​​សាច់​​​​មុខ​​​​ស​​​​​ភ្លឺ​​ម៉ត់​​ខៃ​​​ ដោយ​​​វិធី​​​​​ធ្វើ​​ម៉ាស់​​​​​​ធម្មជាតិ​​​ទៅ​​តាម​​​​ប្រភេទ​​ស្បែក

  • 2018-09-11 10:12:18
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ស្មុគស្មាញ​​​គិត​​ច្រើន​ ធ្វើ​​ការ​​​ច្រើន គេង​​មិន​លក់ មាន​បញ្ហា​សុខភាព...​ទាំង​​អស់​​នេះ​​​​សុទ្ធ​តែ​បណ្តាល​​ឲ្យ​ប៉ះ​ពាល់​​ដល់​​​​ស្បែក​មុខ និង​​​មាន​​​អារម្មណ៍​​នឿយ​​ហត់​អស់​កម្លាំង។ កុំ​​បារម្ភ​អី ​ថ្ងៃ​​នេះ​ កញ្ញា​ បាន​​ស្វែង​​រក​​វិធី​​​ល្អៗ មក​ជូន​ប្រិយមិត្ត​​ទាំង​អស់​គ្នា​ម្តង​ទៀត​ហើយ​ គឺ​​របៀប​ធ្វើ​ម៉ាស់​បិទ​មុខ​​​​​តាម​បែប​ធម្មជាតិ ងាយៗ ចំណាយ​​លុយ​តិច ​​​ទទួល​បាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​​អ្នក​ត្រូវ​​​​​​​ដឹង​​​​ប្រភេទ​​ស្បែក​​របស់​​ខ្លួន​ឯង​​សិន​​ ទើប​​​​អាច​​ទទួល​លទ្ធផល​ដូច​​ប្រាថ្នា។

​​​​​១. សម្រាប់​​មុខ​មាន​​​​​ស្នាម​​ជាំ​ឬ​អុជ​​​ខ្មៅ ដោយ​​​សារ​ត្រូវ​​ពន្លឺ​​ថ្ងៃ

អ្វី​​ត្រូវ​​​​ត្រៀម​៖

ដំឡូង​បារាំង ១​ផ្លែ ក្រូច​​ឆ្មារ ១​​​​ចំហៀង

របៀប​ធ្វើ៖

ចិត​​សំបក​ដំឡូង​បារាំង​​​ចេញ យក​ទៅ​កិន​ឲ្យ​ម៉ត់ ​​ដាក់​​​ចូល​​ក្នុង​​ចាន​ស្អាត ​ច្របាច់​​ក្រូច​ឆ្មា​រចូល យក​​​ស្លា​ព្រា​​​​​​​​កិន​លាយ​​​ចូល​​គ្នា​ឲ្យ​​សព្វ រហូត​​​​​ដល់​​​​​​​ម៉ាស់​​​​​ដំឡូង​​ឡើង​​ស្អិត​បន្តិច​​​​​

របៀប​ប្រើ៖

​​​យក​​​ម៉ាស់​​​ដែល​​​លាយ​ផ្សំ​គ្នា​​​​រួច ​ទៅ​​លាប​​​​​ម៉ាស្សា​​លើ​​ផ្ទៃ​​មុខ​ជា​រង្វង់​​ថ្នមៗ​​ ទុក​​ចោល​​​​២០​នាទី បន្ទាប់​មក​​​​ទៅ​​​លាង​​សម្អាត​​ជា​មួយ​​នឹង​ទឹក។

២​. សម្រាប់​មុខ​​​​​​​​​​ជាំ រន្ធញើស​ធំ កាត់​បន្ថយ​​ស្នាម​​ជ្រួញ ត្រង់​​រង្វង់​ភ្នែក

អ្វី​​ត្រូវ​​​​ត្រៀម​៖

ត្រសក់​មួយ​​ផ្លែ ពង​មាន់​​​១​​គ្រាប់(យក​តែ​ផ្នែក​ស)​

របៀប​ធ្វើ៖

វាយ​​ពង​​មាន់​​​រហូត​​​ដល់​ឡើង​​ពពុះ ឈូស​​​ត្រសក់​​​​ឲ្យ​បាន​ពីរ​​ស្លាប​ព្រា​​បាយ​ពេញ​ រួច​​យក​ទៅ​​​​លាយ​​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ

របៀប​ប្រើ៖

លាប​​លើ​មុខ ទុក​​ចោល​​១៥​នាទី លាង​ទឹក​​ចេញ។

៣. សម្រាប់​​មុខ​​មាន​ស្នាម​​មុន ​​មុខ​ស្ងួត​ ជួយ​​ស្តា​​ស្បែក​មុខ​​ស្តើង​ឡើង​​វិញ ធ្វើ​​ឲ្យ​មុខ​​ភ្លឺ​​​

អ្វី​​ត្រូវ​​​​ត្រៀម​៖

ពង​មាន់​​​១​​គ្រាប់(យក​តែ​ផ្នែក​ស) ទឹក​ឃ្មុំ​១​​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ ទឹក​​ដោះ​គោ​ស្រស់​១​​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ ទឹក​​ក្រូច​​ឆ្មារ១​​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​​

