គួរបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់ បើអ្នកមានទម្លាប់ទំពារស្ករកៅស៊ូ
- 2017-07-19 12:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គួរបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់ បើអ្នកមានទម្លាប់ទំពារស្ករកៅស៊ូ
អ្នកប្រហែលជាជក់ចិត្តជាមួយរសជាតិ ឬក៏ក្លិនក្រអូបឈ្ងុយរបស់ស្ករកៅស៊ូហើយមែនទេ? មិនថាតែក្មេងតូចៗ ឬមនុស្សវ័យជំទង់ឡើយ សូម្បីតែចាស់ៗមួយចំនួនក៏ចូលចិត្តទំពារស្ករកៅស៊ូដូចគ្នា។ ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងទេថាគ្រឿងផ្សំរបស់ស្ករកៅស៊ូដែលធ្វើឱ្យអ្នកចូលចិត្តរហូតក្លាយជាទម្លាប់បែបនេះអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់អ្វីខ្លះសម្រាប់សុខភាព?
១. ជាតិស្ករនៅក្នុងស្ករកៅស៊ូ រសជាតិផ្អែមនៅក្នុងស្ករកៅស៊ូ មិនមែនបានមកពីស្ករសរីរាង្គដូចដែលមនុស្សគ្រប់គ្នាបរិភោគជាទូទៅទេ។ ស្ករប្រភេទនេះងាយនឹងធ្វើឱ្យធ្មេញពុកហើយបើសិនជាជាតិស្ករនេះចូលទៅក្នុងរាងកាយរបស់អ្នកច្រើនពេក វាអាចបង្កទៅជាដុំសាច់ ឬរោគមហារីកទៀតផង។
២. ទំពារស្ករកៅស៊ូធ្វើឱ្យអ្នកឈឺក្បាល ការទំពារស្ករកៅស៊ូច្រើន ធ្វើឱ្យសន្លាក់ថ្គាមរបស់អ្នកមានការប៉ះទង្គិចខ្លាំង ដូច្នេះវារំញោចទៅកាន់ក្បាលដែលធ្វើឱ្យអ្នកមានការឈឺចាប់។
៣. ធ្វើឱ្យឃ្លានតែអាហារប្រៃ ការទំពារស្ករកៅស៊ូពិតជាធ្វើឱ្យអ្នកអាចកាត់បន្ថយការបរិភោគជាតិផ្អែមបានមែន ប៉ុន្តែវានឹងធ្វើឱ្យអ្នកប្រែទៅជាមានចំណង់បរិភោគរសជាតិប្រៃវិញ។
៤. ប៉ះពាល់សុខភាព គ្រឿងផ្សំបន្ថែមរសជាតិ ឬគ្រឿងបន្ថែមពណ៌ដែលលើសកម្រិតនៅក្នុងស្ករកៅស៊ូ អាចបង្កឱ្យយើងមានជំងឺមហារីក៕