៥ គន្លឹះក្នុងការទទួលទាន និងស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍ម្សៅប្រូតេអ៊ីន ជាមុនដើម្បីទទួលបានសុខភាពល្អ*

  • 2025-08-18 05:27:20
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

៥ គន្លឹះក្នុងការទទួលទាន និងស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍ម្សៅប្រូតេអ៊ីន ជាមុនដើម្បីទទួលបានសុខភាពល្អ

ជាដំបូងអ្នកត្រូវយល់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍នៃម្សៅប្រូតេអ៊ីនមុនទទួលទាន

ម្សៅប្រូតេអ៊ីនអាចបំពេញតម្រូវការប្រូតេអ៊ីនរបស់រាងកាយ។ ប្រូតេអ៊ីនមានសក្តានុពល ក្នុងការជួសជុលជាលិកា ជំរុញការដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ រក្សាម៉ាសសាច់ដុំ និងការពារឆ្អឹង ។ បុគ្គលសកម្មត្រូវការប្រូតេអ៊ីនបន្ថែមទៀត ដើម្បីរក្សាមុខងារមេតាបូលីសផ្សេងៗ និងទ្រទ្រង់ការលូតលាស់សាច់ដុំ។ ការទទួលទានប្រូតេអ៊ីនមិនគ្រប់គ្រាន់អាចនាំឱ្យមានការថយចុះការការពារនិងការចល័ត។

១. ការប្រៀបធៀបម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិ និងសត្វ

ម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិ ដូចជាប្រូតេអ៊ីនសណ្តែកសៀង និងម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើសត្វ ដូចជាប្រូតេអ៊ីន whey ទាំងពីរអាចជួយកសាងសាច់ដុំ ប៉ុន្តែពួកវាខុសគ្នានៅក្នុងសមាមាត្រអាស៊ីតអាមីណូរបស់ពួកគេ។ ម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិជាទូទៅមានកាឡូរីទាប និងសម្បូរជាតិសរសៃអាហារជាង ម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើសត្វ ប៉ុន្តែពួកវាប្រហែលជាមិនចាំបាច់មានអាស៊ីតអាមីណូសំខាន់ៗទាំងប្រាំបួននោះទេ។ ប្រូតេអ៊ីន Whey ប្រូតេអ៊ីនពារាំង ប្រូតេអ៊ីនសណ្តែកសៀង និងម្សៅប្រូតេអ៊ីន Hemp តែឯងមានអាស៊ីដអាមីណូទាំងប្រាំបួន។ អ្នកដែលមានអាឡែស៊ីទៅនឹងទឹកដោះគោ ឬសណ្តែកសៀង មានភាពមិនអត់ឱនចំពោះជាតិ lactose ឬអ្នកទទួលទានបន្លែគួរតែជ្រើសរើសម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិ។

២. ជៀសវាងម្សៅប្រូតេអ៊ីនដែលមានសារធាតុបន្ថែម

ម៉ាកម្សៅប្រូតេអ៊ីនមួយចំនួនអាចមានសារធាតុបន្ថែមដូចជា សារធាតុផ្អែម និងរសជាតិ និងពណ៌សិប្បនិម្មិត។ វាត្រូវបានណែនាំឱ្យជ្រើសរើសផលិតផលដែលគ្មានសារធាតុបន្ថែម ដើម្បីជៀសវាងការទទួលទានជាតិស្ករច្រើនពេក។ របារប្រូតេអ៊ីន និងភេសជ្ជៈប្រូតេអ៊ីន ជាទូទៅមានជាតិស្ករខ្ពស់ជាងម្សៅប្រូតេអ៊ីន ដូច្នេះសូមជ្រើសរើសដោយប្រុងប្រយ័ត្ន។ រសជាតិ និងរសជាតិនៃម្សៅប្រូតេអ៊ីនអាចត្រូវបានកែលម្អដោយការបន្ថែមអាហារដូចជា ផ្លែឈើ ប៊ឺរគ្រាប់ ឬគ្រាប់ជី។

៣. ការទទួលទានជាមធ្យមគឺប្រសើរជាងការទទួលយកវាទាំងអស់ក្នុងពេលតែមួយ ការទទួលទានម្សៅប្រូតេអ៊ីនក្នុងបរិមាណច្រើនក្នុងពេលតែមួយដើម្បីបន្ថែមប្រូតេអ៊ីននឹងដាក់បន្ទុកលើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ហើយអាចបណ្តាលឱ្យមានរោគសញ្ញាដូចជាហើមពោះ និងរាគ។ រាងកាយនឹងមិនអាចស្រូបយកវាបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ យកល្អជាងក្នុងកម្រិតច្រើនដង។

៤. ជ្រើសរើសពេលវេលាត្រឹមត្រូវដើម្បីញ៉ាំ

ម្សៅប្រូតេអ៊ីនអាចត្រូវបានគេប្រើប្រាស់នៅពេលផ្សេងៗគ្នាពេញមួយថ្ងៃ។ ការទទួលទានវានៅពេលព្រឹកផ្តល់នូវការជំរុញប្រូតេអ៊ីនយ៉ាងឆាប់រហ័ស និងជំរុញការរំលាយអាហារ។ ការទទួលទានវាក្នុងរយៈពេល 30 នាទីបន្ទាប់ពីការហាត់ប្រាណបង្កើនល្បឿនជួសជុលសាច់ដុំ។ ការទទួលទានវារវាងអាហារអាចបង្កើនការឆ្អែត និងជួយគ្រប់គ្រងការទទួលទានកាឡូរី។ ការទទួលទានវាមុនពេលចូលគេង ជាពិសេសជាមួយ casein អាចជួយជួសជុលសាច់ដុំពេញមួយយប់។

៥. ការទទួលទានច្រើនពេកបង្កើនបន្ទុកលើតម្រងនោម

ការបំប្លែងសារជាតិប្រូតេអ៊ីនបង្កើតកាកសំណល់អាសូត ដែលត្រូវការបញ្ចេញតាមតម្រងនោម។ ការទទួលទានម្សៅប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកអាចបង្កើនបន្ទុកលើតម្រងនោម និងធ្វើឱ្យមុខងារតម្រងនោមចុះខ្សោយ ដូច្នេះអ្នកជំងឺតម្រងនោមគួរតែយល់ដឹងអំពីបញ្ហានេះ។ ម្សៅប្រូតេអ៊ីនមានផ្ទុកកាបូអ៊ីដ្រាត និងខ្លាញ់ ហើយការទទួលទានច្រើនពេកក៏អាចនាំឱ្យធាត់ផងដែរ។

ប្រភព៖ healthhacks ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