តើមានអ្វីកើតឡើងនៅពេលអ្នកផឹកតែខ្ញីក្រហមផ្លែប៉ោមជារៀងរាល់ថ្ងៃ
- 2025-03-13 01:08:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តើមានអ្វីកើតឡើងនៅពេលអ្នកផឹកតែខ្ញីក្រហមផ្លែប៉ោមជារៀងរាល់ថ្ងៃ
តើមានអ្វីកើតឡើងនៅពេលអ្នកផឹកតែខ្ញីក្រហមផ្លែប៉ោមជារៀងរាល់ថ្ងៃ?
1. ការបន្សាបជាតិពុល នៅក្នុងឱសថបុរាណចិន ពេលដែលរាងកាយមិនអាចបញ្ចេញជាតិពុលបាន វានឹងបង្ហាញចេញតាមរយៈក្លិនមាត់មិនល្អ ទល់លាមក កើតមុន អណ្តាតលឿង អញ្ចាញធ្មេញហើម ភ្នែកក្រហម និងដំបៅមាត់។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ថ្លើម qi គឺនៅទ្រឹង។ ផ្លែប៉ោមក្រហមមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ ស្ករ អាស៊ីតសរីរាង្គ វីតាមីន A វីតាមីន C កាល់ស្យូម និងអាស៊ីតអាមីណូមួយចំនួនតូច។ នៅក្នុងឱសថបុរាណចិន ផ្លែប៉ោមក្រហមមាន ប្រសិទ្ធភាពបំបាត់ការឈឺចាប់, sedative, និងបង្កើនឈាម; គឺជាអាហារដ៏ល្អដើម្បីការពារថ្លើម និងបំពេញឧស្ម័ន។ អាចបង្កើនប្រូតេអ៊ីនសេរ៉ូម ដោយហេតុនេះជួយរក្សាការបន្សាបជាតិពុលពីថ្លើម។ ខ្ញីក៏មានឥទ្ធិពលក្នុងការបន្សាបជាតិពុល ធ្វើឱ្យរាងកាយកក់ក្តៅ និងកាត់បន្ថយការក្អួត។ ជាពិសេស វាក៏អាចបន្សាបជាតិពុលពីត្រី និងក្តាមផងដែរ។ ដូច្នេះការផ្សំផ្លែប៉ោមក្រហមនិងខ្ញីអាចនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។
2. ស្រកទម្ងន់ ផ្លែប៉ោមក្រហម 100 ក្រាមផ្តល់ជាតិសរសៃ 10 ក្រាមដែលស្មើនឹង 30% នៃការទទួលទានជាតិសរសៃប្រចាំថ្ងៃដែលបានណែនាំ។ ការផឹកតែផ្លែប៉ោមក្រហមជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយសម្រកទម្ងន់។ ចំរាញ់ចេញពីផ្លែប៉ោមក្រហមក៏ជួយកាត់បន្ថយការទល់លាមក ព្យាបាលការហើមពោះ ហើមពោះ និងបង្រួមចង្កេះ។ មនុស្សមួយចំនួនទទួលរងពីការធាត់ប្រភេទ edema ដោយសារតែការប្រមូលផ្តុំទឹកនៅក្នុងរាងកាយដែលមិនអាចកម្ចាត់បាន។ តែផ្លែប៉ោមក្រហមអាចជំរុញការរំលាយអាហារទឹក និងការសម្រកទម្ងន់ក្នុងករណីធាត់ជ្រុល។ ម្យ៉ាងវិញទៀត ខ្ញីផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ gingerol ដែលជួយជំរុញដល់ការពង្រីកសរសៃឈាម បង្កើនល្បឿនចរាចរឈាម បើករន្ធញើសរបស់រាងកាយ និងបំបាត់កំដៅលើស ដែលជាហេតុធ្វើឱ្យស្រកទម្ងន់។
3. គ្រប់គ្រងមុខងាររំលាយអាហារ នៅក្នុងសៀវភៅ Four Generations of Traditional Chinese Medicine Using Food Instead of Medicine អ្នកនិពន្ធ Chen Yunbin អ្នកជំនាញផ្នែករបបអាហារ និងការព្យាបាលសុខភាពរបស់ចិន និយាយថា ខ្ញី និង jujube ត្រូវបានគេប្រើរួមគ្នាក្នុងឱសថបូព៌ា។ ដោយសារតែខ្ញីផ្តល់ភាពកក់ក្តៅដល់លំពែង និងក្រពះ ផ្លែប៉ោមក្រហម បំពេញឧស្ម័ន។ ពួកវាមានឥទ្ធិពលនិយតកម្មជាក់លាក់លើបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារទូទៅក្នុងរដូវក្តៅដូចជា បាត់បង់ចំណង់អាហារ មិនស្រួលក្រពះ រាគ...ជាពិសេសបន្ទាប់ពីផ្តាសាយ មនុស្សតែងតែមានអារម្មណ៍ចង់ក្អួត ចង់ក្អួត និងបាត់បង់ចំណង់អាហារ។ ការផឹកតែខ្ញី និង jujube អាចបំបាត់អារម្មណ៍មិនល្អទាំងនេះ។
4. ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពស៊ាំ នៅតែមាននៅក្នុងសៀវភៅ 4 ជំនាន់នៃឱសថបុរាណចិន ការប្រើប្រាស់អាហារជំនួសឱ្យឱសថ ការផឹកតែខ្ញីក្រហមផ្លែប៉ោមនៅដើមរដូវក្តៅនឹងពង្រឹងភាពធន់របស់រាងកាយ និងកម្រិតជំងឺ។ វេជ្ជបណ្ឌិតបុរាណចិន Wu Mingzhu បាននិយាយថា ផ្លែប៉ោមក្រហមមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបំប៉នឈាម សម្រួលអារម្មណ៍ និងបំប៉នលំពែង ថ្លើម និងក្រពះ។ វាមិនត្រឹមតែធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ការជួសជុលឆ្អឹងខ្ចីរួមគ្នាផងដែរ។ រូបមន្តតែខ្ញីក្រហមផ្លែប៉ោមក្រហមសាមញ្ញ
**វិធីធ្វើ៖ ខ្ញី ៨-១០ ចំណិត; ផ្លែប៉ោមក្រហម ៨-៩ផ្លែ ស្ងោរក្នុងទឹករយៈពេល ២០ នាទី បន្ថែមស្ករត្នោត ដាំឱ្យពុះ ១០ នាទីទៀត កុំផឹកច្រើនក្នុងពេលតែមួយ។ អ្នកអាចញ៉ាំចំណិតខ្ញី ផ្លែប៉ោមក្រហម ហើយចុងក្រោយផឹកតែ។ អ្នកគួរផឹកវាពេលពោះទទេនៅពេលព្រឹក ចៀសវាងញ៉ាំអាហារឆៅ ត្រជាក់ និងជាតិខាញ់នៅពេលព្រឹក។ ហាមញ៉ាំខ្ញីពេលយប់ ព្រោះវាបង្កគ្រោះថ្នាក់ច្រើនជាងផលល្អ។