តែ ៥ប្រភេទដែលមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដើម្បីទ្រទ្រង់ភាពស៊ាំក្នុងរដូវត្រជាក់

  • 2023-12-01 03:30:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ការផឹកតែក្តៅមួយពែងនៅពេលព្រឹកនឹងនាំមកនូវអារម្មណ៍ធូរស្រាល និងជួយសម្រួលសរសៃប្រសាទរបស់អ្នក។ លើសពីនេះ ទឹកតែក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព និងជួយដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ជាពិសេសក្នុងរដូវត្រជាក់។

សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាពិសេសសារធាតុ polyphenols ដែលមាននៅក្នុងតែគឺជាសមាសធាតុរុក្ខជាតិដ៏មានឥទ្ធិពលដែលជួយការពារ ឬបន្ថយអុកស៊ីតកម្មដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។ ការទទួលទានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគ្រប់គ្រាន់ក៏ជួយគាំទ្រដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយដែលមានសុខភាពល្អផងដែរ។ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រភេទ និងការប្រមូលផ្តុំសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងតែមានភាពខុសប្លែកគ្នាអាស្រ័យលើប្រភេទតែ និងរបៀបដែលវាត្រូវបានដាំដុះ និងដំណើរការ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាតែល្អបំផុតទាំង ៥ ដើម្បីជួយដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ៖

១ តែ Matcha មាន catechins - សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម

Matcha គឺជាប្រភេទតែបៃតងដែលជាផ្នែកមួយនៃវប្បធម៌ជប៉ុន ប៉ុន្តែមានប្រជាប្រិយភាពនៅជុំវិញពិភពលោក។

២ តែស មានកំហាប់ខ្ពស់នៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម

ដូចជាតែបៃតង និងខ្មៅ តែសមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងផ្តល់នូវកម្រិតខ្ពស់នៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម សារធាតុ polyphenols catechins flavonoids និងតានីន។ តែស មានជាតិកាហ្វេអ៊ីនតិចជាងតែប្រភេទផ្សេងទៀត។

៣ តែ Goji berry ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពស៊ាំ

Goji berries មានពណ៌ក្រហមភ្លឺ ផ្អែម និងមានក្លិនក្រអូប ដុះនៅលើដើមឈើដែលមានដើមកំណើតនៅអាស៊ី។ ផ្លែប៊ឺរីនេះត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ក្នុងឱសថបុរាណនៅក្នុងប្រទេសជាច្រើនរាប់ពាន់ឆ្នាំមកហើយ។ សព្វថ្ងៃនេះ វាត្រូវបានប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយសម្រាប់ឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់វា និងកាត់បន្ថយសញ្ញានៃភាពចាស់។

៤ តែ Hibiscus មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សម្បូរបែប

ផ្កាមានច្រើនពណ៌ខុសៗគ្នា ប៉ុន្តែពូជពណ៌ក្រហមច្រើនតែប្រើក្នុងថ្នាំគ្រាប់រុក្ខជាតិ។ Anthocyanins អាចការពារកោសិកា ជាលិកា និងសរីរាង្គដោយការពង្រឹងភ្នាសកោសិកា ធ្វើឱ្យពួកវាមានរន្ធញើសតិច និងងាយរងការខូចខាតរ៉ាឌីកាល់សេរី។

៥ តែរមៀតមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងមេរោគ និងបាក់តេរី

រមៀតត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាសារធាតុ curcumin ដែលត្រូវបានគេជឿថាជួយដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយដោយគ្រប់គ្រងការលូតលាស់នៃកោសិកាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងកោសិកាដែលបង្កមហារីក ទន្ទឹមនឹងនោះក៏ជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយផងដែរ ដែលអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ និងជំងឺរលាកផ្សេងៗ។ វាក៏មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងមេរោគ និងបាក់តេរីផងដែរ ហើយតែរមៀតត្រូវបានគេជឿថាជាប្រពៃណីដើម្បីបំបាត់រោគសញ្ញាផ្តាសាយ។

ប្រភព៖emdep

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម