អត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែមង្ឃុតដែលពុំសូវមានអ្នកដឹង
- 2018-06-15 06:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែមង្ឃុតដែលពុំសូវមានអ្នកដឹង
អ្នកធ្លាប់តែបានញ៉ាំផ្លែមង្ឃុត ប៉ុន្តែអ្នកប្រហែលជាមិនបានដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលមាននៅក្នុងផ្លែមង្ឃុតនេះទេ។ មង្ឃុតអាចប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្សេងៗ ជាពិសេសជំងឺមហារីក ប៉ុន្តែមិនមែនមានតែប៉ុណ្ណឹងទេ ចង់ដឹងពីសារប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត កុំភ្លេចអាននូវចំណុចដែលបានរៀបរាប់ខាងក្រោមនេះ៖
១. ប្រឆាំងនឹងមហារីក
តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា នៅក្នុងផ្លែមង្ឃុតមានសារជាតិ Xanthones ដែលមានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ ក្នុងការប្រឆាំងការពារនឹងជំងឺមហារីក ដូចជាមហារីកពោះវៀន មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត មហារីកដោះ និងមហារីកស្បែកផងដែរ។
២. បំបាត់ការរោលរលាក និងប្រតិកម្មស្បែក
ប្រសិនបើអ្នកមានការរោលរលាក ឬមានប្រតិកម្មជាមួយស្បែក ផ្លែមង្ឃុតគឺមានប្រសិទ្ធភាពបំផុត ក្នុងការជួយដោះស្រាយ បញ្ហាទាំងអស់នេះ។
៣. ជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករ
វាល្អសម្រាប់អ្នកដែលកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម ហើយថែមទាំងអាចរក្សាតុល្យភាពនៃកម្រិតជាតិស្កនៅក្នុងខ្លួនបានទៀតផង។
៤. ជួយព្យាបាលការកើតមុន
មង្ឃុតអាចជួយព្យាបាលការកើតមុន ព្រោះវាមានកម្រិតនៃសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ ដែលមិនបណ្តាលឲ្យមុខកើតមុននោះឡើយ។
៥. ជំនួយបេះដូង
តាមការសាកល្បងធ្វើពិសោធន៍ជាមួយសត្វ បានបង្ហាញថាសារធាតុ Xanthones នៅក្នុងផ្លែមង្ឃុត អាចជួយកាត់បន្ថយការគាំងបេះដូង និងធ្វើឲ្យបេះដូងមានសុខភាពល្អ។
៦. ជួយការពារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ
ក្រៅពីមានផ្ទុកនូវសារធាតុសំខាន់ៗ ផ្លែមង្ឃុតក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីនC ដែលអាចជួយការពារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំនៃរាងកាយ និងការពារទប់ស្កាត់មិនឲ្យជំងឺផ្សេងៗចូលមកលុកលុយបានដោយងាយ។
៧. ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
ដោយសារតែនៅក្នុងផ្លែមង្ឃុត មានជាតិសរសៃ Fiber ដូច្នេះវាអាចជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ឲ្យធ្វើការកិនរំលាយបានយ៉ាងល្អ។