ផ្ទះ​បាយ​មាន​ក្លិន​មិន​ល្អ គួរ​ធ្វើ​ដូច​ម្ដេច?

  • 2016-12-01 02:23:20
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចូល​ទៅ​ដល់​ផ្ទះ​បាយ​ភ្លាម​ធំ​ក្លិន​ក្រអូប​ឈ្ងុយ​ម្ហូប​ ឈ្ងុយ​នំ ធ្វើ​ឲ្យ​អារម្មណ៍​ស្រស់​ស្រាយ​។ ចុះ​បើ​ចូល​ទៅ​ធំ​ក្លិន​ឃ្មឹះៗ ក្លិន​ជូរ​ផ្អូម​ចេញ​មក មាន​អារម្មណ៍​យ៉ាង​ណា​ដែរ? ចង់​កម្ចាត់​ក្លិន​មិន​ល្អ​ទាំង​នោះ​ចេញ​ពី​ផ្ទះ​បាយ​របស់​អ្នក​មិន​ពិបាក​ទេ គ្រាន់​តែ​ធ្វើ​តាម​គន្លឹះ​ខាង​ក្រោម៖

  • លាង​សម្អាត​ទូទឹកកក​ជា​ប្រចាំ​ដើម្បី​កម្ចាត់​ក្លិន​មិន​ល្អ​របស់​អាហារ។ បន្ទាប់​ពី​លាង​សម្អាត​រួច​ត្រូវ​ដាក់​ម្សៅ Baking Soda ចូល​មួយ​ប្រអប់​ដោយ​បើក​គម្រប​ប្រអប់​វា។ ធ្វើ​ដូច​នេះ​វា​អាច​ជួយ​បឺត​ស្រូប​ក្លិន​របស់​អាហារ​មិន​ឲ្យ​សាយ​ភាយ​ពេញ​ទូទឹកកក​បាន​។
  • តម្រង​សំរាម​ត្រូវ​ស្អាត​ជានិច្ច។ វា​អាច​ជាប់​មេរោគ​និង​ក្លិន​ស្អុយ​ពី​កាក​សំណល់​ផ្សេងៗ។ អ្នក​អាច​សម្អាត​វា​ដោយ​ប្រើ​ទឹក​ខ្មេះ Baking Soda ឬ​ទឹក​ក្ដៅ​ក៏​បាន។
  • សម្អាត​ធុង​សំរាម​ឲ្យ​បាន​ទៀង​ទាត់​ជាមួយ​ទឹក​ខ្មេះ​និង​ទឹក ហើយ​ប្រសិន​បើ​មាន​ទឹក​ហូរ​ចេញ​ពី​សំរាម​ក្នុង​ធុង​នោះ គួរ​យក​វា​ចេញ​ទៅ​ខាង​ក្រៅ​ផ្ទះ​រួច​ផ្កាប់​វា​ចុះ ដាក់​ហាល​ថ្ងៃ​និង​ខ្យល់​ឲ្យ​ស្ងួត។
  • សម្អាត​កន្លែង​ដែល​មាន​ជាប់​ខ្លាញ់​ដូច​ជា ឆ្នាំង ចាន ជញ្ជាំង និង​ចង្ក្រាន​ជា​ដើម។ ត្រូវ​សម្អាត​វា​បន្ទាប់​ពី​ប្រើ​រួច។
  • គួរ​សម្អាត​អេប៉ុង​លាង​ចាន កន្សែង​ជូត​ចាន​និង​កន្ទប ជា​រៀង​រាល់​ពីរ​ទៅ​បី​ថ្ងៃ​ម្ដង ព្រោះ​វា​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​អាក្រក់ និង​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​មេរោគ​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ជំងឺ​បាន។

ប្រភព៖ Sheknows ប្រែ​សម្រួល៖ ដេត ធន្នី