អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចញ៉ាំផ្លែឈើ ៥មុខ នៅពេលព្រឹកបាន
- 2024-10-10 02:09:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចញ៉ាំផ្លែឈើ ៥មុខ នៅពេលព្រឹកបាន
ផ្លែឈើផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព និងតុល្យភាពអាហារូបត្ថម្ភ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរតែជ្រើសរើសផ្លែឈើដែលមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប (GI) មកទទួលទាននៅពេលព្រឹក ដើម្បីការពារជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់។ ហើយក្នុងមានផ្លែPears, ផ្លែប៉ោម, ផ្លែទទឹម, cherries, ក្រូច, សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ វីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ហើយមានឥទ្ធិពលតិចតួចលើកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមនៅពេលព្រឹក។
១.ផ្លែទទឹម
មានផ្ទុក GI និង glycemic ទាប (GL) ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានកម្រិតជាតិស្ករខ្ពស់។ នេះក៏ជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ដែលរួមចំណែកកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន។ បន្ទាប់ពីអាហារពេលព្រឹកសម្បូរប្រូតេអ៊ីន អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចផឹកទឹកផ្លែទទឹមគ្មានជាតិផ្អែមមួយកែវ ឬញ៉ាំផ្លែឈើសម្រាប់បង្អែម។
ផ្លែប៉ោម
មានជាតិផ្អែមធម្មជាតិ មានជាតិស្ករទាប និងមានជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលអាចរំលាយបាន ដែលអាចបន្ថយល្បឿននៃការរំលាយអាហារ និងការស្រូបយកជាតិស្ករ។ GI នៃផ្លែប៉ោមមានកម្រិតទាប ដោយមានឥទ្ធិពលតិចតួចលើកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមក្រោយអាហារ។ ញ៉ាំផ្លែប៉ោមទាំងមូល រួមទាំងស្បែក ដូច្នេះរាងកាយរបស់អ្នកទទួលបានជាតិសរសៃច្រើន។
Pears
មានជាតិសរសៃរលាយ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ មានជាតិស្ករទាប និងជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមបានល្អប្រសើរ។ Pears មាន GI ទាប ជាតិសរសៃដែលបន្ថយការស្រូបយកជាតិស្ករ ជំរុញអារម្មណ៍នៃភាពពេញលេញ។ អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចទទួលទានផ្លែប័រស្រស់ដោយផ្ទាល់ ឬបន្ថែមវាទៅក្នុងសាឡាត់ផ្លែឈើ ឬបង្អែម។
Cherry
មានជាតិស្ករទាប ហើយសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាតិសរសៃ និងវីតាមីន។ ពួកគេក៏ផ្តល់កាបូអ៊ីដ្រាតតិចតួច និងមាន GI ទាប មិនបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមក្រោយការផ្សព្វផ្សាយ។ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចរីករាយជាមួយផ្លែឈើដែលមានជាតិជូរក្នុងទម្រង់ផ្សេងៗគ្នានៅពេលព្រឹកដូចជាបន្ថែមទឹកដោះគោជូរ ម្សៅអូត ទឹកក្រឡុក សាឡាត់...
ផ្លែក្រូច
គឺជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារពេលព្រឹកដែលងាយនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ព្រោះវាផ្តល់វីតាមីន C ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើន។ បរិមាណជាតិស្ករធម្មជាតិនៃផ្លែក្រូចគឺជាមធ្យម ដូច្នេះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចញ៉ាំផ្លែឈើ 1-2 ផ្លែនៅពេលព្រឹក រួមផ្សំជាមួយនឹងអាហារដែលមានជីវជាតិផ្សេងៗទៀត។