អាហារដ៏អស្ចារ្យទាំង ៥ ល្អសម្រាប់តម្រងនោម ដែលអ្នកគួរញ៉ាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ

  • 2025-02-13 01:08:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

តម្រងនោមគឺជាសរីរាង្គដែលផលិតអរម៉ូនចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពល្អ តុល្យភាពអេឡិចត្រូលីត និងចម្រោះកាកសំណល់ចេញពីឈាម... ជំងឺតម្រងនោមរ៉ាំរ៉ៃអាចជាលទ្ធផលនៃរបបអាហារ និងរបៀបរស់នៅមិនល្អ...

ខាងក្រោមនេះគឺជាអាហារកំពូលទាំង ៥ ដែលល្អសម្រាប់ក្រលៀនរបស់អ្នក ដែលអ្នកគួរញ៉ាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ៖

1. គ្រាប់ និងគ្រាប់គឺជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់តម្រងនោម គ្រាប់គឺជាអាហារដ៏តូច ប៉ុន្តែមានថាមពលខ្លាំង ដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងបំពេញការស្រេកឃ្លានរបស់អ្នកបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ពួកវាសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិ ជាតិសរសៃ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម lipid ដែលមានសុខភាពល្អបេះដូង និងអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ។ អាចជួយសម្អាតក្រលៀនបានកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព ព្រោះវាមានប៉ូតាស្យូម និងផូស្វ័រច្រើន។

2. ខ្ទឹមស ខ្ទឹមស (Allium sativum L.) គឺជាឱសថដ៏ល្បីមួយដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំជាភ្នាក់ងាររសជាតិធ្វើម្ហូប។ ក្រៅពីលក្ខណៈសម្បត្តិរសជាតិរបស់វា មុខងារជីវសាស្ត្ររបស់ខ្ទឹមសត្រូវបានសិក្សាយ៉ាងទូលំទូលាយដូចជា ប្រឆាំងនឹងការរលាក ប្រឆាំងបាក់តេរី សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ការការពារបេះដូង ភាពស៊ាំ និងមុខងារការពារថ្លើម។ ដោយសារតែលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ខ្លាំងក្លារបស់វា ខ្ទឹមសគឺជាអាហារបំប៉នដ៏ល្អ។ ការទទួលទានខ្ទឹមសជាប្រចាំនឹងជួយការពារមុខងារតម្រងនោម ជួយបន្ថយសម្ពាធឈាម និងការពារជំងឺបេះដូងដែលទាក់ទងនឹងកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់។

3. ផ្លែប៉ោម ផ្លែប៉ម ជាអាហារទំនើបសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាតិសរសៃល្អ (ជួយដល់ការទល់លាមក) ផ្តល់វីតាមីន C (មានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ជាលិកាដែលមានសុខភាពល្អ និងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ)… ផ្លែប៉ោមមានជាតិប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ និងសូដ្យូមទាប ដែលធ្វើឱ្យពួកវាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់របបអាហារជំនួយតម្រងនោម។ ពួកគេមានសុវត្ថិភាពក្នុងការទទួលទាន សម្រាប់គ្រប់ស្ថានភាពតម្រងនោម និងការព្យាបាលដូចខាងក្រោម៖

  • ជំងឺតម្រងនោមរ៉ាំរ៉ៃ
  • (CKD) / ការប្តូរ
  • លាងឈាម គ្រួសក្នុងតម្រងនោម... Pectin - ជាតិសរសៃរលាយដែលអាចកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម និងកូលេស្តេរ៉ុល ដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោម។ ផ្លែប៉ោមគួរទទួលទានជាមួយស្បែក ព្រោះវាមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើន រួមទាំងសារធាតុ quercetin ដែលអាចជួយការពារជាលិកាខួរក្បាល។

4. ម្រេចកណ្ដឹង ផ្លែឈើនេះមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមតិចតួចដូច្នេះវាល្អសម្រាប់របបអាហាររបស់អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោម។ ម្ទេសប្លោកក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុរ៉ែ ជាតិសរសៃ អាស៊ីតហ្វូលិក វីតាមីន C, B6, A... និង lycopene ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជួយការពារពីប្រភេទមហារីកមួយចំនួន។

5. ត្រីខ្លាញ់ ការសិក្សាមួយដែលចេញផ្សាយដោយ BMJ បានរកឃើញថាកម្រិតខ្ពស់នៃអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ដែលមាននៅក្នុងអាហារសមុទ្រត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺតម្រងនោមរ៉ាំរ៉ៃ និងការថយចុះមុខងារតម្រងនោម។ អ្នកស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា ទោះបីជាទំហំនៃសមាគមទាំងនេះមានកម្រិតតិចតួចក៏ដោយ ប៉ុន្តែការរកឃើញនេះគាំទ្រគោលការណ៍ណែនាំព្យាបាលបច្ចុប្បន្នដែលណែនាំឱ្យទទួលទានអាហារសមុទ្រ និងត្រីដែលមានជាតិខ្លាញ់គ្រប់គ្រាន់ជាផ្នែកនៃរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ។

អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ខ្ពស់ ខ្លាញ់ត្រីផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបេះដូងដោយកាត់បន្ថយការរលាក។ ត្រីសាម៉ុងជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺតម្រងនោម។ មាតិកាប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់នៃត្រី salmon ក៏លើកកម្ពស់ទាំងសាច់ដុំនិងសុខភាពទូទៅផងដែរ។

ប្រភព៖suckhoedoisong.vn

អត្ថបទ៖ សិរីរត្នន៍

អត្ថបទពេញនិយម