អាហារ៣ប្រភេទដែលញ៉ាំក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចកាត់បន្ថយ IQ របស់កូនបានយ៉ាងងាយ

  • 2024-05-20 02:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះគួរតែយកចិត្តទុកដាក់កុំបរិភោគអាហារ៣ប្រភេទនេះ ព្រោះវាមិនល្អសម្រាប់ខួរក្បាលទារកនោះទេ ។ ដូច្នេះចាប់ពីពេលមានផ្ទៃពោះមក ម្តាយគួរតែយកចិត្តទុកដាក់ក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍ភាពឆ្លាតវៃរបស់កូន។ដូចនេះសូមម៉ាក់ៗដែលកំពុងមានផ្ទៃពោះ គួរជៀសវាងអាហារ៣ ដែលអាចកាត់បន្ថយ IQ របស់កូនក្នុងផ្ទៃ ដោយអាហារនោះរួមមាន ៖

១ អាហារប្រៃ

អាហារដែលមានអំបិលច្រើនពេកនឹងប៉ះពាល់ផ្ទាល់ដល់សម្ពាធឈាមរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ សម្ពាធឈាមខ្ពស់អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺជាជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់ និងធ្ងន់ធ្ងរដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានការកកឈាម ការដាច់រលាត់នៃសុកមិនគ្រប់ខែ ហើយកុមារក៏ងាយនឹងខ្វះអុកស៊ីហ្សែន ដែលនាំឱ្យមានការពន្យាពេលក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍។

២ អាហារចៀន

ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានអាហារបំពងច្រើននឹងធ្វើឱ្យសារធាតុអាលុយមីញ៉ូមចូលទៅក្នុងជាលិកាខួរក្បាលរបស់ទារកតាមរយៈចរន្តឈាមរបស់សុក ដែលប៉ះពាល់ដោយផ្ទាល់ដល់ការវិវត្តរបស់ទារក។

៣ ថ្លើមសត្វ

ថ្លើមសត្វសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A និងជាតិដែក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលដែលកម្រិតនៃសារធាតុទាំងពីរនេះកើនឡើងភ្លាមៗនៅក្នុងរាងកាយរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ វានឹងមានគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារក។ ការទទួលទានថ្លើមសត្វច្រើនពេកមិនត្រឹមតែមានផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានលើខួរក្បាលរបស់ទារកប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏អាចនាំឱ្យទារកមានគភ៌ខុសប្រក្រតីផងដែរ។ ការសិក្សាខ្លះក៏បង្ហាញដែរថា ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបរិភោគថ្លើមជ្រូកច្រើនក្នុងខែទី ២ និង ៣ ខែចុងក្រោយនៃការមានផ្ទៃពោះ អាចធ្វើឱ្យទារកកើតមិនគ្រប់ខែបានយ៉ាងងាយ។

ប្រភព៖ emdep

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly