មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ពោតបារាំងនៅមានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ម្លឹង?

  • 2019-11-19 07:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ពោត​បារាំង​ត្រូវបានគេ​យកមក​ធ្វើជា​បន្លែសម្រាប់​ចម្អិន​អាហារ​នានា។ ភាគច្រើន​គេយក​មកវាមក​ធ្វើជា​បន្លែអន្លក់​បន្ថែម​អាចជា​ដុត អាំង បំពង ស្ងោរ​និងបរិភោគ​ស្រស់ៗ​តែម្តង។ ក្រៅពីរ​សជាតិ​ដ៏​ទាក់​ទាញវា​ក៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​រួមមាន៖

រូបតំណាង

**១​ ជួយកាត់​បន្ថយជាតិ​ស្ករក្នុង​ឈាម។​វាសម​ស្របស​ម្រាប់​អ្នកជំ​ងឺទឹក​នោមផ្អែម​និងអ្នក​ដែល​កំពុង​គ្រប់​គ្រង​ជាតិស្ករនិង​ទម្ងន់។**

២​ កាត់បន្ថយ​អាការៈ​ទល់​លាមក​ព្រោះ​មាន​ស្លេសដែល​ជួយ​បន្ទន់​លាមក​និងល្អ​សម្រាប់​ការតម​អាហារ​ដោយ​សា​រវាមាន​ជាតិ​សរសៃ។

៣​ ជួយ​បញ្ចុះ​កូឡេស្តេរ៉ុល​ក្នុងខ្លួន។

៤​ កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​រលាកក្រះពះ​និងជួយ​ព្យាបាល​ជម្ងឺដំបៅ​ក្រពះ។

៥​​ មាន​សារធាតុ folate ខ្ពស់​ជួយពង្រឹង​កោសិកា​ឈាម​ក្រហមនិង​ល្អសម្រាប់​ស្ត្រីមាន​ផ្ទៃពោះក្នុង​ការ​អភិ​វឌ្ឍន៍​ទារក។

របៀប​ទទួលទាន​ពោត​បារាំង

អ្នក​អាចកាត់វា​ជាចំណែក​តូចៗ​ឬក៏លាងទឹកញុំា​ទាំងមូល​ក៏បាន​ទៅតាម​មុខម្ហូប​ដែល​ខ្លួននិយម​ចូល​ចិត្ត។​

ចុចអានបន្ត៖

អស់កង្វល់បញ្ហាប្រះកែងជើងជាមួយរូបមន្តធម្មជាតិងាយៗ

ប្រភព៖ Sanook ប្រែ​សម្រួល៖ សុវណ្ណ ស្រីពីន