អស់បញ្ហា! អាហារទាំង ៥ មុខជួយឱ្យមានរដូវវិញគួរតែជ្រើសមកទទួលទានចំពោះស្ត្រីអាយុ ៣០ឆ្នាំឡើង

  • 2022-10-24 06:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចំពោះការថែទាំសុខភាព រាងកាយ និងបន្តពូជ សម្រាប់ស្ត្រីមុនអស់រដូវ និងអស់រដូវ វាមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ក្នុងការបន្ថែមអាហារដែលជួយបង្កើនអរម៉ូន មកវិញ។ ព្រោះនៅពេលដែលស្ត្រីឈានចូលដល់ការអស់រដូវ ឬអស់រដូវ រោគសញ្ញាដូចជាក្តៅក្នុង ភាពស្ងួត ទ្វារមាស និងស្បែកកាន់តែយ៉ាប់យ៉ឺនគឺពិបាកក្នុងការជៀសវាង។

វិធីសាស្ត្រងាយៗ ក្រៅពីប្រើថ្នាំពេទ្យជួយសម្រួល និងព្យាបាលដើម្បីជួយស្ត្រីឱ្យមានសុខភាពល្អ និងជៀសវាង "ភាពស្ងួត" គឺការបន្ថែមអ័រម៉ូនអេស្ត្រូជេនពីអាហារធម្មជាតិតាមរយៈការទទួលទានប្រចាំថ្ងៃ។ កញ្ញាណែនាំ ផ្លែឈើ និងអាហារដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិមួយចំនួនទាំង៥ខាងក្រោមនេះ នឹងជួយផ្តល់អរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនច្រើនសម្រាប់ស្ត្រី និងជួយស្បែកនិងសម្រស់ក្មាងជាងវ័យបាន៖

១.គ្រាប់ល្ង គ្រាប់ល្ងសម្បូរទៅដោយសារធាតុ phytoestrogens និងផ្តល់នូវបរិមាណជាតិសរសៃច្រើនសម្រាប់រាងកាយ។ យោងតាមការស្រាវជ្រាវ, គ្រាប់ល្ងបង្កើនសកម្មភាពនៃអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនចំពោះស្ត្រី។ លទ្ធផលបានបង្ហាញថា ស្ត្រីដែលចូលរួមក្នុងការសិក្សាដែលបានលេបម្សៅគ្រាប់ល្ង 50g ជារៀងរាល់ថ្ងៃរយៈពេល 5 សប្តាហ៍ មិនត្រឹមតែបង្កើនសកម្មភាពរបស់ estrogen ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវគុណភាពនៃកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមផងដែរ។ នេះជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម និងជំងឺបេះដូងនៅពេលអស់រដូវ។

២.សណ្តែកសៀង សណ្តែកសៀង និងគ្រាប់ធញ្ញជាតិផ្សេងៗជាទូទៅគឺល្អសម្រាប់ស្ត្រីដែលអស់រដូវ។ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ មានផ្ទុកបរិមាណអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនខ្ពស់។ អ្នកអាចញ៉ាំសណ្តែកសៀងដោយផ្ទាល់ ឬផលិតផលសណ្តែកសៀងដូចជា តៅហ៊ូ ទឹកសណ្តែក សណ្តែកបណ្តុះជាដើម។ សារធាតុ isoflavones ក្នុងសណ្ដែកសៀង ជួយបង្កើនអរម៉ូនក្នុងការជួយប្រឆាំងភាពចាស់ ការពារការដុះសាច់ក្នុងស្បូន មហារីកសុដន់។ល។ មិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធ endocrine ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្តល់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនទៀតផង។

៣.ផា្កខាត់ណា អាហារនេះមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់ ទទួលទានប្រចាំនឹងបង្កើនអ័រម៉ូនភេទស្រី។ ក្រៅពីនេះ ផ្កាខាត់ណាក៏ជួយឱ្យរាងកាយកម្ចាត់ធាតុពុល ងាយស្រួលញាំផងដែរ។ ក្រៅពីផា្កខាត់ណា នៅពេលអស់រដូវ ស្ត្រីគួរតែញ៉ាំបន្លែបៃតងឲ្យបានច្រើន ព្រោះវាមានសារធាតុក្លរ៉ូហ្វីល សារធាតុរ៉ែ វីតាមីនដែលជួយដល់ចរន្តឈាម បណ្តេញភាពតានតឹង និងកម្ចាត់អរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ចេញពីរាងកាយ។

៤.ផ្លែប៊ឺ ផ្លែបឺរមានសារធាតុចិញ្ចឹម និងសារធាតុជាច្រើនដូចជា ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន B, E, អាស៊ីតហ្វូលិក, បេតាការ៉ូទីន ដែលមានប្រយោជន៍ដល់រាងកាយ។ ក្រៅពីនេះ ផ្លែបឺរក៏ជួយជំរុញដល់ការផលិតអ័រម៉ូនភេទស្រីផងដែរ ជាពិសេសអេស្ត្រូសែន។ Beta-carotene នៅក្នុងផ្លែបឺរក៏ជួយការពារជំងឺក្រិនសរសៃឈាម និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងផងដែរ។

៥.គ្រាប់ពូជ flax គ្រាប់ពូជទាំងនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ lignans ដែលជាប្រភេទសមាសធាតុរុក្ខជាតិដែលអាចការពារកោសិកាពីការខូចខាតដែលទាក់ទងនឹងភាពចាស់។ ជាពិសេស គ្រាប់ពូជ flax មានផ្ទុកសារធាតុ lignans 800 ដងច្រើនជាងអាហារដទៃទៀត។ ក្រៅពីការប្រឆាំងនឹងភាពចាស់មុនអាយុ គ្រាប់ពូជ flax ក៏ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់ផងដែរ ជាពិសេសចំពោះស្ត្រីក្រោយអស់រដូវ។

អត្ថបទ៖ សិរីរត្នន៍

អត្ថបទពេញនិយម