ចង់​បាន​ម្ហូប​ឆ្ងាញ់​សម្រាប់​គ្រួសារ​ ​ស្រ្តី​មេផ្ទះគួរ​ជៀស​វាង​កំហុស​ទាំង​នេះ​

  • 2017-01-10 06:41:27
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

មេ​ផ្ទះ​គ្រប់​រូប​តែង​ព្យាយាម​អស់​ពី​ចិត្ត​ពី​កាយ​ដើម្បី​បាន​ម្ហូប​ឆ្ងាញ់​ៗ​សម្រាប់​​គ្រួសារ​​ ប៉ុន្តែ​ពេល​ខ្លះ​យើង​បែរ​ជា​មិន​ចាប់​អារម្មណ៍​កំហុស​សាមញ្ញ​ៗ​មួយ​ចំនួន​ដែល​អាច​ប៉ះ​ពាល់​រស់​ជាតិ​អាហារ​របស់​យើង​ទៅ​វិញ​។​ ​ បើ​ចង់​បាន​ម្ហូប​ឆ្ងាញ់ ​នារី​ៗ​កុំ​ភ្លេច​ណា៎ ត្រូវ​ជៀសវាង​កំហុស​ទាំង​នេះ៖

១.​ដាក់​សាច់​ចម្អិន​ចូល​គ្នា​ច្រើន​ក្នុង​ពេល​តែ​មួយ៖ ត្រូវ​ចាំ​ថា​បើ​ចង់​ឲ្យ​សាច់​ឆ្អិន​សព្វ​ល្អ​​គឺ​ត្រូវ​ទុក​ចន្លោះ​ខ្លះ​​ក្នុង​ខ្ទះ​ដើម្បី​ឲ្យ​កម្ដៅ​ក្ដៅ​បាន​សព្វ។​

២.ចៀន​សាច់​ដោយ​ប្រើ​ខ្ទះ​មិន​ខ្លោច៖ ខ្ទះ​ប្រភេទ​នេះ​មិន​ល្អ​សម្រាប់​ចៀន​សាច់​នោះ​ទេ​ ជា​ពិសេស​សាច់​រាង​ក្រាស់​ៗ​ព្រោះ​វា​មិន​សូវ​បញ្ចេញ​កម្ដៅ​ខ្លាំង​។ គួរ​ប្រើ​ខ្ទះ​ធម្មតា​ដែល​ចម្លង​កម្ដៅ​ល្អ​ជាង​បើ​ចង់​ជៀន​សាច់​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្អ​ហើយ​ឆ្ងាញ់។​

៣. ប្រើ​ប្រេង​អូលីវ​​លើ​អាហារ​ចៀន៖ ប្រេង​អូលីវ​អាច​បាត់​បង់​ជីវជាតិ​ និង​ចាប់​ផ្ដើម​ឆេះ​ពេល​កម្ដៅ​ឡើង​ខ្លាំង​ដែល​អាច​ប៉ះ​ពាល់​រស់​ជាតិ។ បើចង់ចៀន គួរ​ប្រើ​ប្រេង​ផ្កា​ឈូករ័ត្ន​​​ទើប​ល្អ។

៤.មិន​កម្ដៅ​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្ដៅ​សិន​៖ ​គួរ​ចាំ​ប្រហែល​២​នាទី​ដើម្បី​ឲ្យ​ខ្ទះ​ឡើង​កម្ដៅ​សិន​មុន​ចាប់​ផ្ដើម​ចម្អិន។

៥​. ចៀន​ខ្ទឹម​ខ្លោច​ជ្រុល៖ យើង​គួរ​ប្រយ័ត្ន​លើ​ចំណុច​នេះ​ ព្រោះ​វា​អាច​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​ក្លិន​ឈ្ងុយ​នៃ​អាហារ។​

៦.ដាក់​សាច់​កក​ចូល​ខ្ទះ​ចៀន​តែ​ម្ដង៖ មុន​ពេល​យក​សាច់​កក​ទៅ​ចម្អិន​ យើង​គួរ​ទុក​វា​ឲ្យ​រលាយ​សិន។​

៧.ចម្អិន​សាច់​ហើយ​ភ្លាម​ យក​មក​ញ៉ាំ​ភ្លាម៖ គួរ​ទុក​ពេល​២-៣​នាទី​ព្រោះ​រស់​ជាតិ​វា​ឆ្ងាញ់​ជាង​ញ៉ាំ​ភ្លាមៗ។​

៨.ដាក់​បន្លែ គ្រឿង​ សាច់​គ្រប់​មុខ​ចូល​​ទូទឹកកក​ទាំង​អស់៖ នេះ​មិន​មែន​ជា​គំនិត​ល្អ​ទេ។ ម្ហូប​មួយ​ចំនួន​ដូចជា​ ប៉េងប៉ោះ​, ខ្ទឹម​បារាំង, ខ្ទឹម​ស, ដំឡូង​បារាំង, ផ្លែ​ទ្រព្យ, ផ្លែ​គីវី, ឬ ស្វាយ​ជា​ដើម​សុទ្ធ​តែ​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ជាង​ ពេល​ដាក់​ក្រៅ​ទូទឹកកក។

៩.ប្រែ​សាច់​ញឹក​ញាប់​ពេក​ពេល​ចៀន៖​ ​មិន​ចាំ​បាច់​ត្រឡប់​សាច់​ញឹក​ញាប់​ពេក​ទេ​។ គួរ​ទុក​វា​ឲ្យ​ឆ្អិន​មួយ​ចំហៀង​ម្ដង​សិន​ ហើយ​ប្រែ​ម្ដង​ ឬ​ពីរ​ដង​បាន​ហើយ។​ ​

១០.ស្ងោរ​ពង​ទារ​ឆ្អិន​ជ្រុល៖ ពង​ទារ​ដែល​ល្អ​គឺ​នៅ​ពណ៌​លឿង​មិន​មែន​ឆ្អិន​ជ្រុល​ដល់​ប្រផេះ​ទេ។​

ប្រភព៖ Brightside ប្រែ​សម្រួល៖ Chhai Yarith

អត្ថបទពេញនិយម