តើការតមអាហារអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះមានសុវត្ថិភាពដែរឬទេ?
- 2024-01-11 04:10:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តើការតមអាហារអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះមានសុវត្ថិភាពដែរឬទេ?
ការតមអាហារអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ម្តាយ និងទារក។ ទោះបីជាការតមអាហារគឺជាវិធីសាស្រ្តនៃការបន្សាបជាតិពុល និងការឡើងទម្ងន់ដែលស្ត្រីជាច្រើនបានអនុវត្តក៏ដោយ ចំពោះការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ការតមអាហារមិនត្រូវបានណែនាំសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះនោះទេ ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់ម្តាយ និងការវិវត្តរបស់ទារក។ ការតមអាហារអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចនាំអោយមានរោគសញ្ញាមិនល្អ និងគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើន ជាធម្មតាដូចជា ខ្សោយ អស់កម្លាំង ឈឺក្បាល ខ្សោះជាតិទឹក... លើសពីនេះ ទារកដែលខ្វះអាហារូបត្ថម្ភក៏ងាយនឹងកើតមកមានទម្ងន់ស្រាល ឬជំងឺក្រោយសម្រាល ដូចជាជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺតម្រងនោមជាដើម។
ទោះបីជាការតមអាហារជាប់ៗគ្នាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការជំរុញការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយការរលាក និងការធ្វើឱ្យទម្ងន់ប្រសើរឡើងក៏ដោយ សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ហានិភ័យមានលើសពីអត្ថប្រយោជន៍។ ដូច្នេះ ដំបូន្មានដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះគឺនៅតែត្រូវញ៉ាំអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ដើម្បីធានាបាននូវអាហារូបត្ថម្ភ និងជៀសវាងការធាត់។
តើអ្នកម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះអាចតមអាហារដោយសុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាពដោយរបៀបណា?
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នកគ្រាន់តែចង់កាត់បន្ថយការទទួលទានអាហាររបស់អ្នករយៈពេលពីរបីថ្ងៃក្នុងចន្លោះពេលនោះ អ្នកអាចអនុវត្តគន្លឹះខាងក្រោម។
មុនពេលចាប់ផ្តើមថ្ងៃតមអាហាររបស់អ្នក អ្នកគួរតែផឹកទឹកឱ្យបានច្រើន (អ្នកក៏អាចផ្សំទឹកផ្លែឈើផងដែរ) ដើម្បីធានាបាននូវជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់តម្រូវការរាងកាយរបស់អ្នកពេញមួយថ្ងៃ។ ព្យាយាមទទួលទានផ្លែឈើយ៉ាងហោចណាស់ 2 ទៅ 3 ផ្លែ ដើម្បីរក្សាថាមពល ជាតិគ្លុយកូស និងសារធាតុរ៉ែ។
ម្តាយមានផ្ទៃពោះមិនគួរដើរយូរពេក និងជៀសវាងការធ្វើលំហាត់ប្រាណខ្លាំង ហើយគួរតែសម្រាកនៅផ្ទះឲ្យបានច្រើនក្នុងអំឡុងពេលតមអាហារអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
ទឹកដោះគោ និងទឹកដូងគឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដើម្បីរក្សាថាមពលឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ក្នុងអំឡុងពេលថ្ងៃ ខណៈពេលដែលកាត់បន្ថយផ្នែកអាហារ។សូមប្រយ័ត្នដើម្បីជៀសវាងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាបូន និងជាតិកាហ្វេអ៊ីន ហើយតែខ្លាំងក៏គួរតែមានកម្រិតផងដែរ។អ្នកក៏គួរតែកាត់បន្ថយអាហារដែលមានម្សៅ ស្ករ និងខ្លាញ់ខ្ពស់ ហើយជំនួសវាដោយផ្លែឈើ បន្លែ និងគ្រាប់បន្ថែម។
គេងឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់នៅយប់មុន ដើម្បីរក្សាសុខភាពផ្លូវចិត្ត និងរាងកាយនៅថ្ងៃបន្ទាប់ នៅពេលអ្នកចង់កាត់បន្ថយការទទួលទានអាហាររបស់អ្នក។ប្រសិនបើមានសញ្ញាខុសប្រក្រតី សូមបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់ ហើយជូនដំណឹងទៅអ្នកឯកទេស ដើម្បីសុំជំនួយ។
ដើម្បីធានាបាននូវសុខភាព និងសុវត្ថិភាពរបស់ម្តាយ និងទារក ការតមអាហារមិនត្រូវបានណែនាំទេ។ អ្នកគួរតែកាត់បន្ថយតែអាហារដែលមិនល្អចំពោះសុខភាព ជំនួសវិញការបង្កើនបន្លែ ផ្លែឈើ គ្រាប់ និងសណ្តែក..។
វាមិនមែនថាការញ៉ាំច្រើនឬតិចនឹងធ្វើឱ្យអ្នកមានសុខភាពល្អនោះទេ អ្វីដែលសំខាន់នោះគឺអ្នកត្រូវធានាឱ្យមានតុល្យភាពអាហារូបត្ថម្ភ ទទួលទានជាតិសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីបំពេញតម្រូវការរបស់អ្នក និងទារកក្នុងផ្ទៃ។
ប្រភព៖ emdep