ឧស្សាហ៍ផឹកភេសជ្ជៈផ្អែមៗ គួរដឹងវិធីការពារចៀសវាងកើនជាតិស្ករខ្ពស់ ធ្មេញឆាប់ពុក

  • 2020-02-25 08:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

​លោក​វេជ្ជ​បណ្ឌិត Panphimol Wipasakorn ​​ថ្នាក់​ដឹក​នាំ​នៃ​ស្ថាប័ន​ផ្នែក​សុខភាព​នៅ​ប្រទេស​ថៃ​​បាន​​​កត់​សម្គាល់​ថា​កូន​ក្មេង​ចាប់​ពី​អាយុ ​៦-​១៤ ​ឆ្នាំ​និង​​មនុស្ស​ពេញ​វ័យ​និយម​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ​​​​កាន់​តែ​ច្រើន​ឡើង​ៗ។ ​

រូបតំណាង

លើស​ពី​នេះ ​ភេសជ្ជៈ​ទាំង​នោះ​​ត្រូវ​បាន​រក​ឃើញ​ថា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ​ជា​មធ្យម ​៩ -១៩ g /១០០ml ​ខណៈ​បរិមាណ​ត្រឹម​ត្រូវ​គឺ​មិន​លើស​ ៦​ g ​ក្នុង​ទឹក ១០០ ml​ផង​នោះ។ ​​ទាំង​នេះ​បណ្ដាល​ឲ្យ​ងាយ​កើត​ជំ​ងឺ​ធាត់ ​រួម​នឹង​ជំ​ងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម ​ជំ​ងឺ​សសៃ​ឈាម​បេះ​ដូង​និង​​ពុក​ធ្មេញ​ផង​ដែរ។

រូបតំណាង

​ម្ល៉ោះ​ហើយ​ដើម្បី​ចៀស​វាង​ហានិភ័យ​ទាំង​នេះ គប្បី​ពេល​កុម្ម៉ង់​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ​​គួរ​តែ​៖

  • ​ដាក់​ស្ករ​ក្នុង​កម្រិត​ទាប​គ្រប់​ពេល

  • ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ផឹក​តែ​គុជ ​ភេសជ្ជៈ​កំប៉ុង ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​ទឹក​ស៊ី​រ៉ូ ឬ​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​​មាន​ទម្រង់​​​ផ្សេង​ៗ។ គួរ​ផឹក​មិន​លើស​ពី​ ១-​២ ​កែវ​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍

  • គួរ​ជ្រើស​រើស​ភេសជ្ជៈ​ដែល​គ្មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ច្រើន​មុខ​ដូច​ជា​បន្ថែម​ Cheese ទឹកដោះគោ ​នោះ​ទេ។ ​ក៏​មិន​គួរ​បន្ថែម​ដូច​ជា Chocolate sauce, caramel, pigment, ​និង​ការ៉េម​ជា​ដើម

  • ​​កុម្មង់​ត្រឹម​កែវ​តូច​រឹត​តែ​ល្អ​

រូបតំណាង

លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត Piyada Prasertsom ​ថ្នាក់​ដឹក​នាំ​នៃ​ស្ថាប័ន​សុខភាព​សាធារណៈ​​បន្ថែម​ថា ​ស្ករ​ជា​ប្រភព​បង្កើត​បាក់​តេរី​​អាស៊ីត​ដែល​ងាយ​​បំផ្លាញ​ធ្មេញ​បំ​ផុត​។ ​ម្ល៉ោះ​ហើយ ​បើ​អ្នក​​ផឹក​​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ​ច្រើន ​គួរ​ហូប​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែល​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ​សែ​ឡុយ​ឡូស ព្រោះ​វា​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​ដល់​រាង​កាយ​ ​ឬ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ ​​និង​ទឹក​ដោះ​គោ​ដែល​សម្បូរ​ជាតិ​កាល់​ស្យូម​និង​ផូ​ស្វាត។ ម្យ៉ាង​​ទៀត ​ដើម្បី​ចៀស​វាង​ការ​​ធាត់​ដោយ​លើស​ទម្ងន់ ​គួរ​ហាត់​ប្រាណ​រយៈពេល ៣០នាទី​ផង​ដែរ៕​

​​អាន​បន្ត​៖ ​ ហាត់ប្រាណតែមួយមុខមិនអាចធ្វើឲ្យអ្នកស្គមងាយឡើយ តោះមកសាក ៥ ចំណុចនេះ

ប្រភព៖ Sanook ប្រែ​សម្រួល៖ លឹម សុនា

អត្ថបទពេញនិយម