ផ្លែឈើ ៥ មុខនេះជួយអ្នកកាត់បន្ថយជំងឺសន្លាក់បាន

  • 2019-09-13 09:20:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

មាន​របបអាហារ​ជាមួយ​ចំនួនដែល​អាចជួយ​ព្យាបាល​ឬកាត់​បន្ថយជំងឺ​សន្លាក់ តែ​ក៏​មាន​ផ្លែឈើមួយ​ចំនួនជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​សន្លាក់​បានដែរ។ ផ្លែឈើ​ទាំងនោះ​មាន​រួមមាន៖

១. ផ្លែ​ប៉ោម

ផ្លែ​ប៉ោម​គឺជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​សំបូរទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់​ដូច​ជាជីវគីមី​ប៉ូលីណូ​តាន​ដែល​មានឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​នឹង​ការរលាក។ លើសពីនេះ ​ផ្លែប៉ោម​ដូច្នេះ​សមស្រប​សម្រាប់​អ្នក​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​ឆ្អឹង ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​រ៉ាំរ៉ៃ​ជំងឺរលាក​សន្លាក់​ហ្គោដ​ជួយបន្ថយ​ដំណើរ​ការ​រលាក។

២. ផ្លែ​តាលឹងតឹង

ផ្លែ​តាលឹងតឹង​គឺជាផ្លែ​ឈើដែល​មានរស​ជាតិ​ជូរ។ វា​មាន​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ក្នុងការ​ជួយព្យា​បាលការ​ឈឺ​ចាប់​សន្លាក់ រលាក​សន្លាក់ រលាក​សន្លាក់​រ៉ាំរ៉ៃ។

៣. ផ្លែ​ម្ឃុត

ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ​បានរក​ឃើញ​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅ​ក្នុងម្ឃុត​ដែលជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​និង​បង្កើត​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​មានតុល្យ​ភាព​សម្រាប់​រាងកាយ។ ផ្លែម្ឃុត​មាន​សារធាតុ​ចំរាញ់​ចេញ​ពី​ធម្ម​ជាតិ​ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ខូឡាជែន​ក៏ដូចជា​អាចទប់​ស្កាត់​ការចុះ​ខ្សោយ​នៃឆ្អឹង​ខ្ចី​ផងដែរ។

៤. ផ្លែ​ស្ត្រប៊ឺរី

ផ្លែ​ស្ត្រប៊ឺរីអាច​ជួយ​បន្សាប​ជាតិ​ពុលក្នុង​រាង​កាយ​និង​កាត់​បន្ថយ​ការរលាក​ព្រោះវា​មានសារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីត​កម្ម។

៥. ផ្លែ​ឆឺរី

ផ្លែ​ឆឺរី​គឺជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម វីតាមីន ជាតិរ៉ែ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​រាងកាយ។ ហើយ​មាន​ផ្ទុកនូវ​សារធាតុ bioflavonoids ដែលមាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក Cherries ក៏ជួយកាត់​បន្ថយ​កម្រិតអាស៊ីត​អ៊ុយរិក​ក្នុងឈាម​ផងដែរ។ ការពារ​ការកើត​ឡើងនៃ​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​ហ្គោដ​កាត់បន្ថយ​ការឈឺចាប់​សន្លាក់​និងបន្ថយ​ការរលាក​ពីជំងឺ​រលាក​សន្លាក់។

ចុចអានបន្ត៖

អាហារ ៥ ប្រភេទ អ្នកម្តាយគួរឈប់ញ៉ាំ ក្នុងអំឡុងពេលបំបៅដោះកូន

ប្រភព៖ Mthai ប្រែ​សម្រួល៖ សុវណ្ណ ស្រីពីន

អត្ថបទពេញនិយម