របៀប​ធ្វើ៖

វាយ​​ពង​​មាន់​​​រហូត​​​ដល់​ឡើង​​ពពុះ លាយ​​គ្រឿង​​ផ្សំ​​​ទាំង​​​អស់​គ្នា​​​​ចូល​គ្នា កូរ​​ឲ្យ​​​សព្វ ​​អាច​​​​​ដាក់​​​បន្ថែម​ជាមួយ​​ម្សៅ​​ស្រូវ​​​សាឡី​ បើ​ចង់​​ឲ្យ​​​ម៉ាស់​​ខាប់​ល្អ

របៀប​ប្រើ៖ ​ លាប​​លើ​មុខ​​ដោយ​​ប្រុង​​​ប្រយ័ត្ន ទុក​ចោល​​១៥​​នាទី ​​​​យក​​​កន្សែង​​​ជ្រលក់​​​ទឹក​​ក្តៅ​​ដើម្បី​ជូត​​ម៉ាស់​ចេញ​ លាង​​​មុខ​​ជា​មួយ​​ទឹក​ស្អាត​ជា​​ការ​​ស្រេច។

៤. សម្រាប់​មុខ​​​ខ្លាញ់ ​មុខ​មុន​ ​និង​ជម្រុះ​​កោសិកា​​ចាស់ៗ

អ្វី​​ត្រូវ​​​​ត្រៀម​៖

គ្រាប់​ស្រូវ​​សាឡី​​១​​​​ស្លាប​ព្រា​​បាយ​ ប្រេង​​អូលីវ១​​​​ស្លាប​ព្រា​​បាយ​ ផ្លែ​ប៉ោម​​​បៃតង​​​១​​​ ​ទឹក​​ឃ្មុំ​​១​​​​ស្លាប​ព្រា​​បាយ​ ​​​​​ទឹក​​ដោះ​​គោ​​ជូរ​២​​​​ស្លាប​ព្រា​​បាយ ទឹក​ក្រូច​​​ឆ្មា​​រ១​ផ្លែ​​​​

របៀប​ធ្វើ៖

កិន​គ្រាប់​​ស្រូវ​សាឡី​​​ឲ្យ​ម៉ត់ ឈូស​​​ផ្លែ​​ប៉ោម

យក​​​ចាន​​​​​​ចង្កឹះ​​៣​​​សម្រាប់​​​ដាក់​គ្រឿង​​​ផ្សំ ចាន​ទី​១ លាយ​​ម្សៅ​​សាឡី​​និង​​ប្រេង​​អូលីវ​​បញ្ចូល​គ្នា ចានទី២ លាយ​​​​ផ្លែ​​​ប៉ោម​​ឈូស​​រួច​ជាមួយ​​​នឹង​​ទឹក​ឃ្មុំ ចានទី​៣ លាយ​​ទឹក​​ដោះ​​គោ​​ជូរ​និង​ទឹក​ក្រូច​​​ឆ្មា​រ​ចូល​គ្នា​​​​​​​

របៀប​ប្រើ៖

​ត្រូវ​​លាប​​ម៉ាស់​លើ​មុខ​ដោយ​ប្រើ​​ជក់ ​ដំបូង​លាង​​មុខ​ឲ្យ​ស្អាត​ ​លាប​ម៉ាស់​ដែល​លាយ​​​​​ក្នុង​ចាន​ទី១​​មុខ​គេ​បង្អស់ ទុក​​ចោល​​ឲ្យ​ស្ងួត​​បន្តិច លាប​ម៉ាស់​ក្នុង​​ចាន​ទី​២ ទុក​​ចោល​​៥នាទី ចុង​​ក្រោយ​គឺ​លាប​ម៉ាស់​ក្នុង​ចាន​ទី៣ ទុក​​ចោល​​១៥​នាទី សឹម​ទៅ​លាង​​ទឹក​ចេញ។

៥. សម្រាប់​​​​ស្បែក​​​​​រោល​រមាស់​​​ ខ្លោច​​ដោយ​សារ​​កម្តៅ​ថ្ងៃ ស្បែក​​​មុខ​​ក្រហម

អ្វី​​ត្រូវ​​​​ត្រៀម​៖

ម្សៅ​ល្មៀត​១​​ចុង​​​ស្លាប​ព្រា​បាយ ផ្លែ​បឺរ​​១​​​​ស្លាប​ព្រា​បាយ យ៉ាអួ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

របៀប​ធ្វើ៖

កិន​ផ្លែ​បឺរ​ឲ្យ​ម៉ត់​ល្អ ដាក់​​គ្រឿង​ផ្សំ​​ទាំង​​អស់​​​កិន​​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​​ល្អ​​​​

របៀប​ប្រើ៖

លាង​​​មុខ​​​ឲ្យ​បាន​​ស្អាត​ល្អ​ជាមុន​សិន​ យក​ម៉ាស់​​មក​លាប​​លើ​មុខ​​ជា​រង្វង់​​ថ្នមៗ ទុក​​​​ចោល​​៥​នាទី លាង​ទឹក​​ចេញ៕

ចុចអានបន្ត៖

​​

​​

ប្រភព៖ Brightside ប្រែ​សម្រួល៖ ដេត ឈុនអ៉ី