អាហារពេញនិយមចំនួន 4 ដែលមើលទៅមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែបើទទួលលើសបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាម និងឡើងទម្ងន់ ប្រសិនបើប្រើប្រាស់មិនត្រឹមត្រូវ
- 2025-05-29 03:35:48
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារពេញនិយមចំនួន 4 ដែលមើលទៅមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែបើទទួលលើសបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាម និងឡើងទម្ងន់ ប្រសិនបើប្រើប្រាស់មិនត្រឹមត្រូវ
អាហារ៤ប្រភេទដែលមើលទៅល្អសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែមានលទ្ធភាពបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាម និងឡើងទម្ងន់លើសទម្ងន់ បើមិនជ្រើសរើសត្រឹមត្រូវ។
ទឹកដោះគោ Oat - មិនមែនទឹកដោះគោ ប៉ុន្តែ "ទឹកដោះគោម្សៅ" ទោះបីជាឈ្មោះមានពាក្យថា "ទឹកដោះគោ" ក៏ដោយ ទឹកដោះគោ oat គឺពិតជាផលិតផលដែលធាតុផ្សំសំខាន់គឺកាបូអ៊ីដ្រាត (ម្សៅ) ហើយមិនមានទឹកដោះគោសត្វទេ។ រាល់ 300ml នៃទឹកដោះគោ oat គឺស្មើនឹង 0.4 ចាននៃអង្ករនៅក្នុងលក្ខខណ្ឌនៃម្សៅ ហើយ oat latte ធំអាចស្មើនឹង ពាក់កណ្តាលចាន។ ការផឹកស្រាច្រើនពេកអាចបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងងាយ និងបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ ជាពិសេសនៅពេលដែលគ្រឿងផ្សំមានប្រេង និងខ្លាញ់។ ដំបូន្មាន៖ ជ្រើសរើសប្រភេទគ្មានជាតិស្ករ និងសារធាតុបន្ថែមទាប ដែលមានបរិមាណប្រូតេអ៊ីន> 1g/100ml ហើយផឹកជាមួយអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម ដើម្បីរក្សាតុល្យភាពអាហារូបត្ថម្ភ។
អាហារថាមពល – គិតថាមានជាតិស្ករតិចតួច ប៉ុន្តែតាមពិតមានច្រើន។ មនុស្សជាច្រើនញ៉ាំ oatmeal bars (ជាញឹកញាប់ត្រូវបានគេប្រើក្នុងអំឡុងពេលហាត់ប្រាណ) ដោយសារតែពួកគេគិតថាពួកគេមានសុខភាពល្អ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ រសជាតិដូចជាការ៉ាមែល សូកូឡា ទឹកដោះគោយ៉ាអួជាដើម។ ជារឿយៗមានជាតិស្ករចម្រាញ់រហូតដល់ 20-30% ទោះបីជាពួកគេត្រូវបានផ្សព្វផ្សាយថា "មិនផ្អែម" ក៏ដោយ។ ដំបូន្មាន៖ ជ្រើសរើសតែរបារថាមពលដែលមានគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិ (គ្រាប់ ផ្លែឈើស្ងួត គ្រាប់ធញ្ញជាតិ) ដែលមានជាតិស្ករតិចជាង 10g/bar មានជាតិខ្លាញ់ទាប និងប្រូតេអ៊ីន 15g/bar គឺល្អបំផុត។
ធញ្ញជាតិអាហារពេលព្រឹក – គិតថាមានជីវជាតិ ប៉ុន្តែពោរពេញទៅដោយជាតិស្ករ និងក្រែម
ធញ្ញជាតិមួយចំនួននៅលើទីផ្សារត្រូវបានបន្ថែមជាមួយនឹងជាតិស្ករច្រើន ម្សៅទឹកដោះគោដែលមានជាតិខ្លាញ់ពេញ ឬក្រែមដែលធ្វើឱ្យបរិមាណខ្លាញ់ និងកាឡូរីលើសពីកម្រិតដែលអនុញ្ញាត។ ដំបូន្មាន៖ ជ្រើសរើសប្រភេទគ្មានជាតិផ្អែម ផ្សំជាមួយទឹកដោះគោស្រស់ ទឹកសណ្តែក ឬទឹកដោះគោជូរគ្មានជាតិផ្អែម បន្ថែមផ្លែឈើស្រស់ដូចជាផ្លែគីវី ដើម្បីបង្កើនមាតិកានៃវីតាមីន C និងជាតិសរសៃ។