អាហារ ៥ ប្រភេទ អ្នកម្តាយគួរឈប់ញ៉ាំ ក្នុងអំឡុងពេលបំបៅដោះកូន

  • 2019-09-09 09:20:00
  • ចំនួនមតិ 5 | ចំនួនចែករំលែក 141

ក្នុងអំឡុងពេល​បំបៅ​ដោះ​កូន​ ជា​ពេល​ដ៏​សំខាន់​បំផុត ដែល​អ្នក​ម្តាយ​ត្រូវ​គិត​គូរ​ពី​ចំណី​អាហារ​​មុន​នឹង​ញ៉ាំ​ចូល​ពោះ​។ ដើម្បី​​ធ្វើ​​ឲ្យ​​កូន អាច​ទទួល​បាន​ជីវជាតិ​គ្រប់​គ្រាន់ និង​មិន​គ្រោះ​ថ្នាក់​ដល់​​សុខភាព​របស់​ពួក​​គេ អ្នក​ម្ដាយ​គួរ​ជៀស​វាង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដូច​ខាង​ក្រោម​នេះ​។

១. អាហារ​មាន​ក្លិន​ឬ​រសជាតិឆួលមុត​ខ្លាំង

ក្នុង​នោះ​រួម​មាន ខ្ទឹមស ទុរេន អាហារ​ផ្អាប់ (ផ្អក ប្រហុក ម៉ាំ របស់​ត្រាំ... ) ត្រី​ដែល​មាន​ជាតិ​បារត (ត្រី​សមុទ្រ​មួយ​ចំនួន​) ។ ដរាប​ណា​អ្នក​ម្តាយ​ញ៉ាំ​អាហារ​ទាំង​នេះ​ចូល​ពោះ ធ្វើ​ឲ្យ​ទឹក​ដោះ​ដែល​បញ្ចេញ​មក​ក្រៅ​មាន​ក្លិន​មិន​ល្អ បណ្តាល​ឲ្យ​កូន​មិន​ចង់​បៅ​។ ជាពិសេស​ចំណី​អាហារ​មិន​ល្អ អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ដល់​ការ​វិវត្ត​ខួរក្បាល និង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​របស់​​កូន​។

២. អាហារ​ដែល​មាន​ប្រតិកម្ម

ទឹក​ដោះ​គោ ពោត ឬ​សណ្តែក​សុទ្ធ​តែ​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​មាន​ប្រតិកម្ម​យ៉ាង​ងាយ ដូច្នេះ​ហើយ​អ្នក​ម៉ាក់​ គួរ​បញ្ឈប់​ឲ្យ​ហើយ ព្រោះ​វា​ក៏​​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​កូន​មាន​ប្រតិកម្ម​ ពេល​បៅ​ដោះ​របស់​អ្នក​។ ក្នុងអំឡុងពេល​ ៦ខែ ដំបូង​នៃ​ការ​ចាប់​កំណើត​របស់​កូន អ្នក​ត្រូវ​តែ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​បំផុត។

៣. អាហារ​មាន​រសជាតិ​ជូរ

ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​របស់​ក្មេង​ គឺ​ឆាប់​ប្រតិកម្ម​ខ្លាំង​ណាស់​ចំពោះ​អាហារ​ណា​ដែល​មាន​ជាតិ​ជូរ។ អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ទឹក​ខ្មេះ ម្នាស់ ស្វាយ នឹង​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​ក្រពះ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​កូន​ឈឺ​រាក​រូស​ជា​ដើម​។

៤. ត្រី និង​អាហារ​សមុទ្រ​ដែល​មាន​ជាតិ​បារត

​ជាតិ​បារត​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ត្រី ឬ​អាហារ​សមុទ្រ​មួយ​ចំនួន ពិត​ជា​ប៉ះពាល់​ដល់​រាង​កាយ​របស់​កូន​។ សារធាតុ​មិន​ល្អ​ទាំង​នោះ​​នឹង​ជ្រៀតចូល​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​ដោះ​។ អ្នក​ម៉ាក់​ត្រូវ​ជ្រើស​រើស​ត្រី​និង​អាហារ​សមុទ្រ​ណា​ដែល​មាន​គុណភាព​ខ្ពស់ ទើប​កូន​មិន​ទទួល​នូវ​សារធាតុ​ពុល​ចូល​ក្នុង​ខ្លួន​។

៥. ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​អាកុល

ទោះ​​បី​ជា​អ្នក​បំបៅ​កូន​​ដោយ​ទឹក​ដោះ​ឬ​ទឹក​ដោះ​គោ​ក៏​ដោយ ដាច់​ខាត​ត្រូវ​ជៀសវាង​គ្រឿង​ស្រវឹង ព្រោះ​វា​អាច​បំផ្លាញ​ទាំង​សុខភាព​ម្តាយ​និង​កូន​។ ប្រសិន​បើ​អ្នក​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​ជាតិ​អាកុល​ក្នុង​អំឡុង​ពេល​បំបៅ​ដោះ​កូន នោះ​កូន​ក៏​ទទួល​ជាតិ​ពុល​ដូច​គ្នា។ វា​ថែម​ទាំង​ប៉ះពាល់​ដល់​កោសិកា និង​ការលូតលាស់​នៃ​ខួរក្បាល​ផង​ដែរ​។

ក្រៅ​ពី​នេះ​ នៅ​មាន​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ទៀត​ ដែល​អ្នក​​គួរ​ជៀសវាង ដូច​ជា​សារធាតុ​កាហ្វេ​អ៊ីន សូកូឡា អាហារ​ហឹរ​ជា​ដើម។ ត្រូវ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ឲ្យ​បាន​ខ្ពស់ និង​ជ្រើសរើស​អាហារ​ណា​​​ដែល​ត្រឹម​ត្រូវ ​ណែនាំ​ដោយ​អ្នក​ជំនាញ ដើម្បី​ជួយ​ទ្រទ្រង់​កូន​ឲ្យ​មាន​​សុខភាព​​ល្អ​រឹង​មាំ មាន​ប្រាជ្ញា​ឆ្លាត​វាងវៃ៕

ចុចអានបន្ត៖ ប្រការគួរនិងមិនគួរធ្វើ សម្រាប់ស្រ្តីបំបៅទារកដោយទឹកដោះ

ប្រភព៖ Sanook ប្រែ​សម្រួល៖ ដេត ឈុនអ៉ី