៤ចំណុចល្អៗ ពីដំឡូងជ្វា សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ប៉ុន្តែត្រូវបរិភោគឲ្យបានត្រឹមត្រូវ

  • 2023-11-30 09:15:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ដំឡូងជ្វាជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ប៉ុន្តែត្រូវចាំថាញ៉ាំវាឱ្យបានត្រឹមត្រូវទើបបង្កើនប្រសិទ្ធភាព។ ដូចនេះមាន៤ចំណុចដែលល្អៗ និងមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ៖

១ ធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត

ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ដំឡូងជ្វាមានសារធាតុស្រដៀងគ្នានឹងអ័រម៉ូន estrogen ដែលនឹងធ្វើឱ្យស្បែកយើងរលោង និងកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ក្រោមស្បែកជ្រីវជ្រួញបានយ៉ាងល្អ។លើសពីនេះ ការទទួលទានដំឡូងជ្វាក៏អាចជំរុញការរំលាយអាហារ និងជួយយើងកម្ចាត់ជាតិពុលចេញពីរាងកាយ ដោយហេតុនេះធ្វើឱ្យស្បែករបស់យើងកាន់តែស្រស់ស្អាត។ដូច្នេះហើយ អ្នកម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះ ទទួលទានដំឡូងជ្វាបន្តិចក្នុងកម្រិតមធ្យម អាចជួយឱ្យស្បែករបស់ពួកគេមានពណ៌ផ្កាឈូក និងរលោងជាងមុន។

២ ពង្រឹងមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ

ដំឡូងជ្វាផ្ទុកនូវបរិមាណដ៏ច្រើននៃប្រូតេអ៊ីនស្លស ដែលអាចការពារការចុះខ្សោយនៃជាលិកាភ្ជាប់នៅក្នុងថ្លើម និងតម្រងនោម និងបង្កើនភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។សារធាតុរ៉ែដែលមាននៅក្នុងដំឡូងជ្វាដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សា និងគ្រប់គ្រងមុខងាររបស់រាងកាយមនុស្ស។កាល់ស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូមដែលមាននៅក្នុងវាអាចការពារជំងឺពុកឆ្អឹង។

៣ ជួយរំលាយអាហារ

ជាការពិត ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានដំឡូងជ្វាច្រើន ក៏អាចជួយដល់ដំណើរការរំលាយអាហារបានដែរ ព្រោះដំឡូងជ្វាមានសារធាតុពិសេសដែលអាចជួយធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពនៃ microflora នៅក្នុងពោះវៀនធំ និងសម្រេចបាននូវប្រសិទ្ធភាពធូររលុង។ ដូច្នេះហើយ ការទទួលទានដំឡូងជ្វាសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមានអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនទាក់ទងនឹងអត្ថប្រយោជន៍ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការពារការទល់លាមកអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។

៤ ល្អសម្រាប់ខួរក្បាលទារក

ក្រៅពីស៊ុត និងសាច់ ដំឡូងជ្វាក៏មានបរិមាណ choline ច្រើន ហើយសារធាតុនេះដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍ខួរក្បាលរបស់ទារក។ លើសពីនេះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានដំឡូងជ្វាអាចបំពេញបន្ថែមសារធាតុ Choline សម្រាប់រាងកាយ និងជួយទារកកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃពិការភាពពីកំណើត។

តើម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះគួរយកចិត្តទុកដាក់អ្វីខ្លះនៅពេលទទួលទានដំឡូងជ្វា?

ម្តាយមានផ្ទៃពោះដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមមិនគួរញ៉ាំដំឡូងជ្វាទេ ព្រោះជាតិស្ករក្នុងដំឡូងផ្អែមមានច្រើនណាស់។ ប្រសិនបើអ្នកចង់ញ៉ាំសូមពិគ្រោះជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតរបស់អ្នក។

ការទទួលទានដំឡូងជ្វាច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យហើមពោះ ព្រោះវាផ្ទុកនូវអង់ស៊ីម - អុកស៊ីដដាស ដែលងាយផលិតកាបូនឌីអុកស៊ីតក្នុងបរិមាណច្រើនក្នុងបំពង់រំលាយអាហាររបស់មនុស្ស ធ្វើឱ្យមនុស្សងាយនឹងក្រហាយទ្រូង។ បរិមាណដំឡូងផ្អែមដែលម្តាយអាចញ៉ាំក្នុងមួយថ្ងៃគឺ 250 ក្រាមឬតិចជាងនេះ។

ប្រភព៖emdep

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម