ផ្លែឈើ ៤ មុខ កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលពីរាងកាយ ចៀសផុតពីជំងឺកាចសាហាវ

  • 2021-07-16 08:45:00
  • ចំនួនមតិ 5 | ចំនួនចែករំលែក 14

​បើ​ប្រិយ​មិត្ត​ចង់​បាន​សុខភាព​ល្អ ​គួ​រតែ​បរិភោគ​ផ្លែ​ឈើ​ទាំង​៤​​មុខ​នេះ ​។

១. ផ្លែ​បឺរ

ដោយ​សារ​តែ​​ផ្លែ​បឺរ​សម្បូរ​ដោយ​សារធាតុ​ខ្លាញ់ វីតាមីន និង​ Fiber វា​ល្អ​សម្រាប់​​ការ​បរិភោគ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម។ ដូច្នេះ​ហើយ ​វា​អាច​មាន​លទ្ធភាព​ស្រូប​យក​​កូឡេស្តរ៉ុល ដែល​ជា​ហានិភ័យ​ដល់​ជំ​ងឺ​បេះ​ដូង ​ឬស្ទះ​សសៃឈាម។

២.ផ្លែ​ផា​សិន

​ផាសិន​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ទាប តែសម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន A, C , ​ប៉ូតាស្យូម និង​ Fiber ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូឡេស្តេរ៉ុលពី​សសៃ​ឈាម​បាន​។ ​សំខាន់​ទៀត​នោះ ​វា​ក៏​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​​ហានិភ័យ​​នៃ​សម្ពាធ​ឈាម​ដែល​បណ្តាល​ឲ្យ​កើត​ជំ​ងឺ​បេះ​ដូង ​បាន​ដែរ។

៣. ​​ផ្លែ Peach

​បើ​អ្នក​ហូប​ផ្លែ Peach ​ចំនួន 22,4 – 28,0 ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ​វា​នឹង​ជួយ​បង្កើន​បរិមាណ​ជីវជាតិ​រាងកាយ​ដែល​ត្រូវ​​ការ​បាន។ កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម ​គ្រប់​គ្រង​ទម្ងន់ កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​កូឡេស្តេរ៉ុល​បាន​ពី​ជំ​ងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម ​ជំ​ងឺ​បេះ​ដូង ​ជំ​ងឺ​ធាត់ ​មហារីក​ពោះ​វៀន ​និង​ជំ​ងឺ​ដាច់​សសៃ​ឈាម​ខួរ​ក្បាល​បាន។

​៤. ​ផ្លែ​ប៉ោម

តាម​ការ​សិក្សា​បង្ហាញ​ថា ​ញ៉ាំ​ប៉ោម​រាល់​ថ្ងៃ​អាច​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូស្តេរ៉ុល​ឲ្យ​នៅទាប​បាន ព្រោះ​វា​សម្បូរ​ដោយ Fiber ​តែ​វា​មាន​​តែ​ក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​ស្រស់​ប៉ុណ្ណោះ។ ​

ប្រភព៖ Sanook ប្រែ​សម្រួល៖ លឹម សុនា