ភេសជ្ជៈ៣មុខ ម៉ាក់ៗគួរញ៉ាំពេលពពោះ ដើម្បីអូនៗកើតមកទ្រលុកទ្រលន់ ឆ្លាតវៃ
- 2019-06-10 04:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ភេសជ្ជៈ៣មុខ ម៉ាក់ៗគួរញ៉ាំពេលពពោះ ដើម្បីអូនៗកើតមកទ្រលុកទ្រលន់ ឆ្លាតវៃ
ពេលមានផ្ទៃពោះ រឿងសំខាន់បំផុតគឺរបបអាហារ។ អ្នកម៉ាក់ត្រូវតែញ៉ាំអាហារឱ្យបានគ្រប់មុខ គ្រប់ជីវជាតិដើម្បីបំប៉នទាំងខ្លួនឯង និងកូនក្នុងផ្ទៃ។ ក្រៅពីបាយពេលប្រចាំថ្ងៃ ម៉ាក់ៗគួរញ៉ាំភេសជ្ជៈទាំង៣មុខដូចខាងក្រោមនេះដើម្បីកាន់តែមានកម្លាំងរឹងមាំ មិនងាយចាញ់កូន ចំណែកកូនក៏មានសុខភាពល្អ កើតមកស្បែកស្អាត ខួរក្បាលក៏ឆ្លាតវៃ។
ចេកនិងបឺរក្រឡុក
ផ្លែបឺរមានផ្ទុកសារធាតុវីតាមីន A, B និងC និងប៉ូតាស្យូមដែលដើរតួសំខាន់បំផុតក្នុងការលូតលាស់ប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទរបស់គភ៌។ ជាតិខ្លាញ់ដែលមានក្នុងផ្លែបឺរក៏ជួយរាងកាយគភ៌ឱ្យលូតលាស់បានល្អ និងបង្កើនសមត្ថភាពស្រូបយកសារជាតិចិញ្ចឹម។ វិធីធ្វើ គឺយកផ្លែចេក និងបឺរលាងទឹកឱ្យស្អាតកាត់ដាក់ចូលម៉ាស៊ីនក្រឡុកដាក់ទឹកដោះគោបន្តិច និងទឹកកកក្រឡុកឱ្យម៉ត់ល្អ រួចញ៉ាំជាការស្រេច។
ប៉ោមនិងចេកក្រឡុក
ការញ៉ាំផ្លែចេកជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្នុងការរំសាយអារម្មណ៍រង៉ាប់រងើដែលបណ្ដាលមកពីការចាញ់កូន។ ជាងនេះទៅទៀត ជាតិប៉ូតាស្យូមដែលសម្បូរក្នុងផ្លែចេកជួយការពារនិងកាត់បន្ថយការហើម និងរមួលក្រពើក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ចំណែកឯផ្លែប៉ោមវិញសម្បូរដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលអ្នកមានផ្ទៃពោះមិនគួររំលង។
វិធីធ្វើគឺលាងទឹកផ្លែឈើទាំងពីរមុខនេះរួចកាត់កង់ ដាក់ចូលម៉ាស៊ីន ចាក់ទឹកដោះគោស្រស់ និងទឹកកកចូលក្រឡុកឱ្យម៉ត់ល្អ រួចញ៉ាំ។
ចេកនិងគីវីក្រឡុក
ផ្លែគីវីមានសារធាតុចិញ្ចឹមដល់ទៅជាង៨០មុខ ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាផ្លែឈើមាសសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ សារធាតុអាស៊ីតហ្វូលីកក្នុងផ្លែគីវីជួយការពារការកើតមកមិនគ្រប់លក្ខណៈសម្រាប់គភ៌នៅក្នុងផ្ទៃ ថែមទាំងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតជំងឺហឺតឬត្រអក ពេលទារកកើតមក។
អ្វីដែលត្រូវការគឺផ្លែគីវី៣ផ្លែ ចេកទុំ២ផ្លែ យ៉ាអួ១កំប៉ុង ស្ករ និងទឹកឃ្មុំ។ វិធីធ្វើគឺដាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលម៉ាស៊ីន និងដាក់ទឹកកកបន្តិចចូលក្រឡុកឱ្យម៉ត់ជាការស្រេច៕
ចុចអាន៖ ពពោះខែដំបូងៗ អ្នកម៉ាក់ៗហាមដាច់ខាតញ៉ាំអាហារ ៤ ប្រភេទនេះ