ក្នុងរដូវក្ដៅ មានបន្លែ៣ប្រភេទងាយឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីតបំផុត គួរប្រយ័ត្នជាពិសេសពេលទទួលទាន
- 2025-05-12 06:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ក្នុងរដូវក្ដៅ មានបន្លែ៣ប្រភេទងាយឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីតបំផុត គួរប្រយ័ត្នជាពិសេសពេលទទួលទាន
ក្នុងរដូវក្ដៅ មានបន្លែ៣ប្រភេទងាយឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីតបំផុត គួរប្រយ័ត្នជាពិសេសពេលទទួលទាន
បន្លែទាំងនេះមានរសជាតិស្រស់ ផ្តល់ជាតិសរសៃច្រើន និងសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗផ្សេងទៀតសម្រាប់រាងកាយ។ ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី ពេលទទួលទាន យើងត្រូវរៀបចំយ៉ាងប្រុងប្រយ័ត្ន ដើម្បីជៀសវាងហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគប៉ារ៉ាស៊ីត។
បន្លែបៃតងគឺជាក្រុមអាហារដែលមិនអាចខ្វះបានក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់មនុស្សគ្រប់រូប។ ការបន្ថែមបន្លែបន្ថែមទៀតនឹងផ្តល់ឱ្យរាងកាយនូវបរិមាណជាតិសរសៃចាំបាច់សម្រាប់ការរំលាយអាហារ និងផ្តល់វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដើម្បីជួយរក្សាសកម្មភាពសំខាន់ៗរបស់រាងកាយ។
នៅពេលប្រើប្រាស់បន្លែ យើងត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគប៉ារ៉ាស៊ីត។ អាកាសធាតុក្តៅ និងសើមគឺល្អសម្រាប់ប៉ារ៉ាស៊ីត ដង្កូវ និងព្រូនដើម្បីអភិវឌ្ឍ។ ពួកវាអាចជាប់នឹងផ្ទៃបន្លែ និងចូលទៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។
បន្លែឆៅ
បន្លែឆៅត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ច្រើនក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃ ជាពិសេសនៅរដូវក្តៅ។ បន្លែឆៅនាំមកនូវអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ ធ្វើឱ្យអាហារកាន់តែឆ្ងាញ់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះគឺជាក្រុមបន្លែដែលងាយរងគ្រោះបំផុតចំពោះប៉ារ៉ាស៊ីត។ បន្លែឆៅធម្មតាដូចជា សាឡាត់ ស្លឹកគ្រៃ ផេននីវ៉ត បាស៊ីល... សុទ្ធតែប្រឈមនឹងការឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីត។ ជាពិសេស ការបរិភោគអាហារឆៅ និងមិនបានកំដៅ បង្កើនហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគពពួក Worm និងប៉ារ៉ាស៊ីត។ ក្នុងអំឡុងពេលនៃការដាំដុះ ការប្រមូលផល និងការដឹកជញ្ជូន ពពួកប៉ារ៉ាស៊ីតអាចភ្ជាប់ទៅនឹងដើម និងស្លឹករបស់រុក្ខជាតិបន្លែ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ការមិនលាងសម្អាតឱ្យបានហ្មត់ចត់នឹងមិនអាចកម្ចាត់ប៉ារ៉ាស៊ីតបានទាំងស្រុងនោះទេ។ ករណីឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីត ជាពិសេសដង្កូវមូលដោយសារការបរិភោគបន្លែឆៅមិនមែនជារឿងចម្លែកទេ។
