អាហារ ៥ប្រភេទ អ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះជ្រើសញ៉ាំឲ្យបានទៀងទាត់ ដើម្បីបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួន-ទារកក្នុងផ្ទៃ

  • 2025-07-29 04:40:25
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ បង្ហាញថា អ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះ មិនចាំបាច់ប្រឹងរៀបចំរបបអាហារតឹងរ៉ឹងពេកនោះទេ សំខាន់គួរស្វែងយល់ពីអាហារប្រចាំថ្ងៃ រួមជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់មួយចំនួន ដើម្បីបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានវិតាមីន ដើម្បីជួយឲ្យរាងកាយអ្នកម៉ាក់ និងទារកក្នុងផ្ទៃ នឹងជួយកាត់បន្ថយភាពអស់កម្លាំងបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួនបានល្អ អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ខាងក្រោមនេះជាអាហារដែលល្អដើម្បីបន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួនសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ៖

១. ត្រីសាម៉ុង មានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ជាពិសេសអូមេហ្គា 3 ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ទទួលទានអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 គ្រប់គ្រាន់នឹងមានទារកកើតមកមាន IQ ខ្ពស់ជាងមធ្យមភាគ។ មិនដូចត្រីដាវ ត្រីធូណា ត្រីធូណា ជាដើម ត្រីសាម៉ុងមានផ្ទុកសារធាតុ methylmercury ទាប ដូច្នេះវាមិនបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ការវិវឌ្ឍន៍សរសៃប្រសាទរបស់ទារកនោះទេ។

២. គ្រាប់ គ្រាប់ធញ្ញជាតិដូចជា គ្រាប់ល្ពៅ គ្រាប់ Melon គ្រាប់ពូជ chia គ្រាប់ Walnut គ្រាប់ macadamia ... ផ្តល់បរិមាណដ៏ច្រើននៃអាស៊ីតខ្លាញ់សំខាន់ៗ អូមេហ្គា 3 វីតាមីន ប្រូតេអ៊ីន ផូស្វ័រ គ្លុយស៊ីត ស័ង្កសី សេលេញ៉ូម ជាតិដែក និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់ការបង្កើត និងការអភិវឌ្ឍខួរក្បាលរបស់ទារក។

ក្នុងនោះ:

  • មានផូស្វ័រល្អណាស់សម្រាប់កោសិកាសរសៃប្រសាទ;
  • អាស៊ីតសរីរាង្គជំរុញការបង្កើតកោសិកាខួរក្បាល និងការអភិវឌ្ឍខួរក្បាល ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសមត្ថភាពចងចាំរបស់ទារក។
  • អាស៊ីតហ្វូលិកដើរតួនាទីក្នុងការការពារពិការភាពនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទចាប់ពីពេលដែលទារកត្រូវបានបង្កើតឡើង។
  • glucid ដើរតួនាទីជាសមាសធាតុសំខាន់នៃកោសិកា និងសរសៃប្រសាទ។

៣. ខាត់ណាខៀវ សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃបន្លែនេះគឺសម្បូរបែបខ្លាំងណាស់ដែលរួមមាន: ប្រូតេអ៊ីន; គ្លុយកូស; សែលុយឡូស; កាល់ស្យូម; ផូស្វ័រ; ជាតិដែក; សូដ្យូម; ប៉ូតាស្យូម; បេតាការ៉ូទីន; វីតាមីន B1; វីតាមីន C... ផ្កាខាត់ណាមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ជាពិសេសអូមេហ្គា 3។ ម្តាយមានផ្ទៃពោះត្រូវទទួលទានតែមួយក្បាលប៉ុណ្ណោះ ទើបអាចទទួលបានអូមេហ្គា 3 ប្រហែល 200mg។

សារធាតុចិញ្ចឹមនេះជួយលើកកម្ពស់ការអភិវឌ្ឍខួរក្បាលរបស់ទារក និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទដែលមើលឃើញ។ កូនរបស់អ្នកនឹងមាន IQ ខ្ពស់ ភ្នែកកាន់តែប្រសើរ និងឆ្លាតជាងក្រោយកើត ប្រសិនបើម្តាយញ៉ាំអាហារនេះជាប្រចាំ។

៤. ស៊ុតមាន់ ជាអាហារដ៏ល្អមួយសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ដែលមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែខ្ពស់ ចាំបាច់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទគភ៌ ដូចជា៖ វីតាមីន A, D, B2, B6, B12, អាស៊ីតហ្វូលិក, កូលីន, ជាតិដែក, កាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ប៉ូតាស្យូម, ខ្លាញ់ ជាពិសេសអូមេហ្គា ៣។ Omega-3, choline, zinc, lutein និង folate ជួយការពារពីកំណើត និងបង្កើតប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទដែលមានសុខភាពល្អសម្រាប់កូនរបស់អ្នក។

លើសពីនេះ សម្បូរទៅដោយវីតាមីន D ដែលជាវីតាមីនដ៏សំខាន់បំផុតដែលជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺក្រិនសរសៃឈាមចំពោះម្តាយ ដោយហេតុនេះក៏កំណត់ផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានលើសុខភាពខួរក្បាលរបស់ទារកផងដែរ។

ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការបន្ថែម choline ៤០០-៦០០mg ក្នុងមួយថ្ងៃ នោះស៊ុតឆ្អិនតែមួយអាចផ្តល់ choline ១១៣mg សម្រាប់ម្តាយ! ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានស៊ុតពី 3 ទៅ 4 គ្រាប់ក្នុងមួយសប្តាហ៍នឹងជួយឱ្យទារករបស់ពួកគេមានសមត្ថភាពក្នុងការផ្តោតអារម្មណ៍ និងចងចាំបានល្អ។

៥. ដំឡូងផ្អែម ពណ៌ទឹកក្រូច មានសារធាតុ carotenoids សារធាតុពណ៌រុក្ខជាតិដែលត្រូវបានបំលែងទៅជាវីតាមីន A នៅក្នុងខ្លួនរបស់យើង។ សារធាតុវីតាមីន A ដែលមាននៅក្នុងផលិតផលសត្វដូចជា ថ្លើម ទឹកដោះគោ និងស៊ុតអាចមានគ្រោះថ្នាក់នៅពេលទទួលទានច្រើនពេក ប៉ុន្តែសារធាតុ carotenoids នៅក្នុងដំឡូងជ្វាមិនមានគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយទេ ដូច្នេះមិនចាំបាច់កំណត់ការទទួលទានផ្លែឈើ និងបន្លែដែលសម្បូរជាតិ carotenoid ដូចជាដំឡូងផ្អែមនោះទេ។

ដំឡូងជ្វាក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C ជាតិ folate និងជាតិសរសៃផងដែរ។ ហើយដូចជាសណ្តែក ដំឡូងជ្វាមានតម្លៃថោក និងងាយស្រួលមិនគួរឱ្យជឿក្នុងការរៀបចំ។

ប្រភព៖ Kapook ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