អាហារ៤មុខកម្ដៅច្រើនដងទៅជា«ថ្នាំពុល» បំផ្លាញសុខភាព

  • 2024-08-16 02:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

អាហារខ្លះពេលដែលយើងបានញ៉ាំម្តងហើយនៅសល់ កើតអារម្មណ៌ស្តាយ រហូតទុកកម្តៅញ៉ាំលើកក្រោយទៀត។ ដូចនេះអាហារដែលត្រូវបានកំដៅម្តងហើយម្តងទៀត វាអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់យើង ដែលអាហារទាំងនោះរួមមាន៖

១ . ស៊ុត

យោងតាមរដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថ (FDA) ថ្វីត្បិតតែពងមាន់មានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនក៏ដោយ នៅពេលដែលប៉ះពាល់នឹងសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ជាបន្តបន្ទាប់ វានឹងប្រែទៅជាសារធាតុដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។

២ . ផ្សិត

ផ្សិតត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាអាហារផ្តល់សុខភាព ប៉ុន្តែប្រសិនបើចម្អិនហើយទុកចោលមួយយប់ វានឹងក្លាយទៅជា "ថ្នាំពុល"។ ជាពិសេសបើស្ងោរម្តងហើយម្តងទៀត សារធាតុចិញ្ចឹមនឹងរលាយបាត់ទៅជាសារធាតុពុល។

៣ . ទឹកដោះគោ

ទឹកដោះគោគឺជាអាហារដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ទឹកដោះគោមានផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម វីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស។ ទឹកដោះគោសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម ប៉ុន្តែក៏មានបរិមាណទឹក និងប្រូតេអ៊ីនជាក់លាក់ផងដែរ។ គ្រឿងផ្សំទាំងនេះផ្លាស់ប្តូរបន្ទាប់ពីកំដៅដែលអាចប៉ះពាល់ដល់រសជាតិនិងសារធាតុចិញ្ចឹមនៃទឹកដោះគោ។ នៅពេលដែលទឹកដោះគោមានសីតុណ្ហភាព 60 - 62 អង្សាសេការខះជាតិទឹកចាប់ផ្តើម។ នៅពេលដែលសីតុណ្ហភាពឆ្អិនឡើងដល់ 100 អង្សាសេ ជាតិ lactose នៅក្នុងទឹកដោះគោអាចឆេះបាន ហើយងាយបង្កជាជំងឺមហារីក។

៤ . ទឹកឆ្អិន

ទឹកឆ្អិនបើអ្នកដាំម្តងហើយ ពេលវាត្រជាក់ អ្នកយកវាទៅកម្តៅច្រើនដងទៀត អ្នកនឹងពុលខ្លួនឯង។ យកល្អគ្រាន់តែដាំទឹកឱ្យក្តៅដល់១០០អង្សាសេ ហើយផឹកវានៅសីតុណ្ហភាពសមរម្យបើវាត្រជាក់កុំកម្តៅវាឡើងវិញឬធ្វើឱ្យក្តៅម្តង។ បាក់តេរីអាចលូតលាស់នៅក្នុងទឹក ប្រសិនបើទឹកមិនត្រូវបានរក្សាទុកត្រឹមត្រូវ បន្ទាប់ពីវាត្រូវបានកំដៅជាលើកដំបូង ឬប្រសិនបើវាត្រូវបានទុកចោលរយៈពេលយូរមុនពេលកំដៅវាលើកទីពីរ។ ការផឹកទឹកបែបនេះអាចបង្កបញ្ហាសុខភាពដូចជារាគ និងខូចក្រពះ។

បន្ទាប់ពីទឹកត្រូវបានកំដៅច្រើនដង លក្ខណៈគីមីរបស់វាអាចផ្លាស់ប្តូរ ឧទាហរណ៍ សារធាតុរ៉ែមួយចំនួនអាច precipitate ដែលធ្វើឱ្យទឹកមានជីវជាតិតិចជាងមុន និងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ថ្លើម និងតម្រងនោម។

ប្រភព៖ kenh14

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម