គ្រោះថ្នាក់នឹកស្មានមិនដល់សម្រាប់សុខភាពនៅពេលអ្នកឧស្សាហ៍ញ៉ាំហឹរ
- 2020-07-20 02:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គ្រោះថ្នាក់នឹកស្មានមិនដល់សម្រាប់សុខភាពនៅពេលអ្នកឧស្សាហ៍ញ៉ាំហឹរ
ទន្ទឹមនឹងការធ្វើឲ្យម្ហូបអាហារមានឱជារសឆ្ងាញ់ជាងមុន ការញ៉ាំហឹរក៏ពាំនាំមកនូវផលអវិជ្ជមានជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពលោកអ្នក។
មានមនុស្សមិនតិចឡើយ ប្រសិនបើម្ហូបគ្មានម្ទេសធ្វើឲ្យមានជាតិហឹរ គឺមិនអាចទទួលទានបានឡើយ ដោយពួកគេគិតថាមិនឆ្ងាញ់ ទោះបីជារបស់នោះឆ្ងាញ់យ៉ាងណាក៏ដោយ។ ទទួលស្គាល់ថារសជាតិហឹរពិតជាជួយញ៉ាំងឲ្យម្ហូបកាន់តែមានឱជារសមែនពិត តែវាក៏នាំមកនូវជាមួយគ្រោះថ្នាក់មិនតិចឡើយ។ ខាងក្រោមគឺជាលទ្ធផលដែលអ្នកឧស្សាហ៍ញ៉ាំហឹរនឹងជួបប្រទះ។
១. រលាកក្រពះ
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងមានបញ្ហាក្រពះស្ដើង ឬរលាក អ្នកត្រូវឈប់ញ៉ាំហឹរជាបន្ទាន់ ដ្បិតជាតិហឹរនឹងធ្វើឲ្យអាការៈជំងឺធ្ងន់ធ្ងរលើសដើម។ ការញ៉ាំហឹរជ្រុល នឹងធ្វើឲ្យក្រពះរបស់អ្នកដាច់រលាត់ ប្រសិនបើធ្ងន់ធ្ងរអាចឈានដល់មហារីកក្រពះ។ ក្រៅពីនេះ ការញ៉ាំហឹរខ្លាំងក៏ធ្វើឲ្យការភើរបស់អ្នកប្រែទៅជាក្ដៅ ពិបាកនៅផងដែរ។
២. បន្ថយជាតិមហាវិញ្ញាណ
មូលហតុដែលធ្វើឲ្យអ្នកធ្លាប់ញ៉ាំហឹរ ហើយអត់ហឹរវិញមិនបាននោះគឺ ជាតិមហាវិញ្ញាណរបស់ពួកគេត្រូវបានធ្លាក់ចុះជាទម្ងន់។ ដូចនេះហើយ នៅពេលគ្មានជាតិហឹរ អាហារនេះនឹងមិនដាស់ក្លិនឡើយ។ ហើយប្រសិនបើជាតិហឹរទេ ពួកគេនឹងមានអារម្មណ៍ថាអាហារទាំងនោះមិនមានជាតិឡើយ។
៣. ពិបាកបន្ទោរបង់
ការបរិភោគអាហារដែលហិរខ្លាំងអាចធ្វើឲ្យអ្នកកើតមានបញ្ហារាគរុះ។ អ្នកអាចសង្កេតឃើញថា ក្រោយពេលញ៉ាំអាហារហិរហើយមួយសន្ទុះ អ្នកនឹងចាប់ផ្ដើមមានអារម្មណ៍ឈឺពោះ បន្ទាប់មកនឹងមានអាការៈរាគរុះនៅពេលបន្ទោរបង់។ ក្រៅពីនេះ នៅពេលញ៉ាំហិរជ្រុល អ្នកអាចនឹងជួបបញ្ហាក្ដៅនៅពេលបន្ទោរបង់ ព្រោះជាតិហិររត់កាត់ពោះវៀនធំ៕
អានបន្ត៖ អាហារ ៦មុខ គួរកាត់បន្ថយ បើមិនចង់ឲ្យជើងរីកធំទៅៗដោយមិនដឹងខ្លួន