មិនថាអ្នកឃ្លានខ្លាំងប៉ុណ្ណា កុំញ៉ាំផ្លែឈើទាំង ៤ មុខនេះសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក

  • 2024-08-15 08:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ពិតណាស់ផ្លែឈើញ៉ាំសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកមួយចំនួនយើងមិនសូវចាប់អារម្មណ៌ទៅលើរឿងខូចសុខភាពនោះទេ សំខាន់ឲ្យតែមានសម្រាប់ពេលព្រឹកទៅគឺបានហើយ កុំឲ្យតែអត់។ ត្រង់ចំណុចនេះយើងមិនបានគិតទេថា ផ្លែឈើមួយចំនួនពេលយើងញ៉ាំទៅវាធ្វើឲ្យខូចក្រពះពោះវៀននោះទេ ប្រសិនបើយើងញ៉ាំដោយពោះទទេ ។ សម្រាប់ការញ៉ាំផ្លែឈើជាអាហារពេលព្រឹក វាស្មើរនឹង បំផ្លាញក្រពះរបស់អ្នក។ ដូចនេះផ្លែឈើទាំងនោះរួមមាន៖

១ . ប៉េងប៉ោះ

ប៉េងប៉ោះតែងតែលេចឡើងនៅក្នុង salads អាហារពេលព្រឹករបស់មនុស្សជាច្រើន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ យើងមិនគួរញ៉ាំវាពេលពោះទទេ ឬពេលឃ្លាននោះទេ ព្រោះវាធ្វើឱ្យខូចក្រពះ នាំឱ្យឈឺក្រពះ និងមិនស្រួលខ្លួន។

២ . ពណ៌ទឹកក្រូច

វាមិនមែនជារឿងចម្លែកទេដែលមនុស្សចូលចិត្តផឹកទឹកក្រូច ឬញ៉ាំក្រូចជាអាហារពេលព្រឹក។ ទោះបីជាមានជីវជាតិច្រើនក៏ដោយ ផ្លែឈើនេះមិនស័ក្តិសមសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក ឬញ៉ាំពេលពោះទទេនោះទេ។ផ្លែក្រូចមានជាតិស្ករ និងអាស៊ីតសរីរាង្គច្រើន។ ការទទួលទានផ្លែក្រូចនៅពេលពោះទទេនឹងធ្វើឱ្យរលាកស្រទាប់ក្រពះ បង្កើនជាតិអាស៊ីតក្រពះ ធ្វើឱ្យលំពែង និងក្រពះមានអារម្មណ៍ឆ្អែត និងពោរពេញដោយជាតិអាស៊ីត។

៣ . ម្នាស់

ម្នាស់ជាផ្លែឈើសម្បូរជាតិទឹក ជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹម ប៉ុន្តែក្លាយជា «ជាតិពុល» ប្រសិនបើញ៉ាំនៅពេលឃ្លាន។ ការទទួលទានម្នាស់ជាអាហារពេលព្រឹកពេលឃ្លានធ្វើឱ្យរាងកាយមានអារម្មណ៍ចង់ក្អួត មិនស្រួលសូម្បីតែឈឺពោះ វិលមុខ និងប្រតិកម្មអាលែហ្សីជាច្រើនទៀត។

៤ .ចេក

មនុស្សជាច្រើនមិនដឹងថា ពេលវេលាដ៏ស័ក្តិសមក្នុងការញ៉ាំផ្លែចេក គឺនៅពេលអាហារពេលល្ងាច មិនមែនបន្ទាប់ពីភ្ញាក់ពីគេងនៅពេលព្រឹកនោះទេ។ ដោយសារផ្លែចេកមានជាតិអាស៊ីត បើញ៉ាំពេលពោះទទេ វានឹងជំរុញបញ្ហាពោះវៀន។ មិនបាច់និយាយទេ ចេកមានផ្ទុកម៉ាញ៉េស្យូមច្រើន ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំចេកច្រើនពេលពោះទទេ មាតិកាម៉ាញ៉េស្យូមក្នុងឈាមនឹងកើនឡើងភ្លាមៗ ដែលបណ្តាលឱ្យមានអតុល្យភាពនៃសមាមាត្រម៉ាញ៉េស្យូម និងកាល់ស្យូមក្នុងឈាមមនុស្ស។ នេះនឹងមានឥទ្ធិពលរារាំងដល់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង បណ្តាលឱ្យចង្អោរ មិនស្រួល ហើយក្នុងរយៈពេលយូរគឺមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។

ប្រភព៖ kenh14

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម