ទម្លាប់​មិន​ល្អ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ដែល​អាច​ឲ្យ​សុខភាព​​អ្នក​ទ្រុឌទ្រោម​​ដោយ​មិន​ដឹងខ្លួន

  • 2017-08-02 05:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ការ​លះបង់​ទម្លាប់​អាក្រក់​អាច​ជា​ការ​ពិបាក​មួយ​ ប៉ុន្តែ​វា​កាន់​តែ​ពិបាក​នៅ​ពេល​ដែល​សុខភាព​អ្នក​ចុះ​ទ្រុឌទ្រោម​ ដូច្នេះ​អ្នក​គួរ​តែ​ដឹង​ថា​ទម្លាប់​ចាង​ក្រោម​នេះ​ មិន​បាន​ផ្ដល់​ប្រយោជន៍​​អ្វី​សម្រាប់​អ្នក​នោះ​ទេ មាន​តែ​ធ្វើ​ខូច​ខាត​ដល់​រាង​កាយ​​​និង សុខភាព​អ្នក៖

១. ព្យាយាម​ឃាត់​ខ្លួន​ឯង​ពី​ការ​កណ្ដាស់ ៖ នៅ​ពេល​ដែល​យើង​បិទ​មាត់​របស់​យើង​និង​ក្តិច​ច្រមុះ​របស់​យើង​ក្នុង​​ព្យាយាម​ដើម្បី​ការពារ​​កុំ​ឲ្យ​កណ្ដាស់ ពេល​នោះ​​សម្ពាធ​ intracranial របស់​យើង​កើន​ឡើង​យ៉ាង​ខ្លាំង​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​លំហូរ​ឈាម​ទៅ​ខួរក្បាល​របស់​យើង​ហើយ​ត្រូវ​បាន​ទៅ​រំខាន​សរសៃឈាម​និង​ជាលិកា​សរសៃប្រសាទ​ដែល​អាច​នាំ​ឲ្យ​មាន​ការ​ឈឺក្បាល​ និង ខូចខាត​ដល់​សរសៃ​ឈាម​និង​សូម្បី​តែ​បញ្ហា​នៃ​ការ​ស្ដាប់។ ដូច្នេះ​កុំ​បញ្ឈប់​ខ្លួន​ឯង​ពី​ការ​កណ្ដាស់​អី។

រូបតំណាង

**២. ប្រើ​ទឹក​អប់ ៖** សារធាតុ​សំយោគ​ជា​ញឹកញាប់​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ដើម្បី​ផលិត​ទឹកអប់​នៅ​ពេល​ដែល​ពួកគេ​ផលិត​ក្លិន​ក្រអូប​ខ្លាំង​ហើយ​មាន​តម្លៃ​ថោក​ជាង​ប្រេង​ធម្មជាតិ ដែល​សារធាតុ​ទាំង​នេះ​អាច​បណ្ដាល​ឲ្យ​វិល​មុខ​ចង្អោរ​និង​ងងុយ​ដេក។ វា​ក៏​ធ្វើ​ឲ្យ​រលាក​ភ្នែក​និង​បំពង់​ក​ផង​ដែរ ដូច្នេះ​គួរ​តែ​កុំ​ប្រើ​វា​ខ្លាំង​ពេក​អី យើង​អាច​ប្រើ​វា​ក្នុង​បន្ទប់ ឬ តាម​សំលៀកបំពាក់​បន្តិច​ៗ​បាន​ហើយ។

រូបតំណាង

៣. ប្រើ​ទូរស័ព្ទ​មុន​ពេល​ចូលគេង ៖ ពន្លឺ​សិប្បនិម្មិត​នៅ​ពេល​យប់​ធ្វើ​ឲ្យ​​មាន​ការ​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​ការ​ផលិត​អ័រម៉ូន​មេឡេតូនីន​ដែល​គ្រប់គ្រង​ការ​គេង​និង​ការ​ក្រោក​ពី​គេង ដែល​អាច​បណ្ដាល​ឲ្យ​មាន​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត ជំងឺ​មហារីក ជំងឺ​ធាត់, ជំងឺ​បេះដូង​ និង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​ផុយ​ស្រួយ​ដូច្នេះ​ការ​គេង​លឿន​គឺ​ជា​ជម្រើស​សមស្រប​មួយ​ដើម្បី​បង្កើន​សុខភាព​របស់​យើង​ឲ្យ​កាន់​តែ​រឹងមាំ។

៤. ទុក​អាហារ​ក្នុង​ថង់​ប្លាស្ទិក ៖ ប្រអប់​ ឬ ថង់​ប្លាស្ទិក​ជា​ច្រើន​មាន​សារធាតុ​គីមី​សិប្បនិម្មិត​ដូច​ជា phthalate និង bisphenol ដែល​ជួយ​រក្សា​ភាព​បត់បែន​របស់​វា ដូច្នេះ​បើ​យើង​​រក្សា​ទុក​រយៈពេល​យូរ​នៅ​ក្នុង​​វា​នោះ​អាច​ជ្រាប​ចូល​ទៅ​ក្នុង​អាហារ។ ជា​ការ​​ប្រសើរ​គួរ​តែ​រក្សា​អាហារ​ក្នុង​ប្រអប់​ធ្វើ​​ពី​កញ្ចក់​ដែក​អ៊ីណុក​ឬ​សម្ភារៈ​សេរ៉ាមិច។

រូបតំណាង

៥. ដុសធ្មេញ​ភ្លាម​ៗ​បន្ទាប់​ពី​បរិភោគ​អាហារ ៖ អ្នក​ឯកទេស​ខាង​ធ្មេញ​បាន​ណែនាំ​ជា​យូរ​មក​ហើយ​ថា​អ្នក​គួរ​តែ​ដុស​ធ្មេញ​យ៉ាង​ហោច​ណាស់​ ៣០ នាទី​បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​អាហារ ហើយ​ប្រសិន​បើ​អាច​​បាន​មួយ​ម៉ោង​ទៀត​​គឺ​កាន់​តែ​ល្អ។ អាហារ​និង​ភេសជ្ជៈ​ ជាពិសេស​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​អាស៊ីដ​ខ្ពស់ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​លើ​បំពង់​ធ្មេញ​របស់​ធ្មេញ​ក៏​ដូច​ជា​ស្រទាប់​ខាង​ក្រោម​វា (dentin) ដែល​ ចលនា​នៃ​ច្រាស​ដុសធ្មេញ​របស់​អ្នក​នឹង​ជំរុញ​ឲ្យ​ទឹក​អាស៊ីដ​កាន់​តែ​ជ្រៅ​ហើយ​ខិត​ទៅ​ជិត​ចង្កា​ធ្មេញ និង​អាច​នាំ​ឲ្យ​មាន​ភាព​ប្រែប្រួល​ខ្លាំង​និង​បំផ្លាញ​អេណាល។

ចុចអាន៖បញ្ហា​សុខភាព​ទាំង ៦ ដែលនារី​​ភាគច្រើន​មិន​អើពើ តែ​បែរជា​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​ទៅវិញ

ប្រភព៖ Brightside ប្រែ​សម្រួល៖ ផេង ផលធិតា

អត្ថបទពេញនិយម