ស្ងោរសាច់ជ្រូកឲ្យឆ្ងាញ់ជាប់មាត់ គ្មានក្លិនឆ្អេះ កុំភ្លេចវិធីងាយៗទាំងនេះ
- 2019-08-15 04:20:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ស្ងោរសាច់ជ្រូកឲ្យឆ្ងាញ់ជាប់មាត់ គ្មានក្លិនឆ្អេះ កុំភ្លេចវិធីងាយៗទាំងនេះ
ស្ងោរសាច់ជ្រូកបីជាន់ អាចជារឿងសាមញ្ញ ប៉ុន្តែចង់ឲ្យឆ្ងាញ់ គ្មានក្លិនឆ្អេះទើបជារឿងពិបាក។ ដូច្នេះដើម្បីបានរសជាតិពិសេសពេលស្ងោរសាច់ជ្រូកបីជាន់ អាចអនុវត្តវិធីនេះបាន។
វិធីទី ១ ៖ ខ្ទឹមបារាំង និងស្រាស
ខ្ទឹមបារាំង និងស្រាស មានប្រសិទ្ធភាពបំបាត់ក្លិនអាក្រក់របស់សាច់ជ្រូកបាន។ ដំបូងអ្នកត្រូវលាងសម្អាតសាច់ជ្រូកបីជាន់ឲ្យស្អាតសិន។ យកខ្ទឹមបារាំងមួយមើម ហាន់ស្តើងៗ និងស្រាសមួយលីត្រ ( សម្រាប់សាច់ជ្រូក ៥០០ក្រាម) និងសាច់ជ្រូក ដាក់ចូលឆ្នាំង ដាំឲ្យពុះ។ ពេលឆ្អិន សាច់ជ្រូកនឹងគ្មានក្លិនឆ្អេះ ព្រមទាំងក្លិនប្រហើរចេញពីខ្ទឹមបារាំងថែមទៀត។
វិធីទី២៖ អំបិល ខ្ញី និងស្រាស
លាងសាច់ជ្រូកឲ្យស្អាតល្អ រួចដាក់ទឹកលាយអំបិលបន្តិចត្រាំសាច់ជ្រូកប្រហែល៣ម៉ោង ដើម្បីឲ្យឈាមនៅក្នុងសាច់ជ្រូកបាត់អស់។ បន្ទាប់មក យកឆ្នាំងស្ងោរសាច់ជ្រូក ដាក់ខ្ញី និងស្រាសចូល រួចបន្ថែមទឹកត្រជាក់បន្តិច ដាំរហូតពុះ អ្នកនឹងទទួលបានសាច់ជ្រូកស្ងោរដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់គ្មានពីរ។
វិធីទី៣ ៖ អំបិល ទឹកខ្មេះ
ដាំទឹករួចដាក់អំបិលបន្តិច ទឹកខ្មេះ២ -៣ តំណក់ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ជ្រូកចូល។ ប្រហែល៣នាទី ស្រង់សាច់ចេញ រួចលាងទឹកចេញម្ដងទៀត។ ក្រោយមក ដាំទឹកម្ដងទៀត រួចដាក់សាច់ជ្រូកនោះចូលរហូតដល់ឆ្អិន។ វិធីចម្អិននេះ នឹងធ្វើឲ្យពណ៌សាច់ជ្រូកឡើងសល្អ និងគ្មានក្លិនអាក្រក់ជាប់ច្រមុះឡើយ។
ចុចអាន៖ របៀបធ្វើ “បង្គាអប់មីសួ” ឲ្យឈ្ងុយឆ្ងាញ់មិនចាញ់ម្ហូបហាង