គួរដឹង! អាហារជាច្រើនដែលអ្នកញ៉ាំចូលពោះ ត្រូវចំណាយពេលខុសៗគ្នាទម្រាំបានកិនម៉ដ្ឋ
- 2019-09-25 03:45:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គួរដឹង! អាហារជាច្រើនដែលអ្នកញ៉ាំចូលពោះ ត្រូវចំណាយពេលខុសៗគ្នាទម្រាំបានកិនម៉ដ្ឋ
ការកិនរំលាយអាហារ ពិតជាមានឥទ្ធិពលខ្លាំងណាស់ សម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសអ្នកដែលមានបំណងចង់សម្រកគីឡូ។ ពេលវេលាដែលត្រូវកិនអាហារឲ្យបានម៉ដ្ឋល្អ អាស្រ័យទៅលើសុខភាព ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ អាយុ ភេទរបស់មនុស្សម្នាក់ៗ។ អាហារមួយចំនួនអាចធ្លាក់ចូលទៅក្នុងពោះវៀនភ្លាមៗ ចំណែកឯមួយផ្នែកផ្សេងទៀតត្រូវប្រើពេលយូរបន្តិច។ បើបានដឹងពីពេលវេលានៃការកិនអាហារ អ្នកនឹងងាយស្រួលក្នុងការគ្រប់គ្រងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ មិនឆាប់ឈ្លាន ញ៉ាំផ្តេសផ្តាស នាំឲ្យរាងកាយលើសទម្ងន់ គ្មានសុខភាពល្អ។
អាហារដែលកិនលឿន
ជាទូទៅអាហារប្រភេទនេះ ទោះបីជាអ្នកញ៉ាំច្រើនយ៉ាងណា ក៏នៅតែមានអារម្មណ៍ថាឃ្លានដដែល។ ថ្វីត្បិតតែវាអាចជួយបង្កើនថាមពលបានលឿន ប៉ុន្តែជាតិគ្លុយកូសក៏កើនឡើងលឿនដូចគ្នា។ កាលណាគ្លុយកូសច្រើនពេក ហើយរាងកាយមិនបានប្រើប្រាស់វាឲ្យអស់ទេ វានឹងបម្លែងទៅជាខ្លាញ់ធាត់។
អាហារដែលកិនយឺត
អាហារប្រភេទនេះ ធ្វើឲ្យជាតិស្ករកើនឡើងសន្សឹមៗ រក្សាលំនឹង និងធ្វើឲ្យថាមពលមានតុល្យភាព។ ប៉ុន្តែបើអ្នកញ៉ាំតែអាហារដែលកិនយឺតជាប្រចាំពេក ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនឹងធ្វើការរហូតគ្មានពេលសម្រាក បណ្តាលឲ្យរាងកាយប្រែទៅជាចុះខ្សោយ។
តាមអ្នកជំនាញបានណែនាំថា មិនគួរញ៉ាំអាហារដែលអាចកិនលឿននិងយឺតក្នុងពេលតែមួយទេ ហើយត្រូវជៀសវាងញ៉ាំអាហារដែលអាចកិនលឿន ប្រសិនបើអ្នកទើបតែញ៉ាំអាហារដែលកិនយឺតចូលពោះ ព្រោះក្រពះមិនទាន់ធ្វើការរួចនៅឡើយ ដូច្នេះអ្នកមិនគួរដាក់បន្ទុកបន្ថែមនោះទេ។
១. ទឹក
អាចធ្លាក់ចូលទៅដល់ពោះវៀនភ្លាមៗ
២. ផ្លែឈើឬទឹកផ្លែឈើ
១៥-២០ នាទី
៣. បន្លែឆៅ
៣០-៤០ នាទី
៤. បន្លែឆ្អិន
៤០ នាទី
៥. សាច់ត្រី
៤៥-៦០ នាទី
៦. បន្លែចម្រុះជាមួយប្រេង
១ ម៉ោង
៧. បន្លែដែលមានជាតិម្សៅ
១,៥-២ ម៉ោង
៨. ធញ្ញជាតិ (បាយ...)
២ ម៉ោង
៩. អាហារផលិតពីទឹកដោះគោ
២ ម៉ោង
១០. គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
៣ ម៉ោង
១១. សាច់មាន់
១,៥-២ ម៉ោង
១២. សាច់គោ
៣ ម៉ោង
១៣. សាច់ចៀម
៤ ម៉ោង
១៤. សាច់ជ្រូក
៥ ម៉ោង
ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារអាចធ្វើការបានល្អបំផុត គឺនៅពេលថ្ងៃត្រង់ ដូច្នេះហើយនៅពេលព្រឹកនិងពេលល្ងាច គួរញ៉ាំអាហារណាដែលអាចកិនបានលឿន ដើម្បីទទួលបានថាមពលឆាប់រហ័សនៅពេលព្រឹក និងអាចឲ្យក្រពះសម្រាកស្រួលនៅពេលយប់៕
ចុចអានបន្ត៖ ម៉ាក់ៗគួរដឹង! ៣ ទីតាំងមានសុវត្ថិភាពបំផុតសម្រាប់កូនក្នុងផ្ទៃ