វិធីធ្វើតែផ្លែគូលែន ស្រស់ សាមញ្ញ និងត្រជាក់ ដើម្បីជួយអ្នកកំចាត់កំដៅក្នុងរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់
- 2025-06-17 09:15:06
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
វិធីធ្វើតែផ្លែគូលែន ស្រស់ សាមញ្ញ និងត្រជាក់ ដើម្បីជួយអ្នកកំចាត់កំដៅក្នុងរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់
វិធីធ្វើតែផ្លែគូលែន ស្រស់ សាមញ្ញ និងត្រជាក់ ដើម្បីជួយអ្នកកំចាត់កំដៅក្នុងរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ ស្វែងយល់ពីមុខម្ហូបងាយៗចំនួន ២មុខ៖ តែផ្លែគូលែន ក្រឡុកកិន ជាមួយ ទឹកដោះគោក្រអូប និងក្រែមទឹកដោះគោក៏បាន និងតែផ្លែគូលែន ជាមួយសូដាក៏បាន។
ជាមួយនឹងតែលីឈីស្រស់ បៃតង ឬតែខ្មៅ អ្នកអាចបង្កើតភេសជ្ជៈដែលសម្បូរវីតាមីនដោយខ្លួនឯង សាកសមសម្រាប់គ្រួសារទាំងមូលរីករាយ!
រូបមន្តតែ ផ្លែគូលែន ស្រស់បែបបុរាណ រក្សាបាននូវភាពផ្អែមល្ហែមនៃ ផ្លែគូលែន និងក្លិនក្រអូបនៃតែ សមរម្យសម្រាប់គ្រប់ក្រុមគ្រួសារ។
គ្រឿងផ្សំ៖ លីឈីស្រស់ 10 ផ្លែ (ជ្រើសរើសលីឈីទុំដែលមានសាច់ក្រាស់) តែខ្មៅ ១ថង់ (ឬតែផ្កាម្លិះ, តែអ៊ូឡុង) ទឹកឆ្អិន 500 មីលីលីត្រ, 2-3 ស្លាបព្រានៃស្ករឬទឹកឃ្មុំ, ដុំទឹកកក, ស្លឹក mint (ស្រេចចិត្ត), ស្លឹកប្រាក់ ឬចំណិតក្រូចឆ្មាពីរបី (ស្រេចចិត្ត) ។
យក សាច់ មក ត្រាំ ក្នុង ទឹក ស្ករ រយៈពេល ៥ នាទី ឬ ស្ងោរ រយៈពេល ៣ នាទី ។ តែ ខ្មៅ ស្ងោរ ក្នុង ទឹក ដាំ ពុះ 500ml រយៈពេល 5-7 នាទី យក ថង់ តែ ចេញ ទុក ឱ្យ ត្រជាក់ ។ បន្ថែមស្ករ / ទឹកឃ្មុំខណៈពេលដែលតែនៅតែក្តៅ។
ចាក់ចូល តែ កូរ ឱ្យ ល្អ បន្ថែម ដុំ ទឹកកក និង ស្លឹក ជីអង្កាម។ បន្ថែមទឹកក្រូចឆ្មារ ១ស្លាបព្រាបាយ ប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្តរសជាតិជូរបន្តិច។
គន្លឹះ៖ រូបមន្តនេះគឺជាវិធីងាយស្រួលបំផុតក្នុងការធ្វើតែ ផ្លែគូលែន ស្រស់ ដែលសាកសមសម្រាប់អ្នកចាប់ផ្តើមដំបូង។ រសជាតិតែខ្លាំងរួមផ្សំជាមួយ ផ្លែគូលែន ផ្អែមបង្កើតជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អឥតខ្ចោះ។
2.តែផ្កាកុលាប លាយជាមួយ ផ្លែគូលែនស្រស់ - ឆ្ងាញ់ ធ្វើអោយស្បែកស្អាត របៀបធ្វើតែគូលែនស្រស់ ផ្សំជាមួយផ្កាកូលាប មិនត្រឹមតែឆ្ងាញ់ទេ ថែមទាំងសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត កាត់បន្ថយភាពតានតឹង សាកសមសម្រាប់ស្ទីលស្ទីលឡូយ។
គ្រឿងផ្សំ៖
ផ្លែគូលែន ស្រស់ 8ផ្លែ 1-2 ស្លាបព្រានៃតែផ្កាកុលាបស្ងួត, តែផ្កាម្លិះ ឬតែអ៊ូឡុង ១ថង់, ទឹកឆ្អិន 500 មីលីលីត្រ, ទឹកឃ្មុំ ២ស្លាបព្រាបាយ, ដុំទឹកកក, ផ្កាកុលាបស្ងួតសម្រាប់ការតុបតែង។
ការណែនាំសម្រាប់ធ្វើតែផ្លែគូលែនស្រស់៖ ដាក់ ផ្កា កុលាប ស្ងួត និង ផ្កាម្លិះ ក្នុង ឆ្នាំង មួយ ចាក់ ទឹក ដាំ ពុះ ៥០០ មី លី លីត្រ ស្ងោរ រយៈពេល ៥ នាទី ត្រង តែ ។ បកសំបក ផ្លែគូលែន ចេញ យក សាច់ ចេញ ដាក់ ទូរ ទឹកកក រយៈពេល ១០ នាទី ដើម្បីឱ្យ វា មាន រសជាតិ ផ្អែម ។
លាយ តែ ជាមួយ ទឹកឃ្មុំ ដាក់ ផ្លែគូលែន ក្នុង ពែង មួយ បុក ស្រាលៗ ឬ ទុក ឱ្យ សព្វ ចាក់ ចូល តែ ។
បន្ថែមដុំទឹកកក, តុបតែងជាមួយផ្កាកុលាបស្ងួត។ រីករាយជាមួយតែ ផ្លែគូលែន ស្រស់ក្រអូបមួយពែង។
ចំណាំ៖ កុំត្រាំផ្កាកុលាបយូរពេក ដើម្បីជៀសវាងភាពជូរចត់ និងរក្សាក្លិនធម្មជាតិ។