ហេតុអ្វីបានជាការញ៉ាំស៊ុតជួយសម្រកទម្ងន់?
- 2025-07-16 03:02:06
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ហេតុអ្វីបានជាការញ៉ាំស៊ុតជួយសម្រកទម្ងន់?
ហេតុអ្វីបានជាការញ៉ាំស៊ុតជួយសម្រកទម្ងន់?
ស៊ុតគឺជាអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន និងមានកាឡូរីទាប។ ដូច្នេះ ការទទួលទានស៊ុតអាចជួយសម្រកទម្ងន់បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ជាពិសេសនៅពេលផ្សំជាមួយបន្លែ និងផ្លែឈើពណ៌បៃតង ខណៈពេលដែលកំណត់អាហារសម្បូរជាតិខ្លាញ់ ឬជាតិស្ករ។
ប្រូតេអ៊ីនសម្បូរនៅក្នុងស៊ុតក៏ជួយបង្កើនអារម្មណ៍នៃភាពឆ្អែតបានយូរ ដោយហេតុនេះកាត់បន្ថយបរិមាណកាឡូរីសរុបដែលប្រើប្រាស់ក្នុងពេលថ្ងៃ។ នេះមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងរក្សារបបអាហារ។
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ការទទួលទានស៊ុតមិនបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ទេ ប៉ុន្តែផ្ទុយទៅវិញ នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់រាងកាយ ដោយសារសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ។
ស៊ុតឆ្អិនមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់តិចតួច ដែលភាគច្រើនជាខ្លាញ់មិនឆ្អែត ដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។ ជាពិសេស ស៊ុតឆ្អិនមួយមានជាតិខ្លាញ់ប្រហែល 5.5 ក្រាម ដែលក្នុងនោះមានតែ 1.6 ក្រាមប៉ុណ្ណោះដែលមានជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត។ ភាគច្រើននៃជាតិខ្លាញ់នេះត្រូវបានប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងស៊ុត yolk ។
ដូចនេះ អ្នកអាចជឿជាក់បានថា ការទទួលទានស៊ុតឆ្អិននឹងមិនធ្វើឱ្យអ្នកឡើងទម្ងន់នោះទេ ដរាបណាអ្នករក្សារបបអាហារមានតុល្យភាព និងគ្រប់គ្រងការទទួលទានខ្លាញ់សរុបប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
សម្រាប់អ្នកដែលមានរបបអាហារដែលផ្តល់សុខភាព៖ ដើម្បីបានលទ្ធផលល្អ អ្នកគួរតែញ៉ាំស៊ុតស្ងោរ ១-២ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃ ហើយមិនត្រូវញ៉ាំស៊ុតលឿងលើសពី ៣ ពងក្នុងមួយសប្តាហ៍ ដើម្បីគ្រប់គ្រងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល។
សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺបេះដូង ឬកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់៖ អ្នកឯកទេសខាងអាហារូបត្ថម្ភណែនាំឲ្យកំណត់ការទទួលទានស៊ុត។ អ្នកគួរតែញ៉ាំស៊ុត ៣ ទៅ ៤ គ្រាប់ក្នុងមួយសប្តាហ៍ ដើម្បីធានាសុវត្ថិភាពសុខភាព។
តើមានកាឡូរីប៉ុន្មានក្នុងស៊ុតឆ្អិន 2? ស៊ុតមានច្រើនទំហំ ដូច្នេះហើយមានកាឡូរីខុសៗគ្នា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដើម្បីផ្តល់ជាគំនិតមួយ ស៊ុតដ៏ធំមួយមានទម្ងន់ប្រហែល 50 ក្រាមនឹងផ្តល់ប្រហែល 77 កាឡូរី។
ក្នុងនោះ ស៊ុតពណ៌សមានប្រហែល ១៧-២០ កាឡូរី និងមានប្រូតេអ៊ីនច្រើនបំផុត ស៊ុតមាន់មានប្រហែល ៥៥-៦០ កាឡូរី។ ដូច្នេះស៊ុតឆ្អិន 2 នឹងមានប្រហែល 155 កាឡូរី។ តើល្អទេបើញ៉ាំស៊ុត២គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃ?
ទោះបីជាស៊ុតស្ងោរមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពក៏ដោយ ការប្រើប្រាស់ច្រើនពេកអាចប្រឆាំងផលិផល ហើយថែមទាំងនាំឱ្យឡើងទម្ងន់សម្រាប់អ្នកដែលតមអាហារទៀតផង។
ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពជាក់លាក់ណាមួយ ឬការព្រួយបារម្ភអំពីបរិមាណនៃស៊ុតឆ្អិននៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក សូមពិភាក្សាជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិត ឬអ្នកជំនាញខាងចំណីអាហាររបស់អ្នក មុនពេលធ្វើការកែតម្រូវណាមួយ។ ពួកគេនឹងផ្តល់ដំបូន្មានផ្ទាល់ខ្លួន ដើម្បីធានាថារបបអាហាររបស់អ្នកមានលក្ខណៈវិទ្យាសាស្ត្រ និងសុវត្ថិភាព។
ជាពិសេស ដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាពនៃការស្រូបយកសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា កាល់ស្យូម ជាតិដែក ឬប្រូតេអ៊ីន ចូរផ្សំស៊ុតជាមួយបន្លែដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C។