ទទួលទានភេសជ្ជមួយមុខនេះនៅពេលព្រឹក អាចជួយស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនជាង 3 ដង ការពារមហារីកពោះវៀនធំ និងសុដន់

  • 2022-01-20 02:58:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

តើអ្នកចូលចិត្តទឹកប៉េងប៉ោះអត់? មិត្តនារីជាច្រើនដែលចូលចិត្តភាពស្រស់ស្អាតតែងតែផឹកទឹកប៉េងប៉ោះដើម្បីរក្សារាងកាយឱ្យមានសុខភាពល្អ និងស្បែកស្រស់ស្អាត។ ការសិក្សារបស់ប្រទេសជប៉ុនបានរកឃើញថា អត្រានៃការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងទឹកប៉េងប៉ោះមានភាពខុសប្លែកគ្នាយ៉ាងខ្លាំង អាស្រ័យលើពេលដែលទទួលទាន។

ដោយសារមានច្បាប់ទម្លាប់មួយចំនួនសម្រាប់ការរំលាយអាហារ ការស្រូបយក និងការរំលាយអាហារសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងរាងកាយ ពេលវេលានៃការរំលាយអាហារ និងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងៗគ្នាអាចនឹងខុសគ្នា។

ទទួលទានពេលព្រឹកព្រលឹមជាពេលល្អបំផុត

Kagome ដែលជាក្រុមហ៊ុនអាហាររបស់ប្រទេសជប៉ុនបានសាកល្បងវាជាមួយមនុស្សពេញវ័យដែលមានសុខភាពល្អចំនួន 23 នាក់ ។ មនុស្ស​មួយ​ក្រុម​នេះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ផ្តល់​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ ១៦០ ក្រាម (មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Lycopene ១៦ ​​មី​លី​ក្រាម​) នៅ​ពេល​ព្រឹក ថ្ងៃ​ត្រង់ និង​ពេល​ល្ងាច ។

បន្ទាប់ពីទទួលទានម្តងៗ អ្នកជំនាញនឹងពិនិត្យកម្រិតនៃសារធាតុ Lycopene ក្នុងឈាម។ លទ្ធផលបង្ហាញថា ការផឹកទឹកប៉េងប៉ោះនៅពេលព្រឹក មានប្រសិទ្ធភាពល្អបំផុត អត្រាស្រូបចូលគឺជិតបីដងនៃពេលល្ងាច ហើយមិនសូវជាបានផលនោះទេ បើទទួលទាននៅពេលរសៀល។

ឥទ្ធិពលនៃទឹកប៉េងប៉ោះ៖ ការពារជំងឺមហារីក ល្អសម្រាប់បេះដូង

ប៉េងប៉ោះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Lycopene ដែលមានសមត្ថភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្លាំង អាចការពារជំងឺសរសៃឈាម បង្កើនភាពស៊ាំ ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ និងជំរុញការដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ថែមទៀត។លើសពីនេះ ប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មអាចប្រឆាំងនឹងស្នាមជ្រួញ និងស្នាមអុជខ្មៅនៅលើស្បែក។ ទឹកប៉េងប៉ោះមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ហើយឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៃសារធាតុ Lycopene ក៏អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកផងដែរ។ យោងតាមការសិក្សាមួយរបស់សាកលវិទ្យាល័យ Rutgers (សហរដ្ឋអាមេរិក) ការទទួលទានសារធាតុ Lycopene 25 ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃអាចការពារជំងឺមហារីកសុដន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ លើស​ពី​នេះ វា​ក៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុង​ការ​ការពារ​មហារីក​លំពែង និង​មហារីក​ប្លោកនោម​ផង​ដែរ ។

សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗនៅក្នុងទឹកប៉េងប៉ោះដែលជួយដល់សុខភាពបេះដូងរួមមានប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C និងវីតាមីន E។ ប៉ូតាស្យូមគឺត្រូវការដើម្បីរក្សាសម្ពាធឈាមដោយកាត់បន្ថយជាតិសូដ្យូមលើសនៅក្នុងខ្លួន។ Lycopene ជួយពង្រឹងសរសៃឈាម និងបន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ការសិក្សាមួយខែមិថុនា ឆ្នាំ 2019 ដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទស្សនាវដ្តី Food Science & Nutrition បានរកឃើញថា បុរស និងស្ត្រីដែលប្រឈមនឹងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ដែលផឹកទឹកប៉េងប៉ោះគ្មានជាតិអំបិល ទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីការថយចុះសម្ពាធឈាម និងបន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលបានផងដែរ។

ប្រភព៖ Eva ប្រែ​សម្រួល៖ Iv Madalen

អត្ថបទពេញនិយម