉ុង និងត្រីតូចៗផ្សេងទៀត
ត្រីសាម៉ុង និងត្រីតូចៗដូចជា ត្រីសាឌីន អាន់ឆូវី បង្គា និងក្តាម ..មិនត្រឹមតែជាប្រភពសម្បូរប្រូតេអ៊ីនប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្ទុកនូវជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់ផងដែរ ជាពិសេសនៅក្នុងឆ្អឹងត្រី។ការញ៉ាំត្រីសាម៉ុង (ប្រហែល 85 ក្រាម) អាចផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ 180mg ខណៈពេលដែលត្រីសាឌីន (ប្រហែល 85 ក្រាម) អាចផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ 325mg។
ក្រៅពីជាតិកាល់ស្យូម ត្រីទាំងនេះក៏មានអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ច្រើនផងដែរ ដែលមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងការរលាក និងជួយដល់សុខភាពបេះដូង។ ដើម្បីបំពេញជាតិកាល់ស្យូមពីត្រីប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព អ្នកគួរតែញ៉ាំឆ្អឹងត្រីនៅពេលប្រើត្រីតូចៗដូចជាត្រីសាឌីន។ អ្នកអាចបន្ថែមត្រីទៅសាឡាដ នំសាំងវិច ឬញ៉ាំវាជាមួយបាយ ដើម្បីបង្កើនបរិមាណកាល់ស្យូម និងអូមេហ្គា-3 នៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
៣ . បន្លែស្លឹកបៃតងចាស់
បន្លែស្លឹកបៃតងចាស់ ដូចជា ខាត់ណា ស្ពៃណាច និងប្រូខូលី មិនត្រឹមតែជាប្រភពសម្បូរវីតាមីន និងជាតិសរសៃប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្ទុកនូវជាតិកាល់ស្យូមដ៏ច្រើនពីរុក្ខជាតិទៀតផង។ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែនបន្លែស្លឹកបៃតងទាំងអស់សុទ្ធតែមានកម្រិតនៃការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមដូចគ្នានោះទេ។ ដូច្នេះ ដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាពការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមពីបន្លែស្លឹកបៃតង អ្នកគួរតែផ្សំវាជាមួយអាហារសម្បូរវីតាមីន C ដូចជា ម្ទេសប្លោក ប៉េងប៉ោះ ឬក្រូច។
៤ . គ្រាប់និងសណ្តែក
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងសណ្តែក គឺជាប្រភពសម្បូរជាតិកាល់ស្យូម ដែលមនុស្សជាច្រើនតែងតែមើលរំលង។ គ្រាប់អាល់ម៉ុន និងសណ្តែកសៀងសុទ្ធតែមានបរិមាណកាល់ស្យូមយ៉ាងច្រើន។សណ្តែកសៀង និងផលិតផលសណ្តែកសៀង ដូចជាតៅហ៊ូក៏ជាប្រភពកាល់ស្យូមដ៏សំខាន់ផងដែរ ជាពិសេសនៅពេលដែលតៅហ៊ូត្រូវបានកែច្នៃជាមួយនឹងកាល់ស្យូមស៊ុលហ្វាត។ ការញ៉ាំតៅហ៊ូអាចផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ ៨៦១មីលីក្រាម។
ប្រភព៖ phunutoday