បន្លែក្នុងទឹក
បន្លែដែលដាំក្នុងទឹក ដូចជា ស្ពៃក្តោប ទឹក ស្ពៃ ... មានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីត ជាពិសេសប្រសិនបើបន្លែទាំងនេះត្រូវបានដាំដុះនៅក្នុងស្រះ ឬទឹកដែលមានសភាពទ្រុឌទ្រោម។ បរិស្ថានទឹកគឺជាលក្ខខណ្ឌអំណោយផលសម្រាប់ការវិវត្តនៃប៉ារ៉ាស៊ីត។ ពួកវាក៏បានសាយភាយយ៉ាងខ្លាំងតាមចរន្តទឹក និងលើតំបន់ដ៏ធំមួយ។ បន្លែដែលដាំដុះក្នុងទឹក ងាយនឹងឆ្លងពពួកប៉ារ៉ាស៊ីត ជាពិសេសជំងឺគ្រុនផ្តាសាយ។ ដូច្នេះហើយ មុននឹងទទួលទានបន្លែទាំងនេះ អ្នកត្រូវប្រាកដថាលាងជម្រះវាឱ្យបានច្រើនដងជាមួយនឹងទឹកស្អាត ហើយចម្អិនវាឱ្យបានហ្មត់ចត់។
បន្លែដែលមានស្លឹកដុះនៅជិតដី
បន្លែស្លឹកដែលស្លឹកដុះជិតដីក៏មានហានិភ័យខ្ពស់ក្នុងការឆ្លងមេរោគដង្កូវ និងដង្កូវប៉ារ៉ាស៊ីតផងដែរ។ ស្លឹកព្យួរចុះមកជិតដី ដើម្បីឱ្យពងប៉ារ៉ាស៊ីត និងដង្កូវចេញពីដី និងជីដែលមិនមានជីកំប៉ុស អាចជាប់នឹងបន្លែបានយ៉ាងងាយ។ ដូច្នេះហើយ ចំពោះបន្លែទាំងនេះ អ្នកក៏ត្រូវលាងជម្រះវាឱ្យស្អាត ហើយកំណត់ការបរិភោគវាឆៅ។ វាជាការល្អបំផុតក្នុងការចម្អិនបន្លែមុនពេលញ៉ាំ។ កំដៅគឺជាមធ្យោបាយដ៏ល្អបំផុតក្នុងការសម្លាប់ប៉ារ៉ាស៊ីត។
រាងកាយដែលឆ្លងប៉ារ៉ាស៊ីតនឹងជួបប្រទះបញ្ហាជាច្រើនដែលអាចប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។ រោគសញ្ញានៃការឆ្លងមេរោគប៉ារ៉ាស៊ីតកម្រិតស្រាលគឺការឈឺពោះ និងការមិនរំលាយអាហារ។ ក្នុងករណីធ្ងន់ធ្ងរជាងនេះ អ្នកជំងឺអាចបង្ហាញរោគសញ្ញាដូចជា ស្លេកស្លាំង ភាពស្លេកស្លាំង ស្ទះពោះវៀន ខូចថ្លើម... ចំពោះកុមារតូចៗ ការអភិវឌ្ឍន៍រាងកាយ និងបញ្ញាអាចរងផលប៉ះពាល់។
នៅពេលអ្នកកែច្នៃបន្លែយកមកទទួលទាន ដើម្បីជៀសវាងការឆ្លងមេរោគប៉ារ៉ាស៊ីត ត្រូវរើសយកបន្លែឫសចាស់ៗ ស្លឹកដែលផុយស្រួយ និងមានសត្វល្អិតហើយខូច។ ពិសេសបន្លែដែលមានស្លឹកត្រួតគ្នា ត្រូវញែកសំបកស្លឹកនីមួយៗចេញ ដើម្បីលាងសម្អាតធូលីដែលជាប់នៅខាងក្នុងឲ្យបានស្អាតល្អឲ្យបានច្រើនដងចាំយកមកទទួលទាន។ លើសពីនេះ អ្នកអាចត្រាំបន្លែក្នុងទឹកអំបិលរលាយប្រហែល 10-15 នាទី មុនពេលទទួលទានបន្លែទាំងនេះ អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់លើដំណាក់កាលរៀបចំ និងដំណើរការសម្អាតឲ្យបានម៉ត់ចត់៕