អាហារពេលព្រឹកទាំង ៥ មុខ មានជីវជាតិដូចយិនស៊ិន ដែលមនុស្សជាច្រើនមិនដឹង

  • 2024-04-22 07:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

មនុស្សជាច្រើនគិតថា បាយ គុយទាវ ឬមី ជាមុខម្ហូបស័ក្តិសមសម្រាប់ពេលព្រឹក ព្រោះញ៉ាំទៅធ្វើឲ្យឆ្អែតហើយឆ្ងាញ់។ តាមពិតនេះមិនមែនជាម្ហូបដែលឆ្ងាញ់បំផុត និងមានជីវជាតិច្រើននោះទេ។ មនុស្សមួយចំនួនតែងតែមើលស្រាលអាហារពេលព្រឹកទាំង៥នេះដោយមើលឃើញថាវាគ្រាន់តែជាអាហារសម្រន់តូចមួយដែលមិនសំខាន់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការពិតគឺថាអាហារពេលព្រឹកគឺជាអាហារដ៏សំខាន់បំផុត។

អាហារពេលព្រឹកជួយបំពេញថាមពលបន្ទាប់ពីយប់ដ៏យូរដោយមិនបានញ៉ាំអាហារ ហើយក៏ផ្តល់ថាមពលចាំបាច់សម្រាប់សកម្មភាពទាំងអស់ផងដែរ។ នេះគឺជាការណែនាំមួយចំនួនអំពីរបៀបញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកដែលមានសុខភាពល្អ៖

១ ស៊ុត

ស៊ុតគឺជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត មិនត្រឹមតែមានភាពងាយស្រួលចម្អិនទេ ប៉ុន្តែក៏មានរសជាតិឆ្ងាញ់ផងដែរ។ ជាពិសេស ការបន្ថែមស៊ុតទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកក៏នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពផងដែរ។

នៅពេលព្រឹក ការទទួលទានស៊ុតមិនត្រឹមតែជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងគ្រប់គ្រងកាឡូរី និងគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងអាំងស៊ុយលីនផងដែរ។ ភាពប្លែកនៃស៊ុត yolks គឺវាមានផ្ទុកនូវសារជាតិ lutein និង zeaxanthin ជាច្រើន ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងការការពារសុខភាពភ្នែក ការពារបញ្ហាដូចជា ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ។ ជាការពិត ស៊ុតក៏ជួយកម្រិតហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងផងដែរ ដោយបង្កើនកូលេស្តេរ៉ុល "ល្អ" កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល "អាក្រក់" និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពប្រែប្រួលនៃអាំងស៊ុយលីន។

២ ផ្លែឈើទុំ, ផ្លែឈើ

ផ្លែឈើទុំគឺជាប្រភពសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់អាហារពេលព្រឹក ប្រមូលផ្តុំទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ជួយដល់សុខភាពកាន់តែប្រសើរឡើង។ ចេក ផ្លែប៉ោម ផ្លែពែរ គីវី និងផ្លែបឺរ គឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក។

៣ គ្រាប់សណ្តែក

សណ្ដែកជាប្រភពប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់មិនឆ្អែត និងជាតិសរសៃ ដែលជួយផ្តល់ថាមពល និងរក្សាអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ លើសពីនេះទៀត ពួកវាផ្ទុកនូវវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗជាច្រើនដូចជា វីតាមីន E ម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី។ មធ្យោបាយដ៏មានប្រសិទ្ធភាពមួយក្នុងការបញ្ចូលគ្រាប់ពូជទៅក្នុងអាហារពេលព្រឹកគឺការលាយវាចូលទៅក្នុងចានទឹកដោះគោជូរ ឬ oatmeal ។ អ្នកក៏អាចបន្ថែមគ្រាប់ទៅនំបុ័ងអាំង ឬនំកែកឃឺ ដើម្បីបង្កើនតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភនៃអាហាររបស់អ្នក។

៤ ទឹកដោះគោ

ពេលព្រឹកគឺជាពេលវេលាដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយក្នុងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមពីទឹកដោះគោ រួមទាំងកាល់ស្យូម ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត។ កុំខកខានឱកាសក្នុងការបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមនេះទៅក្នុងអាហារពេលព្រឹករបស់អ្នក។ ជម្រើសទឹកដោះគោដែលសមស្រប រួមមានទឹកដោះគោ ទឹកដោះគោពពែ និងទឹកដោះគោជូរ។

ប្រភព៖ phunutoday

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម