ចែករំលែក​​វិធី​​ត្រាំ​​​ស្រា​​ផ្លែ​​ឈើ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចូលចិត្តបែប​បុរាណ

  • 2019-03-22 09:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 497

ចន្លោះមិនឃើញ

នេះ​​គឺ​ជា​​​​​​​​​​​វិធី​​​​ងាយៗ​​​បំផុត ដែល​​​​​អ្នក​​អាច​​ធ្វើ​​ការ​​​ត្រាំ​​ស្រា​​​ផ្លែ​ឈើ​​​​​​មាន​​​រសជាតិ​​ឆ្ងាញ់ ប្រសិន​​​បើ​អ្នក​​ចូលចិត្ត​ឱជារស​បែប​នោះ។

គ្រឿង​​ផ្សំ​រួម​មាន៖

  • ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​កន្លះ​គីឡូ

  • ក្រូច​លឿង​​២ ផ្លែ

  • ក្រូចឆ្មារ​​កន្លះ​គីឡូ

  • ​​​​​​ប៉ោម​​​​៣​ ផ្លែ

  • ​​​ត្របែក​​​៣​ ផ្លែ

  • ​​​​​​ចេក​​​​​​​​ ៥​ ផ្លែ

  • ស្ករ​​គ្រីស្តាល់ (Alum Sugar)

  • ​​​ស្រា​ស​ (បិទ​ធម្មជាតិ​) ១លីត្រ​​កន្លះ

វិធី​​ធ្វើ​៖

​​​បក​​​សំបក​​ក្រូច​​​ចេញ​​​ឲ្យ​​​ស្អាត ដើម្បី​​​​ការពារ​​​មិន​​ឲ្យ​​​​​មាន​ជាតិ​​ល្វីង​​​ពេល​​ត្រាំ​ជាមួយ​​ស្រា។​​

​ប៉ោម ក្រូច​ឆ្មារ ត្របែក ​ចេក ត្រូវ​​​​​​​ចិត​ជា​​​បន្ទះ​​ស្តើងៗ។

​​​​​​​​​វាយ​​​បំបែក​​ស្ករ​​គ្រីស្តាល់​​​​​​​ជា​​​​​បំណែក​​តូច​ៗ។

​​​រក​​មើល​​​ក្រឡ​​កែវ​ណា​ ​ដែល​​​​​មាន​​ចំណុះ​​​​៥​លីត្រ​ លាង​​ឲ្យ​​ស្អាត​​ល្អ​។

​ដាក់​​ផ្លែឈើ​​​​​​​ចូល​​​មួយ​មុខ​ម្តងៗ​​ ហើយ​​​​​​​​​​​ចាក់​​​ស្ករ​​គ្រីស្តាល់​​ពី​​លើ​​​​​​ផ្លែឈើ​និមួយៗ។

​ចាក់​​ស្រា​​ស​​​ចូល​​​ គ្រប​​​ឲ្យ​ជិត ទុក​​​រយៈពេល​​​១ ​ខែ​​​​។ ទុក​កាន់​តែ​យូរ ស្រា​នឹង​ប្រែ​ពណ៌​​កាន់​តែ​លឿង រស​ជាតិ​​ក៏​​កាន់​​តែ​​ឆ្ងាញ់​​ជាប់​​មាត់​​​​។ ត្រូវ​​​​ប្រយ័ត្ន ​មិន​គួរ​​​​មួល​​​​គម្រប​ជិត​​ពេក ព្រោះ​​នៅ​​ពេល​​​​ផ្លែ​​ឈើ​​រីក​មាឌ​ វា​​អាច​នឹង​​ផ្ទុះ​ឡើង​។

ចុចអានបន្ត៖ រូបមន្ត​​​​ធ្វើ​​ពង​ទា​​​ប្រៃ​​​ឆ្ងាញ់​​ជាប់​​មាត់​ ទុក​ញ៉ាំ​​​នៅ​ផ្ទះ​​​ក៏បាន ធ្វើ​​​លក់​​​​ក៏​​បាន

