ហេតុអ្វីបានជាការតមអាហារធ្វើឱ្យឈឺក្បាល?

  • 2025-08-06 03:11:37
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ហេតុអ្វីបានជាការតមអាហារធ្វើឱ្យឈឺក្បាល? ឧស្សាហ៍ឈឺក្បាលនៅពេលតមអាហារមិនទៀងទាត់ដើម្បីបញ្ចុះទម្ងន់ ហេតុអ្វី និងវិធីជួសជុលវា?

ការឈឺក្បាលពេលតមអាហារជាធម្មតាលេចឡើងក្រោយរយៈពេលជាច្រើនម៉ោងដោយមិនញ៉ាំអាហារ មានភាពធ្ងន់ធ្ងរពីកម្រិតស្រាលទៅមធ្យម ហើយមានការសាយភាយ ឬប្រមូលផ្តុំនៅថ្ងាស។ ការឈឺចាប់នេះប្រហាក់ប្រហែលនឹងការឈឺក្បាលដោយភាពតានតឹង ហើយភាគច្រើនបណ្តាលមកពីការថយចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម ការខះជាតិទឹក កង្វះអេឡិចត្រូលីត ភាពតានតឹង ឬការគេងមិនលក់។

ជាធម្មតា ការឈឺក្បាលនៅពេលតមអាហារច្រើនតែលេចឡើងក្នុងថ្ងៃដំបូងនៃការអនុវត្តរបបតមអាហារ ហើយអាចនឹងបាត់ទៅវិញនៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំម្តងទៀត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើវាមានរយៈពេលយូរ វានឹងប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក ធ្វើឱ្យគេងមិនលក់ ឈឺក្បាលកាន់តែអាក្រក់ និងជំងឺមូលដ្ឋានផ្សេងៗទៀត។

អ្នក មិន គួរ រំលង អាហារ ឡើយ ផ្ទុយទៅវិញ អ្នក គួរតែ រក្សា របប អាហារ ដែល មាន កាឡូរី ទាប ប៉ុន្តែ មាន ជីវជាតិ និង ទទួលទាន ទឹក ។ នៅពេលដែល អ្នកឈឺក្បាល អ្នកគួរតែញ៉ាំប្រូតេអ៊ីន បន្លែ ផ្លែឈើ និងម្សៅឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់។

អ្នកគួរតែកាត់បន្ថយកាហ្វេ ជៀសវាងគ្រឿងស្រវឹង សម្រាកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ សម្រាក គ្រប់គ្រងភាពតានតឹង និងធ្វើចលនាទន់ភ្លន់។ អ្នកអាចបន្ថែមសារធាតុធម្មជាតិដូចជា blueberry និង ginkgo biloba ដើម្បីជួយគ្រប់គ្រងលំហូរឈាមទៅកាន់ខួរក្បាល បង្កើនសារធាតុចិញ្ចឹមដល់ខួរក្បាល ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការគេងមិនលក់ ឈឺក្បាល និងភាពស្លេកស្លាំងក្នុងខួរក្បាល។

ការតមអាហារជាបណ្ដោះអាសន្នសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់ជួយគ្រប់គ្រងកាឡូរី ជំរុញឱ្យរាងកាយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ដែលលើស នៅពេលដែលជាតិស្ករបម្រុងត្រូវបានបាត់បង់។ ការ ប្រើ ខ្លួន ឯង រយៈ ពេល យូរ អាច បង្ក ឱ្យ មាន បញ្ហា កង្វះ អាហារូបត្ថម្ភ ការថយចុះ ជាតិស្ករក្នុង ឈាម ភាព មិន ប្រក្រតី នៃ ការ ញ៉ាំ ឬ ប៉ះពាល់ ដល់ ជំងឺ នៅ ពីក្រោម (បើ មាន)។

ការតមអាហារមិនត្រឹមត្រូវក៏អាចបណ្តាលឱ្យអស់កម្លាំង វិលមុខ ឈឺក្បាល និងខូចក្រពះដោយសារតែការរំលងអាហារយូរពេក។ ប្រសិនបើអ្នកឈឺក្បាលជាប់រហូត ហើយចង់សម្រកទម្ងន់ដោយសុវត្ថិភាព អ្នកគួរតែទៅជួបគ្រូពេទ្យដើម្បីវាយតម្លៃសុខភាពរបស់អ្នក បង្កើតរបបអាហារសមស្រប ហាត់ប្រាណ និងរបបថ្នាំ។

ប្រភព៖ vnexpress ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