មករៀនធ្វើបាយឆាម្នាស់ឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ហាង
- 2019-07-29 02:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មករៀនធ្វើបាយឆាម្នាស់ឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ហាង
បើអ្នកក៏ជាហ្វេនបាយឆាម្នាស់ដូចបងកញ្ញាដែរ តោះថ្ងៃនេះយើងមករៀនពីវិធីធ្វើជាមួយគ្នា។ មិនមានអ្វីស្មុគស្មាញឡើយ ហើយរសជាតិក៏ធានាថាឆ្ងាញ់ជាប់ចិត្តតែម្ដង។
គ្រឿងផ្សំ៖
-បាយស២ចាន
-ម្នាស់មួយផ្លែ
-បង្គា៥ក្បាល
-សាច់ក្រក
-សាច់ជ្រូក ឬសាច់ Ham
-ទំពាំងបាយជូរក្រៀម២ស្លាបបាយ
-បឺដុំ១ស្លាបព្រាបាយ
-ម្សៅការី១ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមស១ស្លាបព្រាបាយ
-គ្រាប់ស្វាយចន្ទី
-ម្រេច១ស្លាបព្រា
-ស៊ុត២គ្រាប់
-ទឹកត្រី១ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកប្រេងខ្យង
-ស្លឹកខ្ទឹម
វិធីធ្វើ៖
ជំហានទី១៖ ផ្នែកម្នាស់
-កាត់ម្នាស់ជា២ តែកុំពុះចំពាក់កណ្ដាល។ គួរពុះឱ្យចេញជាក្រឡូមដូចចានដែលអាចដាក់បាយចូលបានច្រើន។
-ឆ្កៀលសាច់ចេញឱ្យស្អាត ហើយទុកលើចានស្អាតមួយឡែក។
-សាច់ដែលឆ្កៀលរួច យកមកកាត់ដុំតូចៗល្មមសម្រាប់ឆាជាមួយបាយ។
ជំហានទី២៖ ផ្នែកបាយ
-ដាក់ខ្ទះលើភ្លើងឱ្យក្ដៅ ចាក់បឺរចូល រួចដាក់ខ្ទឹមសលីងឱ្យឈ្ងុយ។ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ក្រកនិងសាច់ Ham ចូលកូររហូតឡើងក្រហម។
-ដាក់បង្គា ការ៉ុត (តាមចូលចិត្ត) បាយ សាច់ម្នាស់ និងទំពាំងបាយជូរចូល។ ចាក់ប្រេងខ្យងចូលបន្តិច ទឹកត្រី អំបិល ម្រេច និងម្សៅការីចូលបន្តិច ហើយកូររហូតសព្វជាតិ។
-បន្ទាប់មកគោះពងទាចូលក្រឡុកឱ្យសព្វសាច់បាយ រហូតឡើងស្ងួតនិងឆ្អិនសាច់បង្គា។
ជំហានទី៣៖ ពេលញ៉ាំ
-ដួសបាយដែលឆារួចដាក់ចូលក្នុងសម្បកម្នាស់ ហើយរោយស្លឹកខ្ទឹម សាច់ជ្រូកផាត់ និងគ្រាប់ស្វាយចន្ទីចូលជាការស្រេច៕
ចុចអាន៖ គេតែងថាយើងផ្លាស់ប្ដូរហើយ តែមិនដែលឃើញពីណាសួរយើងឆ្លងកាត់អ្វីសោះ