នេះ​​គឺ​ជា​​​​​​​​​​​វិធី​​​​ងាយៗ​​​បំផុត ដែល​​​​​អ្នក​​អាច​​ធ្វើ​​ការ​​​ត្រាំ​​ស្រា​​​ផ្លែ​ឈើ​​​​​​មាន​​​រសជាតិ​​ឆ្ងាញ់ ប្រសិន​​​បើ​អ្នក​​ចូលចិត្ត​ឱជារស​បែប​នោះ។

គ្រឿង​​ផ្សំ​រួម​មាន៖

  • ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​កន្លះ​គីឡូ

  • ក្រូច​លឿង​​២ ផ្លែ

  • ក្រូចឆ្មារ​​កន្លះ​គីឡូ

  • ​​​​​​ប៉ោម​​​​៣​ ផ្លែ

  • ​​​ត្របែក​​​៣​ ផ្លែ

  • ​​​​​​ចេក​​​​​​​​ ៥​ ផ្លែ

  • ស្ករ​​គ្រីស្តាល់ (Alum Sugar)

  • ​​​ស្រា​ស​ (បិទ​ធម្មជាតិ​) ១លីត្រ​​កន្លះ

វិធី​​ធ្វើ​៖

​​​បក​​​សំបក​​ក្រូច​​​ចេញ​​​ឲ្យ​​​ស្អាត ដើម្បី​​​​ការពារ​​​មិន​​ឲ្យ​​​​​មាន​ជាតិ​​ល្វីង​​​ពេល​​ត្រាំ​ជាមួយ​​ស្រា។​​

​ប៉ោម ក្រូច​ឆ្មារ ត្របែក ​ចេក ត្រូវ​​​​​​​ចិត​ជា​​​បន្ទះ​​ស្តើងៗ។

​​​​​​​​​វាយ​​​បំបែក​​ស្ករ​​គ្រីស្តាល់​​​​​​​ជា​​​​​បំណែក​​តូច​ៗ។

​​​រក​​មើល​​​ក្រឡ​​កែវ​ណា​ ​ដែល​​​​​មាន​​ចំណុះ​​​​៥​លីត្រ​ លាង​​ឲ្យ​​ស្អាត​​ល្អ​។

​ដាក់​​ផ្លែឈើ​​​​​​​ចូល​​​មួយ​មុខ​ម្តងៗ​​ ហើយ​​​​​​​​​​​ចាក់​​​ស្ករ​​គ្រីស្តាល់​​ពី​​លើ​​​​​​ផ្លែឈើ​និមួយៗ។

​ចាក់​​ស្រា​​ស​​​ចូល​​​ គ្រប​​​ឲ្យ​ជិត ទុក​​​រយៈពេល​​​១ ​ខែ​​​​។ ទុក​កាន់​តែ​យូរ ស្រា​នឹង​ប្រែ​ពណ៌​​កាន់​តែ​លឿង រស​ជាតិ​​ក៏​​កាន់​​តែ​​ឆ្ងាញ់​​ជាប់​​មាត់​​​​។ ត្រូវ​​​​ប្រយ័ត្ន ​មិន​គួរ​​​​មួល​​​​គម្រប​ជិត​​ពេក ព្រោះ​​នៅ​​ពេល​​​​ផ្លែ​​ឈើ​​រីក​មាឌ​ វា​​អាច​នឹង​​ផ្ទុះ​ឡើង​។

ចុចអានបន្ត៖ រូបមន្ត​​​​ធ្វើ​​ពង​ទា​​​ប្រៃ​​​ឆ្ងាញ់​​ជាប់​​មាត់​ ទុក​ញ៉ាំ​​​នៅ​ផ្ទះ​​​ក៏បាន ធ្វើ​​​លក់​​​​ក៏​​បាន


ប្រភព៖ emdep ប្រែ​សម្រួល៖ ដេត ឈុនអីុ

អត្ថបទពេញនិយម